שחקנים אוהבים לחקות את החברים שלהם ואמנים אוהבים לצייר אותם, האמנית הפינית Liisa Hietanen סורגת אותם.

 

היא סורגת בובות שהן בגודל ובצורה, אחד על אחד חיקוי של חבריה השכנים לעיירה הקטנה Hämeenkyrö, מן הבגדים שהם אוהבים ללבוש ועד לסצנות היומיומיות והמוכרות שלהם.
“אני פוגשת את המודלים שלי במצבים יומיומיים טבעיים”, היא מסבירה באתר האינטרנט שלה. “תהליך בחירת המודל הוא אינטואיטיבי. הפסל הנבחר עשוי להיות מישהו שאני פוגשת בספרייה, בחדר ההלבשה של חדר הכושר, או כשאני הולכת עם הכלב בדרך הביתה. אני לא מכירה את רובם וההכרות נוצרת במהלך תהליך היצירה”.
יצירותיה הוצגו בספריה המקומית, בחנות פרחים, בחנות מכשירי חשמל ובמסעדה, אך הם גם מגיעים לתערוכות אמנות עכשווית. עם זאת, הצבתם בסביבה בה אנשים מנהלים שגרת חיים יומיומית, דווקא יוצרת מפגש מפתיע ומעצימה את החוויה האמנותית. “עבודה בקהילה היא חלק מהותי מעבודתי ואני רוצה לנהל דיאלוג עם האנשים שבצורה ישרה בסביבתי” היא אומרת.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.
https://liisahietanen.squarespace.com

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
אמן יצר פלישה של אלפי פנדות מנייר, לערים בעולם
אמנות
אמן יצר פלישה של אלפי פנדות מנייר, לערים בעולם
                       
האומנות שיוצרות הציפורים בטבע
אמנות
האומנות שיוצרות הציפורים בטבע
  הסיפור מאחורי תמונת הציפור הויראלית באירלנד צלם הספורט עטור הפרסים James Crombie, סיקר
שגעון חדש בהונג קונג: תפזר אלפי פסלי פנדה ברחבי העיר
אמנות
שגעון חדש בהונג קונג: תפזר אלפי פסלי פנדה ברחבי העיר
  2,500 דובי פנדה יוצגו בעיר, במסגרת התערוכה הגדולה ביותר על דובי פנדה. הם

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*