השימוש בכורכום מתוארך לפני 4,000 שנה, עוד לפני הקמת החומה הסינית. השם האנגלי שלה, turmeric, נגזר מ-terra merita הלטיני (אדמה שמחה); השם הספרדי שלה, Curcuma, יכול להגיע מהמילה הערבית Kurkum, מה שבעצם אינו כורכום אלא זעפרן.
הודו מייצרת כמעט 80 אחוז מכורכום העולם וגם צורכת 80 אחוז ממנו, לבישול, איפור בטקסים ורפואה – שמו “haldi” בהינדית ו”manjal” בטמיל. לסנסקריט, שורש השפות ההודיות הרבות, יש יותר מ-50 שמות עבורו, כולל Hridayavilasini (מעניק עונג ללב, מקסים), Varavarnini (שנותן גוון), tamasini (יפה כמו לילה), פטוולוקה (אבקה מבושמת), לקסמי (שגשוג) ושובנה (צבע מבריק).
מגוון זני הכורכום רחב ובהודו לבדה יותר מ -30 סוגים שונים.
לכל הכתבות בקטגוריית תרבות
+כתבות מומלצות