בית המגורים נבנה במושב "רחוב מזרח" שבעמק המעיינות, מול נופם של הרי הגלבוע. הוא הוקם במגרש ששטחו כ-500 מ"ר, ונבנה בשטח כולל של 170 מ"ר. הבית תוכנן למשפחה עם שני ילדים בוגרים שביקשו בית פרקטי ולא גדול במיוחד, המותאם לצרכיהם בדיוק.

בית למשפחה עם שני ילדים בוגרים, מאוד פרקטי ומתאים בדיוק לצרכיהם. תכנון ועיצוב פנים: יהב בן-סדון. צילומים: הגר דופלט.

 

הדיירים פנו ליהב מיארה בן סדון, הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים, בוגרת מכללת כנרת, שהקימה את משרדה יהב אדריכלות ועיצוב פנים  שמתמחה בתכנון מגורים ומלווה כל פרויקט מראשיתו ועד להשלמתו.

 

 

הבית תוכנן בשלושה אגפים:
– אגף לחללים פרטיים, הכולל חדרי שינה מאסטר להורים ולילדים, עם מרפסות לנוף וחדרי רחצה אישיים לכל אחד. נוצרה פרטיות מלאה בין ההורים לילדים, והילדים זכו לחדרי שינה נפרדים ובהם חדר רחצה ומרפסת אישית. בין חדרי השינה של הילדים לחדר ההורים, תוכננו פינת ישיבה ומרחב מוגן, המספקים לכל אחד מהדיירים מרחב פרטי.
– אגף לחללים ציבוריים הכולל מטבח פונקציונלי, המותאם לאירוח ובישול יומיומי. הדיירים ביקשו שהאי במטבח ישמש לישיבה יומיומית במקום פינת אוכל, ואת האירוחים בשבתות ובחגים הם מתכננים לקיים בחצר הרחבה. לשם כך, המרפסת המקורה מוקמה בין שני האגפים של הבית, מול הכניסה לבית, כאשר היא פונה לחצר.
– אגף הכניסה לבית כולל כניסה ראשית, המובילה ישירות למבט פתוח מהרחוב החוצה את אזור הישיבה החיצוני ומגיע עד סיום המגרש. בחצר תוכננה בריכת שחייה בגודל של 50 מ”ר, עם חדר מכונות ותא איזון תת-קרקעי. מסביב לבריכה מוקמו אזורי ישיבה מוצלים וחשופים, שמאפשרים ניצול מרבי של שטח המגרש. אזור הכניסה פרטי כמעט לחלוטין, והחיים בבית מתנהלים ברובם בצידו האחורי.

 

 

 

הדיירים ביקשו לדאוג לחניות בתוך שטח המגרש ולכן הוקצו בחצר הקדמית חניות לשני רכבים חשמליים וחניה מקורה נוספת לאופנועים מולה. החניה המקורה מאפשרת להם להוריד מגפיים, לשטוף את ציוד הרכיבה, ולהיכנס ישירות לחלל המרכזי של הבית מבלי לעבור בכניסה הראשית.

 

 

המגרש בצורת מניפה – צר בחזית והולך ומתרחב בעומק. בריכת השחיה מוקמה תחת עץ ותיק הצומח בסמוך למגרש, המספק צל לאזור הציבורי בשעות החמות. האתגר היה למקם את הבית כך שיפתח לנוף, תוך יצירת מבנה אגפים לא סימטרי, אך עם קווים ישרים ונקיים. האגפים הפרטי והציבורי מוקמו בזווית של כ-80 מעלות, במקביל לקווי המגרש, ואגף הכניסה הוצב במקביל לכניסה לבית. המבנה הייחודי איפשר לדיירים ליהנות ממרחבים פנימיים וחיצוניים גדולים, עם שפע אור ואוויר, ואזור בריכה מרווח ומזמין.

 

האי משמש לישיבה ביומיום, במקום פינת אוכל ואילו אירוח החברים והמשפחה, מתקיים בחצר

 

 

 

“כשאני רואה את הבית הבנוי ומתפקד, אני מרגישה שלמה,” אומרת יהב מיארה בן סדון בסיפוק. “תכנון בית הוא דיאלוג מתמשך בין האדריכלית ללקוחות. הבית הזה נוצר בדיוק עבורם ותפור למידותיהם. אני מאמינה שהוא לא רק ישרת אותם, אלא יהפוך למקום חם ומזמין גם עבור משפחותיהם וחבריהם.”

לאתר יהב אדריכלות ועיצוב פנים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תכנון ועיצוב פנים: יהב בן-סדון

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים מעוצבים
+כתבות מומלצות
בית פתוח לסביבה ולנוף, בשרון / אדריכל יואל יושפה
עיצוב פנים ישראלי
בית פתוח לסביבה ולנוף, בשרון / אדריכל יואל יושפה
  ביתם החדש של זוג בשנות ה-60 לחייו, הוא מענף הנדל”ן והבניה והיא ציירת-פסלת
בית הפריסקופ עשוי ממראות הניתנות להזזה
עיצוב פנים ישראלי
בית הפריסקופ עשוי ממראות הניתנות להזזה
  בית הפריסקופ אמור להיות בנוי כולו מתחת לפני הקרקע וכולל פטיו מרכזי גדול
לא לפרסום: בית לא אופנתי, של מעצב לא ידוע
עיצוב פנים ישראלי
לא לפרסום: בית לא אופנתי, של מעצב לא ידוע
  כך זה התחיל:                    

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*