גיליון 076 D+A

מסעדת קומפנייא איתי גדרוןתכנון דבר המתכנניםטקסט תמיר רוגובסקיצילום קומפנייא היא רשת מסעדות אוכל ביתי, מבית בליקר בייקרי, שמזקקת לתוכה את מהות התרבות הקולינארית של המשפחה הישראלית הקלאסית — מאכלי עדות אותנטיים, המבושלים על־פי מתכונים מסורתיים. רעננה פירוש שמה של הרשת הוא חברותא, מפגש בין חברים, במרוקאית, שם שמתאר בדיוק את החוויה שמבקשת הרשת ליצור ומתבטאת גם במיתוג ועיצוב הרשת. ארוחה משותפת, מפגש עם חברים, משפחה. האוכל כמקום של חיבור, מפגש, של משהו שעושים ביחד עם אנשים שאוהבים. הלך הרוח הכללית של העיצוב הוא שמרני וספוג בהשראה מאדריכלות ישראלית פונקציונלית, כמו בתים של סבתא, עם טאץ' עדכני וחדשני. לוח החומרים שבחרנו לעיצוב הפנים משלב מראה ישן וביתי, עם תכנון אלגנטי, קפדני ומעט שמרני, עם נגיעות שובבות של צבע וטקסטורות שהופכות את המקום לשמח וקליל. דלפק ההגשה תופס מקום בולט במסעדה, עליו מוגשים התבשילים, התוספות והסלטים. נ עיצובו מזמין, רפרזנטטיבי, ופונקציונלי אשר שומר את האוכל חם וגם אסתטי. מעל עמדות הבישול יש מדף כחול בייצור מיוחד, ההופך אותו לאלמנט עיצובי ומוטיב בולט המזוהה עם הרשת. מעל דלפק התצוגה ממוקם דיספליי עשוי צינורות פליז, עליו מוצג תפריט המנות אשר מתחלף מיום ליום. אריחי הרצפה בסגנון טראצו עם פתיתים כחולים ובנוסף שולב ריצוף עץ כהה כתוואי לאזורי הישיבה. גם ציפוי הקירות בכל המטבח הפתוח הוא במראה טראצו אפור, עם סיומת עדינה של סרגלי פליז בחלק העליון ובפינות. הריהוט במסעדה במראה ישן ומשודרג. כסאות עם גב ראטאן וריפוד קטיפה ירוקה ושולחנות בסגנון ביתי עם ארבע רגליים מעץ גושני. התאורה מגיעה מגירלנדות פשוטות כביכול, המתוכננות כגריד הנתמך לקורות עץ ומשמש כסוג של "קירוי אור" חם וחגיגי מעל האורחים ציפוי הקירות למעלה — מימין: בסניף משלב מגוון חומרים בעלי טקסטורות שונות, וצבעוניות טבעית וחמימה. לאזורי התפעול השתמשנו באריחי טראצו אפרפרים, ולשאר הקירות טיח מדברי בשילוב עץ במראה טבעי. בתכנון למעלה — משמאל: המסעדה היה ברור לנו שדלפק ההגשה הוא הפונקציה החשובה. על כן תכננו פרט מזמין, רפרזנטטיבי, ופונקציונלי אשר שומר את האוכל חם ואסתטי. מעל דלפק התצוגה מיקמנו דיספליי עשוי צינורות פליז, עליו מוצג תפריט המנות אשר מתחלף מיום ליום. 2022 יוני + 076 94

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=