חנויות וחנוונים רבים בסומליה, שהיא אחת המדינות העניות בעולם, אינם יכולים להרשות לעצמם מותרות כמו שלטים צבעוניים ומאירי עיניים, כדי להצביע על נוכחותם ולמשוך אליהם קונים. במקום זאת, הם משתמשים בשרותי אמנים מקומיים, המקשטים את חלונות הראווה שלהם בציורים בעבודת יד, המתארים את המוצרים שהם מוכרים.

החנויות בכל עיר או עיירה בסומליה, מתהדרות ביצירות אמנות כאלה, בצבעים מלאי חיים, כך על קירותיהן של חנויות קטנות, מספרות ומסעדות. בקיר חזית חנות מכולת יהיו ציורים של מזון ומשקאות, מרפאת שיניים במוגדישו מעוטרת בציורי קיר של פיות פעורים לרווחה (מעוותים מבחינה אנטומית) ומציגים שיניים לבנות מבריקות. ישנם גם ציורי קיר של מכשירים אלקטרוניים, חלקי חילוף לרכב, מוצרי יופי ושירותי בנק והחלפת מטבע חוץ. מורים לאנגלית מפרסמים את המומחיות שלהם על הקיר, עם שפע של ציטוטים מוזרים, מלאים בשגיאות דקדוק וכתיב.
שלטים בעבודת ביד זכו לפופולריות במהלך שנות התשעים, כאשר סומליה נבלעה במלחמת אזרחים, לאחר קריסת הדיקטטורה הצבאית במדינה בשנת 1991. אמנים מובטלים שלא יכלו למכור את ציוריהם לאחר פרוץ מלחמת האזרחים, הציעו את כישרונם לעסקים מקומיים.
אחד מהם הוא מואווי חוסין סידוב Muawiye Hussein Sidow, המצייר בחלונות הראווה של מוגדישו מאז 1998. הכסף שהוא מרוויח עוזר לו להאכיל את אשתו ושלושת ילדיו. הוא גם סועד את אביו, שהיה אמן בעצמו. סידוב, העונה לשם ‘Shik Shik’, מלמד גם אחרים לצייר כדי שיוכלו להתפרנס בעצמם. הוא אחראי על יצירות האמנות ביותר מ -100 חנויות וכן סופרמרקטים ברחבי מוגדישו.

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית תרבות
+כתבות מומלצות
הצלם שמביא רוח אנושית לעולם האופנה המלוטשת / Szilveszter Mako
תרבות
הצלם שמביא רוח אנושית לעולם האופנה המלוטשת / Szilveszter Mako
  הצלם ההונגרי, החי ועובד במילאנו, Szilveszter Mako, עורך את התמונות שלו כאילו הוא
לפני כמאה שנה, נשים התגוננו נגד מטרידים, עם סיכות
תרבות
לפני כמאה שנה, נשים התגוננו נגד מטרידים, עם סיכות
  בסוף המאה ה-19, כובעי נשים תפחו יותר ויותר והגיעו לממדים כמעט קומיים. ככאלה,
השחרור והתחייה של הנשים הבוליביאניות, ה- Cholitas
תרבות
השחרור והתחייה של הנשים הבוליביאניות, ה- Cholitas
  למרות שהאפלייה שלהן המשיכה עוד מאז הכיבוש הספרדי, מאות שנים, הן נלחמו על

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*