חסרי בית רבים סובלים ואף נפטרים מהקור העז, במיוחד בלילות. נער הודי בן 16 מצא פתרון פשוט ובר קיימא לעזור להם. Nirvaan Somany מדלהי, הקים את "Project Jeans", לאיסוף ג'ינסים ישנים ושימוש בהם לתפירת שקי שינה, אשר יחממו את ההומלסים.
אמו של הנער עובדת בעסקי הבגדים המשומשים, מה שנתן לו גישה למלאים והוא אסף למעלה מ-1,400 זוגות ג’ינס במשך שישה חודשים, ששימשו לייצור למעלה מ-100 שקי שינה. צריך שבעה זוגות ג’ינס להכנת שק שינה אחד. עשר נשים מייצרות שק אחד ליום, מצטבר ל-300 שקים בחודש. עד עתה נירואן וצוותו חילקו כבר אלפי שקי שינה להומלסים ברחובות דלהי. לפרויקט ג’ינס יש מרכזי איסוף בערים שונות ברחבי הודו והוא מסתמך בעיקר על מימון המונים כדי לכסות את העלויות שלו.
נירואן ניחן במודעות גבוהה לסביבה והוא מספר שאת הרעיון קיבל לאחר שקרא פוסט בפייסבוק האומר “לפי נתוני האו”ם, נדרשים 10,000 ליטר מים כדי ליצור זוג ג’ינס בודד. הייתי בהלם. זה אומר שעם 5 זוגות ג’ינס שהיו לי בארון הבגדים שלי, כיליתי 50,000 ליטר מים”, הוא אומר ל-Global Indian “אנחנו חיים בעולם שהמים אוזלים בו ואני קורא סיפורים מחרידים של חקלאים שמתאבדים בגלל בצורת. אני גם רואה צילומים קורעי לב של נשים וילדים הולכים קילומטרים כדי לשאת מיכלי מים כבדים הביתה. רציתי לעשות כל שביכולתי כדי למזער את ההשפעה של הצריכה הזו”.
הנער טוען בלהט שאופנה בת קיימא היא צורך השעה, אך לא הרבה אנשים עושים בחירות מודעות “למרבה הצער, אין מספיק מידע על ההשפעות הסביבתיות השליליות של תעשיית האופנה. תעשיית האופנה אחראית ל-10% מפליטת הפחמן השנתית העולמית, יותר מכל הטיסות הבינלאומיות והספנות הימית גם יחד. בקצב הזה, פליטת גזי החממה של תעשיית האופנה תגדל ביותר מ-50% עד 2030”, הוא אומר.
הפרויקט הוביל אותו לזכייה בפרס ה-Eco-Hero הבינלאומי לצעירים לשנת 2023, עבור עבודתו אשר השפיעה על חייהם של אנשים רבים.