סנדלי בירקנשטוק הגרמניים אכן אופנתיים ופופולאריים למדי, אבל האם הם אלה יכולים להיחשב כיצירת אמנות? זו השאלה איתה נאבק בית המשפט הפדרלי של גרמניה השבוע והוא קבע שהם רק נעליים נוחות.

 

בירקנשטוק, שמרכזה ב-Linz am Rhein, גרמניה, מתפארת במסורת של ייצור נעליים עוד מאז שנת 1774. לאחרונה היא הגישה תביעה נגד שלושה מתחרים שמכרו סנדלים שהיו מאוד דומים לשלה.
יצרנית הנעליים טענה שהסנדלים שלה “הם יצירות אמנות שימושיות המוגנות בזכויות יוצרים” ולכן אסור לחקות אותן. על פי החוק הגרמני, יצירות אמנות נהנות מהגנת קניין רוחני בלתי מתפשרת ומתמשכת, יותר מאשר מוצרי צריכה. החברה ביקשה צו מניעה שימנע ממתחרותיה מלייצר סנדלים דומים לשלה ולהורות להם להחזיר ולהשמיד את אלו שכבר קיימים בשוק.
בית משפט אזורי בקלן, הכיר בתחילה בנעליים כיצירות אמנות שימושית ונתן את הצווים המבוקשים, אך בית המשפט האזורי הגבוה בקלן, ביטל את הצווים לאחר שהוגש ערעור והודיע, כי אין ביכולתו לבסס הישג אמנותי כלשהו בסנדלים רחבי הרצועה והאבזמים הגדולים.
בית המשפט הפדרלי לצדק, צידד בבית המשפט לערעורים ודחה אף הוא את התיק. בפסיקתו, כתב כי לא ניתן להגן על מוצר אם “דרישות טכניות, כללים או אילוצים אחרים הם אלה הקובעים את העיצוב. למען הגנת זכויות היוצרים של יצירת אמנות שימושית – כמו לכל שאר סוגי העבודות – אסור שרמת העיצוב תהיה נמוכה מדי”, כתב בית המשפט “כדי להגן על זכויות יוצרים, יש להגיע לרמת עיצוב שחושפת אינדיבידואליות.”

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
עלים עוטפים בניין מגורים בריביירה באלבניה
עיצוב, אופנה ומיתוג
עלים עוטפים בניין מגורים בריביירה באלבניה
  The Leaves, שצפוי להבנות בוולורה, הריביירה של אלבניה, הוא הרחבה של הסביבה הטבעית
גוגל עוזבת את בניין “המשקפת” של פרנק גרי והוא יוצא לשוק
עיצוב, אופנה ומיתוג
גוגל עוזבת את בניין “המשקפת” של פרנק גרי והוא יוצא לשוק
  ככל שהתרבות הארגונית מתפתחת, הצורך בתמריץ להחזיר אנשים למשרד הולך וגובר. עבור גוגל,
אביב בלונדון: תערוכה ענקית ומקיפה על פרחים, בגלריה סאצ’י
עיצוב, אופנה ומיתוג
אביב בלונדון: תערוכה ענקית ומקיפה על פרחים, בגלריה סאצ’י
  אוצרות התערוכה Katherine Benson and Rosie Grant, מתחקות אחרי התפקיד שממלאים פרחים באמנות,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.