אסור לנשים להסתכל ישירות על גברים שאין להן קשר משפחתי אליהם ואסור לשמוע אותן קוראות או שרות, כך על פי חוקי הטליבאן החדשים והמעודכנים.

 

בימאית הסרטים Sahraa Karimi חיה בגלות כבר שלוש שנים, מאז השתלט הטליבאן על קאבול. היא מקווה כעת שסרט חדש שלה, יחזיר את תשומת הלב של העולם, למצוקת הנשים בארץ הולדתה.
סדרת החוקים החדשים אוסרים גם על נשים לדבר בפומבי כמו גם להראות את פניהן. נשים גם אינן מורשות להישמע קוראות או שרות – אפילו מבתיהן.
שורה של תקנות חדשות ומחמירות, מטילות התניות רחבות על מכלול תחומי חיים, כולל גם על בגדי גברים, השתתפות בתפילות, איסור על שמירת תמונות של יצורים חיים, הומוסקסואליות, השמעת מוזיקה בחגים לא מוסלמים ועוד.
רבים מחוקים אלה כבר קיימים באופן בלתי פורמלי, מאז תפס הטליבאן את השלטון ב-2021 ויישם את הפרשנות המחמירה שלו של החוק האסלאמי – השריעה. עם זאת, באו”ם ובארגוני זכויות אדם, הביעו דאגה שהחוק, אותו כינו כינה “אפרטהייד מגדרי, יוביל לאכיפה מוגברת ואגרסיבית של החוקים הללו, על האוכלוסייה. “החוקים האלה הם מכה חמורה נוספת, הפוגעת בזכויות הנשים והנערות האפגניות, שאיננו יכולים לסבול”, נאמר בהצהרה של ראש מדיניות החוץ של האיחוד האירופי, ג’וזפ בורל, שדחק בטליבאן לשים קץ ל”התעללות שיטתית זו נגד נשים ונערות אפגניות” והזהיר שהם עלולים להיות מואשימים בפשע נגד האנושות, על פי אמנת רומא של בית הדין הפלילי הבינלאומי.

 

 

 

רוז’ה אוטונבאייבה, מנהל הסיוע של האו”ם באפגניסטן, כינה את החוק “חזון מצמרר לעתידה של אפגניסטן, שבו לפקחי מוסר יש סמכות לאיים ולעצור כל אשה על סמך חשד מעורפל של עבירה על חוק”.
דובר הטליבאן הגיב ביום שני השבוע לביקורת בעולם בנושא ואמר, כי הביקורת והדחייה של החוקים הללו, מבלי להבין את החוק האסלאמי, מעידה על “יהירות”. החוקים “מושרשים עמוק בתורה האסלאמית” שיש לכבד ולהבין, אמר דובר הממשלה הראשי זביהוללה מוג’אהיד, בהצהרתו ביום שני בלילה. הוא הדגיש כי “הענות שהועלו על ידי גורמים שונים לא ירתעו את המדינה האסלאמית ממחויבותה לקיים ולאכוף את חוקי השריעה האיסלאמיים”.

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
מתי ראיתם מתחם של דיור בר השגה הופך ויראלי?
תרבות
מתי ראיתם מתחם של דיור בר השגה הופך ויראלי?
  משרד האדריכלים Peter Barber Architects, התעלה מעבר לצורות עירוניות מוכרות ובניינים ציניים, זהים
ציורי הקיר בכפרים ההודים, מתחדשים כל שנה אחרי המונסון
תרבות
ציורי הקיר בכפרים ההודים, מתחדשים כל שנה אחרי המונסון
  כך זה במאות כפרי השבט, החבויים ביערות ובאזורים הכפריים הפוריים של מדינת ג’הרקאנד
הבית שציירו על קירותיו, הפך למוזיאון: Bonnet House
תרבות
הבית שציירו על קירותיו, הפך למוזיאון: Bonnet House
  זה התחיל ממתנת חתונה, מאביה של אשתו השנייה של פרד, שנתן להם נתח

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*