כשנכנסים למושבת קהילת Earthship בטאוס, ניו מקסיקו, זה כמו להיכנס לאיזו מדינה משונה אחרת, בה הארכיטקטורה מתגלה כחלק מהאדמה, נוף מדברי של עולם אחר. הבתים - ספינות האדמה, טמונים בקפלי הדיונות החוליות. הקהילה שנוסדה בשנות ה-70 על ידי האדריכל Michael E Reynolds, משתמשת מרוח ושמש ועד לבקבוקי זכוכית צבעוניים ממוחזרים, כדי ליצור לעצמה מגורים יחודיים.

 

הקהילה האוטופית בונה בתים שאינם משתמשים בדלק מאובנים או מייצרים פסולת. באתר המשתרע על פני 600 דונם, 60 הבתים קבורים בנוף, החלק היחיד הנראה לעין הוא קיר מזוגג הפונה דרומה, שהוא הדרך הפשוטה והזולה ביותר לחימום פסיבי של מבנה, כמו גם להציע נופים מדהימים. צמיגים מלאי אדמה משמשים כעמודים מבניים הקבורים באדמה משלושת הצדדים, עם קיר מזוגג הפונה דרומה ומשלב חממה רב תכליתית.

 

 

 

הקירות החוליים, הבצקיים, מעוצבים בעבודת יד, מכוסים בזכוכית צבעונית נוצצת העשויה מבקבוקים ממוחזרים, העיצוב הבלתי פורמלי, לעתים קרובות פיסולי, מזכירה את ארכיטקטורת האדובה העתיקה של הילידים. בניית הבתים המסורתית באזור זה משתמשת גם באדמה מעורבת במים וקש, אשר לאחר מכן יוצקים לצורות או הופכים ללבנים מיובשות.
הבתים גם צריכים להיות זמינים לכולם והאתגר הבא, הוא יצירת גרסה טרומית, עם שני חדרי שינה ושני חדרי רחצה, אשר מפותחת כעת לקהל רחב. המקבילה של מכונית פורד דגם T לדיור.

Image credit: Victoria Sambunaris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
קפה ברובע הלטיני של פריז
מקומות
קפה ברובע הלטיני של פריז
  שמה של השכונה בא מהתקופה בה נפתחה כאן אוניברסיטת סורבון הנודעת במאה ה-12.
לחיות בתוך סלעים: מתחם מגורים מעוצב כסלעי ההרים שסביבו
מקומות
לחיות בתוך סלעים: מתחם מגורים מעוצב כסלעי ההרים שסביבו
  הדירות משתנות בגודל של בין 300 ל-1,000 מ”ר, כל אחת מצוידת בחנייה מקורה
יישוב הבנוי אנכית, מתוכנן בטירנה
מקומות
יישוב הבנוי אנכית, מתוכנן בטירנה
  סטודיו האדריכלות הפורטוגזי OODA חשף לאחרונה את העיצוב של Hora Vertikale, מגדל מוערם

2 תגובות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*