אדריכלים ומדעני סביבה משתפים פעולה בכדי לטפל בשאלה מעניינת: האם זה אפשרי וישים מבחינה כלכלית – לתכנן ולבנות מבנים שיכולים באופן פסיבי לנקות אוויר מהערפיח העירוני?
כפי שמתברר, ריאקציות כימיות פשוטות יחסית, יכולות להשפיע ולשפר את איכות האוויר, עם קצת עזרה מהשמש. זה כבר קורה בערפיח המפורסם של מקסיקו סיטי, שבו מבנה בית חולים בשם Torre de Especialidades, מוגן מאוויר מזהם באמצעות חזית מצודדת ומושכת עין, עשויה מאריחים מיוחדים שיש להם יכולות טיהור אוויר.
האריחים מיוצרים בייצור ההמוני, עוצבו עם קישוטים אלגנטיים, מצופים בתחמוצת טיטניום, פיגמנט שיכול לשמש כזרז לתגובות כימיות המופעלות על ידי אור שמש. כאשר קרני UV פוגע באריחים, מתרחשת ריאקציה, המרת תחמוצות חנקן (חומרים שהופכים לערפיח) לחומרים מזיקים פחות.
האדריכלים לא מתיימרים לתת פתרון מוחלט של קסם לבעיה עירונית והם מקווים לתת השראה לאחרים ללכת בעקבותיהם. התקווה הצנועה שלהם היא, שהבניין יוכל לנטרל את ההשפעה של זיהום האוויר שיוצרים כלי רכב במקסיקו סיטי ולספק אוויר מעט רענן לאזור של בית החולים באופן מיידי.
בינתיים, במילאנו, שמארחת את חדשנות מכל העולם באקספו שלה, נעשה ניסיון לבנות 9,000 מטרים רבועים של בטון photocatalytic, המכיל טיטניום דו-חמצני כמו בבית החולים במקסיקו סיטי, הבניין יהיה מסוגל לפרק תחמוצות חנקן כאשר הוא בא במגע עם אור שמש. Nemesi & Partners, משרד האדריכלים האחראי לפרויקט, אומר שהוא רוצה שהבניין ידמה ליער מאובן. סוג זה של בטון, המכונה לעתים Tiocem, יכול לשמש לא רק למבנים, אלא גם לסלילת כבישים, ברעפים ובקירות מבודדים בכבישים.