בכפר סיני קטן המונה 300 איש, לין פאגן בן ה-51, ממשיך מסורת בת מאות שנים של הכנת אטריות בעבודת יד. אבל אלה לא סתם אטריות - אטריות הסואו הדקיקות האלה, נמתחות לאורך של תשעה מטרים ולוקח 16 שעות להכין אותן. פאגן ואשתו מכינים אותן כל יום, במסורת שעומדת להיכחד, מכיוון שרק תושביה הזקנים של העיירה יודעים את סוד הכנת האטריות המיוחדות הללו.

בכפר הסיני ננשאן, משפחה אחת ויחידה ממשיכה במסורת שהועברה אצלה מדור לדור. המתכון לאטריות הללו, הידועות בשם אטריות Nanshan או Suomian, ידועות לאנשים בודדים והכנתן דורשת תהליך משוכלל, קפדני ועתיר עבודה מרהיבה.
מכירים אותן בכינוי Handmade Longevity Noodles. אטריות סיניות ארוכות בגודלן ובאריכות ימיהן – בנות יותר מ-300 שנה, שרק כ-300 אנשים היודעים להכין אותן, נותרו בעולם.
במערב ממילא הכל עובר תיעוש מהיר. Sun Noodle, חברה מהוואי שמייצרת אטריות עבור רבות ממסעדות הראמן המובילות בארצות הברית, יש מפעלים בארה”ב שמייצרים בסך הכל 90,000 מנות של אטריות ראמן בכל יום. כך מול הכפרים בסין, שם הכנת האטריות אורכת יותר מ-16 שעות ונעשית בתריסר שלבים. אנשים צריכים לקום ב-2 לפנות בוקר כדי שיוכלו לייבש את האטריות בשמש ולהכין אותן כך כדי שיוכלו למכור אותן טריות ללקוחות באותו יום. זוהי תמונה מרשימה לראות את יריעות האטריות דמויות המשי, תלויות על מוטות במבוק, מתייבשות בשמש ומתנדנדות ברוח.
אטריות צ’אנגשאן גונגמיאן מקורן בשושלת טאנג (618-907) והן נכנסו לאופנה בעת שושלת סונג (960-1279). בתקופת שלטונו של הקיסר ג’יאג’ינג משושלת מינג (1368-1644), האטריות הפכו למאכל של החצר הקיסרית.
אטריות ביצים, או yi mein, היוו מזון בסיסי בחלקים שונים של העולם במשך יותר מ-2,000 שנה. בשנת 2005, סין חשפה קערת אטריות  בת 4,000 שנה, מה שמרמז שמקורה של המנה העיקרית בסין, על פי דיווח של נשיונל ג’יאוגרפיק. עם זאת, רק בתקופת שושלת טאנג (618–907) הפכו “אטריות אריכות ימים”, או shou mein, פופולריות.
האטריות הפכו לאחד המזונות המבוקשים ביותר באסיה בגלל אורכן, סמל לאריכות ימים בתרבות הסינית, יחד עם אושר ושגשוג. כיוון שכך, האטריות הוגשו לרוב באירועים מיוחדים, כמו ימי הולדת. האכילה נעשתה בשאיפתן ללוע כשהן שלימות, גם כדי להעריץ את אורכן וגם בגלל האמונה שלקטוע גדיל של “אטריות אריכות ימים”, משפיעה על תוחלת חיים מקוצרת.
לאודון היפני הגיעו האיטריות מהמתכון הסיני, על ידי נזיר בודהיסטי במאה ה -9 (יש היסטוריונים הטוענים כי הוא הגיע ליפן רק ב-1660 וצבר פופולאריות ואפילו הפך למאכל לאומי, ראמן, בשנות ה-90). היפנים הנחילו אותו לתאילנדים, לאחר כיבושם במלחמת העולם השנייה.
הכפריים בסין לא מתרשמים מיעילות התיעוש המערבי “אם זה נעשה במכונה, הטעם יהיה נחות, המרקם לא ירגיש נכון. שום דבר לא יכול להשתוות לעבודת יד.” עם זאת, כשנשאל על צריכת אטריות ארוכות החיים שלו, נראה שהוא סובל ממינון יתר “אני חי את האטריות האלה יותר ממחצית חיי. פעם אכלתי אותם באופן קבוע אבל עכשיו אני לא יכול להביא את עצמי לאכול אותן. אני רק מחזיק אצבעות שעדיין אהנה מחיים ארוכים”.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
שלוש תערוכות מובילות בפרנקפורט: חוויית עיצוב וסגנון מכל זווית
תרבות
שלוש תערוכות מובילות בפרנקפורט: חוויית עיצוב וסגנון מכל זווית
  Ambiente: העיצוב של המחר תערוכה זו מתמקדת בארבע קטגוריות עיקריות: Dining, Living, Giving
הצלם שמביא רוח אנושית לעולם האופנה המלוטשת / Szilveszter Mako
תרבות
הצלם שמביא רוח אנושית לעולם האופנה המלוטשת / Szilveszter Mako
  הצלם ההונגרי, החי ועובד במילאנו, Szilveszter Mako, עורך את התמונות שלו כאילו הוא
“האסם הסודי של קולין”, הוא טירה שבנה רועה כבשים
תרבות
“האסם הסודי של קולין”, הוא טירה שבנה רועה כבשים
  האתר נבנה בין 1989 ל-1999 והוא מורכב ממקבץ מגובב של מבנים, המצוידים בדלתות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*