רגע אחרי ש-2024 תפסה מקום בחיינו ובצל אירועי השבת השחורה, עצרנו לרגע לברר מהן המגמות הבולטות שעתידות לשלוט בבתים בעתיד הנראה לעין. אז הנה כמה מהבולטות שבהן - בתקווה שיכניסו אור, שלווה ושמחה, כשבחוץ עדיין מתחוללת סערה. לאור התקופה ורצף האירועים כאן אצלנו בישראל, נראה שרבים מאיתנו עדיין לא ממש פנויים לבצע שינויים דרמטיים בעיצוב החללים ועדיין, הנה קצת אסקפיזם.

באדיבות MODY. המותג MUTINA

 

באדיבות MODY. המותג MUTINA

 

באדיבות MODY. המותג MUTINA

 

באדיבות MODY. המותג MUTINA

 

עדי לביא, סמנכ”לית שיווק ב-MODY. צילום: תומר קצב

 

עמוק באדמה. עדי לביא, סמנכ”לית שיווק MODY: אופנות באות והולכות, טרנדים מתחליפים, אבל אם יש מגמה אחת בולטת שלא יורדת מסדר היום כבר שנים ועתידה לככב ב-2024, היא מגמת צבעי האדמה והתבלי ן- בפרט הגוונים החומים, גווני החול, הסלעים הגולמיים והדיונות הזהובות, גוונים על זמניים שמאפשרים לצקת תוכן ועומקים בכל אחד מהאזורים בבית. כך על פי המגזין החשוב בעולם ELLE DECOR. לכאן נכנס גם צבע השנה על פי PANTONE העולמית PEACH FUZZ, פלומת האפרסק, הכתומה-בהירה, שמאירה באופטימיות שלה בחללי הבית.
מסתמן שב-2024 פלטת הצבעים הדומיננטית תתבסס ברובה על הגוונים הללו, שבכוחם לייצר מראה עמוק ומסתורי, עם קריצה מובהקת לעיצוב מה-70s.השימוש באלמנטים אותנטיים וטבעיים יבלוט יותר מתמיד ובהסתמך על הקולקציות לשנה הבאה שכבר יצאו לאור, הצבעוניות האדמתית תשתלב בכל חלל בהרמוניה מלאה. נראה במהלך השנה הקרובה שימוש נרחב בטקסטורות עשירות ומחוספסות ופריטים מעץ, קש וראטן בטונים מגוונים- מבהירים, שהם הומאז’ לגווני האדמה החוליים, ועד לכהים יותר המדמים את אדמת החמרה והטרקוטה.

 

Laminam ישראל

 

Laminam ישראל

 

Laminam ישראל

 

גל נרדי אהרון, סמנכ”לית שיווק Laminam ישראל. צילום: אלעד גונן

 

האהבה לטבע בשיאה. גל נרדי, סמנכ”לית שיווק Laminam ישראל: המגמה הביופילית מסתמנת גם היא כאחת החזקות והחשובות בעיצוב לשנת 2024 ומסמלת את החיבור והבחירה בטבע – צורך קיים בקרב רבים מאיתנו, גם אלה שמתקשים לבלות לילה מחוץ לעיר. עושה רושם שקיים בנו דחף אנושי מולד להתחבר לטבע והביופיליה היא לא רק תוצר של האהבה שלנו לחיים, אלא גם מסייעת לנו לקיים חיים. העובדה שהטבע הולך ומתרחק מאיתנו, גורמים לנו אינטואיטיבית לתת לו מקום של כבוד בדרכים יצירתיות בעיצוב הפנים, הרי לטבע יש קשר בלתי אמצעי לשְׁלוֹמוּת שלנו עם עצמנו ורווחה גופנית, נפשית וחברתית, בתוך כך סביבה טבעית בריאה יותר בהגדרה: היא מעודדת יצירתיות ומביאה לשגשוג ולכן היא מקבלת מקום של כבוד בתחום הזה.
עקרון מרכזי לשילוב הטבע בסביבת המגורים היא ליצור מרחב מחיה אורבני שהופך לירוק ופורח על ידי יצירת מערכת קשרים הדוקה בין החוץ לפנים ושילוב אלמנטים ומוצרים שיוצרו ממקורות טבעיים או בהשראת הטבע: טקסטורות, חומרים. משטחי אבן ושיש, מפתחי ענק, בדים אקולוגים ואורגניים; גווני אדמה וירוקים למיניהם וצורות שלקוחות מעולמות הטבע הם רק חלק מהדוגמאות.

 

מרינה רכטר- רובינשטיין, REMA אדריכלים. צלם עידן סעידי

 

 

 

מינימליזם בשיאו. אדריכלית מרינה רכטר- רובינשטיין, Rema אדריכלים: המינימליזם אינו מגמה חדשה או מפתיעה, אלא מגמה מובהקת ומושרשת בשנים האחרונות בבית הישראלי. לאור המלחמה, מצב הרוח ובכלל הרצון שלנו להתכנס, להירגע ולחזור לשורשים, אנו נראה ביתר שאת חללים חפים מקישוטיות יתר. חללים פונקציונליים, יפים ועדינים, גוונים נעימים ורכים, והרבה אווריריות וזרימה. ללא עומס ויזואלי, תוך דגש לפונקציונאליות עיצובית, ונוחות למשתמש.

 

עיצוב מירב סואד, צלם בן רוטשטיין. באדיבות אלפינה תאורה

 

בני כוהנר יועץ תאורה לחברת אלפינה תאורה

 

השנה בה הקימורים יפגשו קווים ישרים. בני כוהנר, יועץ תאורה לחברת אלפינה-תאורה: בשנים האחרונות משהו השתנה והתרכך בתפיסת העיצוב של רבים, גם בקרב חובבי הסגנון האולטרה-מודרני הנקי והשנה נראה את השיפטינג הזה מתחולל ביתר שאת: מסתמן שהחללים עצמם יתאפיינו בקווים גיאומטריים ישרים, והם שיגדירו את המעטפת אך לצידם מרבית מהפריטים הבולטים בקולקציות הריהוט והתאורה החדשות הם מעוגלים, מקומרים ואמורפיים וככאלה יכניסו שפע של עידון ורוך. מטרתם לשבור את המראה הנוקשה ולייצר אדפטציה מודרנית ונועזת לעיצובי הוינטג’ של שנות ה-50 במאה הקודמת. זוהי תפיסה מתקדמת וגמישה יותר שמטרתה ליצור איזון ולשוות למרחב תחושה נינוחה יותר. בקולקציות החדשות, ובפרט אלה של מעצבי העל ומותגי הבוטיק, אנחנו רואים שהעיצובים המעוגלים תופסים נפח נכבד מסך כל הפריטים, החל מהגדולים שבהם כמו שידות, ספות ומיטות ועד לפריטים הקטנים ולאקססוריז כמו שולחנות הצד, השטיחים הכריות והמנורות.

 

באדיבות אלפינה תאורה

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים מעוצבים
+כתבות מומלצות
לגור במושבת ספינות האדמה בטאוס
עיצוב פנים ישראלי
לגור במושבת ספינות האדמה בטאוס
  הקהילה האוטופית בונה בתים שאינם משתמשים בדלק מאובנים או מייצרים פסולת. באתר המשתרע
הבית היפני בלב פאריז, שעיצב קנגו קומה
עיצוב פנים ישראלי
הבית היפני בלב פאריז, שעיצב קנגו קומה
  למרות שהוא לא ממוקם ביפן, קנזו האוס הוא עדיין בית יפני משובח וגם
מוזרות של בתי מגורים יפניים
עיצוב פנים ישראלי
מוזרות של בתי מגורים יפניים
שוק הדיור היפני הוא תופעה מוזרה. בניגוד לבתים אצלנו, כמו בשאר המדינות מערביות, מגורים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*