כשפרופסורית Hessy Levinsons Taft, מאוניברסיטת סנט ג'ון, ניו יורק, הייתה בת 6 חודשים בלבד, הצילום שלה נבחר על ידי שר התעמולה הנאצי ג'וזף גבלס, לייצג את "התינוק הארי המושלם". פני התינוקת המלאכיים שלה, עם הלחיים השמנמנות והעיניים הגדולות, כיכבו בשער מגזין המשפחה הנאצי הפופולרי Sonne ins Haus ("שמש בבית"), לרבות בכרזות רחוב ברחבי גרמניה הנאצית ובדפי תעמולה. אלא שגבלס לא ידע, שהתינוקת שבחר כבעלת המראה "הארי הטיפוסי", היא בעצם יהודיה.

הסי נולדה בברלין בשנת 1934 להורים יהודים, יעקב ופולין לוינסון. כשהסי הייתה בת חצי שנה, לקחו אותה הוריה להצטלם באולפן של האנס באלין, צלם גרמני ידוע בברלין. הם כה היו מרוצים מהתוצאה, עד ששמו את הצילום במסגרת, על הפסנתר בסלון שלהם.
“יום אחד, חודשים ספורים לאחר הצילום, העוזרת שבאה לעזור לאמי לנקות את הדירה שלנו, פראו קלוקה, אמרה לאמי, ‘את יודעת, ראיתי את הסי על שער מגזין'”, נזכרת הסי “אמא שלי כנראה חשבה שהיא לבטח טועה, שיש הרבה תינוקות שנראים זהים, אך הגברת התעקשה וחזרה אליהם עם המגזין, שהצילום של הסי שמונח על הפסנתר שלהם, מופיע גם של שער המגזין”. ההורים נדהמו לגלות את התצלום של התינוקת שלהם, על השער הקדמי של המגזין הנאצי הפופולרי ביותר, שגם היה אחד המגזינים הבודדים שהורשו באותה תקופה לצאת לאור. עורך המגזין היה המנהיג הנאצי הרמן גרינג והמגזין הפליג בתיאור סגולותיה של גרמניה הנאצית, עליונות הגזע הארי וכל האנשים אשר כיכבו בין דפיו, היו גברים שענדו צלב קרס. רק שעל השער כיכבה התינוקת היהודיה שלהם.
הזוג לווינסון התפלצו ומיהרו לסטודיו של הצלם כדי להתעמת איתו.

 

 

הסתבר, שהנאצים קיימו תחרות לבחירת התינוק הארי היפה והמתאים ביותר לקידום התעמולה והתורה שלהם ופנו לצלמים בבקשה לבחור עבורם לשם כך, את עשרת צילומי התינוקות הכי טובים שלהם. האנס שם את התצלום של הסי יחד עם תשעה צילומי תינוקות אחרים במעטפה ושלח אותה למשרד משרד ההשכלה והתעמולה, למרות שידע היטב שהסי היא יהודיה. “רציתי ליהנות מכך שאני עובד עליהם עם בדיחה אישית כזו, כדי ללעוג לתיאורית הגזע הנאצית וצדקתי, מבין כל התינוקות הם בחרו את התינוקת הזו כתינוק הארי המושלם”, לחש הנס לאזנם של ההורים ההמומים, לאחר שסגר את הדלת והגיף את התריסים.
התעלול של הנס שם את משפחת לוינסון בסכנה גדולה. פניה של התינוקת שלהם התנוססו בחלונות הראווה בכל הרחובות ובדוכני עיתונים ומגזינים, אפשר היה לזהות את הסי מיד והיא נאלצה להסתתר בבית. “היום אני יכולה ליהנות מהסיפור, אבל אם הנאצים היו יודעים מי אני באמת, לא הייתי פה כיום,” הסי צוחקת.
כשהנאצים החלו לעצור יהודים, הוריה ברחו והתיישבו בארצות הברית. הסי למדה כימיה באוניברסיטת קולומביה עד לפרישתה כשהגיעה לגבורות. הסיפור הזה שלה התפרסם רק בשנת 2014, כאשר הסי ביקרה במוזיאון לקרבנות השואה “יד ושם” ותרמה לקרן יד ושם עותק של ה- Sonne ins Haus, עם תמונתה כתינוקת על השער הקדמי.
הנאצים, אגב, מעולם לא גילו את האמת.

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית תרבות
+כתבות מומלצות
השחרור והתחייה של הנשים הבוליביאניות, ה- Cholitas
תרבות
השחרור והתחייה של הנשים הבוליביאניות, ה- Cholitas
  למרות שהאפלייה שלהן המשיכה עוד מאז הכיבוש הספרדי, מאות שנים, הן נלחמו על
איצ’יגו איצ’י היפני, מלמד להוקיר כל רגע בחיים
תרבות
איצ’יגו איצ’י היפני, מלמד להוקיר כל רגע בחיים
  התפישה הזו מאפשרת לנו להוקיר את הזמן שלנו ביחד ולא לקחת אותו כמובן
הטרנד האגואיסטי של לא לשים זין
תרבות
הטרנד האגואיסטי של לא לשים זין
  זמן קצר לאחר שעזבה את עבודתה המצליחה כעורכת ספרים, קיבלה Knight השראה לכתוב

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*