בתכנון עיצוב הפנים של מגדלי אלון, עמדה השאלה בפני פרי דוידוביץ’ אדריכלים: כיצד יוצרים תנועה בחלל שהוא כולו סטטי ובחומרים חסרי תנועה?

 

 

 

המבואה הראשית: מתוך מחשבה, ניתוח החלל ורצון ליצור עיצוב פנים, שבו עין המתבונן היא זו שיוצרת את התנועה, נוצר קיר תלת ממדי, המלווה את מבואת הכניסה מקצה אל קצה ולכל הגובה (המתנשא לכ-12 מטרים). כל יחידה בקיר זה, שונה ואינה חוזרת על עצמה – כל האלמנטים יוצרים גריד תלת ממדי.
לאורך הקיר נוצרים קווים תנועתיים ארוכים והמשכיים, עומקים ובליטות מעודנים שיוצרים המשכיות כמעט אין סופית וככל שמתקדמים לאורך מבואת הכניסה, עין המתבונן נעה לאורכם באופן מתמשך. מול אותו קיר הודגשו הכניסות למגדל ולאזורים נוספים, ע”י שערי אבן לכל גובה החלל ומודגשים בתאורה אחורית מעודנת לאותה התחושה של “תנועה” מתווסף גם אלמנט זכוכית התלוי מהתקרה וממשיך לאורך כל החלל. אלמנט זה מורכב ממאות חלקים שיחדיו יוצרים גל אין סופי, בעל נוכחות עשירה כשהשקיפות של הזכוכית מעניקה קלילות ותורמת לתחושה הכללית בחלל.

 

 

במרכזו של החלל ובגובה של כ2 קומות חוצה גשר בצורה גלית, המוביל אל אזור אחר בבניין כשהמשכו של הגשר הוא מעבר שקוף, כשבבניין הדרומי תכונן בקצהו חדר כושר המשמש את דיירי הבניין.
חדר הכושר – חלל זה נמצא במבנה נמוך סמוך למגדל ומשמש את כל דיירי המבנה. עיצוב הפנים. החלל עצמו מכיל מספר מפלסים ומרפסות גדולות. עיצוב הפנים החלל יוצר דינמיות על די שימוש בצורת אליפסה דינמית שחוזרת על עצמה מספר פעמים בגדלים שונים ופסי תאורה ארוכים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בחלל נעשה שילוב מעולמות שונים שיחדיו יוצרים חלל מעניין עם אזורים שונים בתכלית ובמהות אך יחדיו יוצרים שפה עשירה, ייחודית ומשתלבת ועונה על כל הפונקציות הנדרשות. טכנולוגיה מתקדמת הן במכשירים המתקדמים בעולם והן בקיר מסך גדול, צבעוניות מעולמות שונים (קיר עץ לאורך הכניסה.
המבואה הקומתית, מעצם היותר “כלואה” בתוך גרעין המבנה, לא זוכה לאור יום ו/או מראה של החוץ. לכן וכדי לתת אזכור רעיוני של חזיתות המבנים (שהן למעשה שילוב של אלכסון בתוך קובייה מלבנית) נוצר מצב של שימוש בגרניט פורצלן מדוקק, בגדלים גדולים ובחיתוכים אלכסוניים בשילוב עם חלקים ישרים.
שילוב גוונים בהירים, טקסטורות, תאורה המותקנת באלכסון מעודן והקפדה על פרטים ייחודיים לפרויקט, יצרו מבואות קומתיות בעלות איכות חלל בלתי מתפשרת וברמה גבוהה המותאמת לרמת המיצוב של הפרויקט כולו.

פרי דוידוביץ אדריכלים
אחראי פרוייקט: תומר שפירא
נגרות: אלפנט חרושת עץ
תקרות: יהודה יבוא ויצוא
אדריכלי הבניין: ברעלי לויצקי כסיף אדריכלים
יועצת תאורה: מיכל קנטור

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
הישגים בבטון אדריכלי: מסעדת “מלכה” בפלורידה / קימל אשכולות אדריכלים
עיצוב פנים
הישגים בבטון אדריכלי: מסעדת “מלכה” בפלורידה / קימל אשכולות אדריכלים
  מסעדת “מלכה” בפאלם ביץ’, פלורידה, היא מחווה למלאכת היד והחדשנות הישראלית. המסעדה נהגתה,
הישגים בבטון אדריכלי: אדריכל אסף לרמן
עיצוב פנים
הישגים בבטון אדריכלי: אדריכל אסף לרמן
לרומאים הקדמונים לא היה בטון מזוין (מחוזק בפלדה, אשר הומצא רק במאה ה-19), אבל
מלון בוטיק במרקש, עשוי מלאכת יד מסורתית לצד מודרנית
עיצוב פנים
מלון בוטיק במרקש, עשוי מלאכת יד מסורתית לצד מודרנית
  רוזמרי שוכנת בריאד משוחזר, שתוכנן במקור על ידי Quentin Wilbaux, ארכיטקט השימור המהולל

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*