בעיר לוויין הנבנית ליד דלהי, בירת הודו, נבנה בית הקרוי Ashvattha, מונח המבטא נצחיות בסנסקריט (shva - מחר ו-stha נשאר). הדיירים, משפחה של יזמים בתחום הרפואה, כינו כך את הבית הודות לעץ התאנה עץ התאנה אשר בפינת האתר. האדריכלים Archiopteryx, יצרו בית המבטא דו קיום בין בני האדם לתושביו שאינם בני אדם, כמו ציפורים וחרקים, הודות לפרי העצים והצמחיה שעוטפת את הבית ומזמינה מערכת יחסים הרמונית וברת קיימא.
עץ התאנה peepul, מכונה בהודו “תאנה קדושה”. זהו עץ מקומי, מאריך ימים ומוערך בשל סגולותיו הרפואיות, בעל משמעות דתית – הוא ידוע כעץ שמתחתיו קיבל בודהה את ההארה. אין זה פלא שפרויקט מגורים זה, מציב את עץ התאנה שלו, הממוקם בפינה המזרחית של האתר, כלב האדריכלות.
האדריכלים החלו את תהליך התכנון על ידי מחקר מפורט של החי והצומח בשטחים הירוקים הפתוחים של השכונה. הם למדו שעץ ה-peepul מהווה מוקד משיכה לחרקים, ציפורים ובעלי חיים קטנים, התורמים ליצירת מערכת בת קיימא. העץ מניב פרי תאנה כל השנה, המהווה מקור הזנה לעופות, יונקים וחרקים.
במפלס הכניסה מותקנת בריכה טבעית, הניזונה ממי גשמים שנאספו, המעודדת ציפורים וחרקים שחוקים להשתובב על הבוץ, הסלעים והמים. הבריכה נוצרה בהשראת אגמים ובריכות כפריות.
הבניין מייצר אנרגיה וממחזר מי גשם בטכניקות עתיקות יומין. הגג המעוגל מעביר את מי הגשם למיכל אגירה, שם הם זורמים לאדניות במפלס התחתון באמצעות מערכת השקיה בטפטוף.
הבית: Project: People tree house
אדריכלים: Architects: Archiopteryx
שטח: 500 m²
שנה: 2022
צילומים: Photographs: Andre J Fanthome
תגובה אחת
ניראה יותר כמו בית השדים והרוחות. מפחיד. לא הייתי גרה כאן אפילו שעה