קפה אינדונזי הפוך נקרא Kupi Khop והוא מוגש בכוס הפוכה על צלחת זכוכית. אז איך מצליחים לשתות אותו? באמצעות קשית. 

 

קופי קופ מורכב מקפה רובוסטה טחון גס שנרקח בכוס, שהופכים אותה לאחר מכן על צלחת זכוכית ומשתמשים בקשית כדי לחלץ בהדרגה את הקפה מהכוס מבלי שהוא יישפך.
בחוף המערבי של אצ’ה Aceh, באינדונזיה, קפה Kupi Khop הוכרז כמורשת תרבותית וההיסטוריה שלו בת מאות שנים. אז לא עמד תרמוס לרשות הדייגים ובדרך זו הם שמרו שהקפה שלהם יישאר מכוסה ולא יתקרר, שלא לדבר על נקי מאבק, חרקים וזיהומים אחרים.
כשהמשקה מובא כיום לשולחן בבתי הקפה, המקומיים יודעים להחליק קשית מתחת לכוס מבלי להרים אותה מהצלחת. הם נושפים בעדינות לתוך הקשית, להגביר את הלחץ בתוך הכוס ולגרום לקפה לזלוג ממנה. כאשר נוצרת שלולית סביב הכוס, הם משתמשים בקשית כדי ללגום את הנוזל. כך הקפה נשאר חם לאורך זמן, בדיוק כמו לפני מאות שנים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
אמן יצר פלישה של אלפי פנדות מנייר, לערים בעולם
תרבות
אמן יצר פלישה של אלפי פנדות מנייר, לערים בעולם
                       
האומנות שיוצרות הציפורים בטבע
תרבות
האומנות שיוצרות הציפורים בטבע
  הסיפור מאחורי תמונת הציפור הויראלית באירלנד צלם הספורט עטור הפרסים James Crombie, סיקר
שגעון חדש בהונג קונג: תפזר אלפי פסלי פנדה ברחבי העיר
תרבות
שגעון חדש בהונג קונג: תפזר אלפי פסלי פנדה ברחבי העיר
  אלפי דובי פנדה יוצגו בעיר, במסגרת התערוכה הגדולה ביותר על דובי פנדה. הם

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*