זוג בשנות ה-40 לחייהם, להם 3 ילדים, חזרו ארצה אחרי שנים במהלכן התגוררו בלונדון ובנו את ביתם באחת מערי השרון, בעזרת האדריכל בועז שניר, שמשרדו ביצע את התכנון האדריכלי ועיצוב הפנים. הוא משתף בתהליך הבניה, אשר הפך את הבית הוותיק לסביבת מגורים בהשראת העיצוב האנגלי, אך באדפטציה מותאמת לאקלים ולסביבה הים-תיכונית וגם קולעת במדויק לאורחות חייה של המשפחה.

 

בשיא תקופת הקורונה, נרכש הבית הישן שממוקם בלב שכונה פסטורלית ומבוקשת בעיר מרכזית בשרון, על ידי בני הזוג שחיו עם משפחתם באותה העת בבריטניה. “קשה לדעת אם הבעלים החדשים היו רוכשים את הבית בתקופה נורמטיבית”, מודה האדריכל בועז שניר, שתכנן ועיצב את ביתם החדש “הכל התבצע בזום, כשאני, אדריכל הפרויקט, יחד עם עורכי הדין, המתווכים וגורמים מקצועיים נוספים, מתארים כל אחד במילותיו את רשמיו מהבית ומהסביבה. גם ההיכרות הראשונית ביני לבין הלקוחות התרחשה הלכה למעשה אונליין וכך גם ניהלנו את הליכי התכנון והביצוע, כשבעלי הנכס נחתו וחזרו להתגורר בארץ בעיצומו של הפרויקט, למעשה בשלב מתקדם ולקראת סיומו”.

 

 

 

 

“הבית נמצא במרחק הליכה קצרה מחוף הים וככזה, התחושות שביקשנו ליצור הן של חופשה במלון בוטיק מעוצב, אך בד בבד יצקנו בו אווירה אירופאית ומהוקצעת. הדבר היחיד כמעט ששימרנו מהנכס הישן, הם עצי הדקל המדהימים שנטעו לפני שנים רבות בחזית הראשית, כאשר בפועל, רובם המכריע של האלמנטים המרכזיים השתנו בתכלית. כך למשל צורתה של בריכת השחייה ששודרגה משמעותית וגרם המדרגות. יצרנו מעין ‘בית שלג’ בליבה של ארץ ים-תיכונית, ששזורות בו השפעות ישירות של העיצוב האנגלי המסורתי, לונדוני, אפשר לומר”.

 

 

 

 

 

“פלטת הצבעים המרכזית רובה על טהרת הלבן, האפור והזהב עם נגיעות של גווני טורקיז וכחול מיוחד שחוזרים בפינות מסוימות של הבית, כמעין הבלחות צבעוניות שמעוררת שמחה ומעניקות לבית מראה מלא חיות. צורת וגוון החלונות שנבחרו, מאפיינים גם הם את התחושה האירופאית-לונדונית ששאולה מהסביבה ממנה הגיעה המשפחה.
חזיתות המבנה והפרגולות תוכננו בסימטריה מוחלטת ועוטרו בפרופילי דקורציה. החלונות והפתחים מוסגרו ובתוך כך תוכננו חלונות בלקון, שתורמים מאוד לאווירה האדריכלית הקלאסית. כך, התחושה הרווחת שחשים כבר בכניסה למגרש, היא שזומנו למתחם שמצוי בכלל במחוזות רחוקים – מנותק מהמציאות הישראלית ומייצג נאמנה תפיסה ותרבות מחיה יוצאי דופן במחוזותינו”.

 

 

 

“קומת הקרקע הפתוחה והמרווחת ובה ממוקמות כלל הפונקציות הציבוריות. אל מול דלת הכניסה ובצידו האחר של הבית, ניצב מטבח גדול ומרשים עם אי במרכזו. סגנון הנגרות שנבחר עבורו מורכב ממסגרות קישוטיות המסמלות את השפה הכללית של הבית – קלאסיקה יוקרתית ובהירה”.

 

 

 

 

 

“בעלי הבית חיים ונושמים תרבות ועדות לכך היא כמות כלי הנגינה ששולבו ברחבי הבית, כשכל כלי קיבל מקום ופינה משלו. כך למשל הפסנתר, שזכה לבמה בחלל הציבורי שבקומת הקרקע, בתוך נישה שיצרנו במיוחד עבורו, בה יישמנו טפט שמאגד בתוכו את פלטת הצבעים של הבית ומהווה קיר כוח עוצמתי”.

 

 

 

 

“בני המשפחה אינם ‘אנשי טלוויזיה’ כך שבשונה מבתים אחרים לא נדרשנו לייצר עבורה מקום ייעודי וכך גם לא נתקלנו במגבלה כזו או אחרת במיקום מערכת הישיבה. במקום זאת יצרנו סלון אווירתי ופרסונלי, שנהנה מישיבה קרובה ואינטימית שמעצימה מאוד את תחושת ה’ביחד’ – בניגוד גמור לניתוק ולקיבעון שחשים לא פעם בסלונים בהם מסך הטלוויזיה מרצד תדיר”.

 

 

 

 

“כך גם בחדרי השינה, שגם בהם מיקום המסך לא היווה שיקול אלא דווקא הקניית תחושות ואווירה במרחב. האלמנטים שמדבר יותר מכל הם הקירות עצמם, העיצוב וכך גם האלמנטים ששזרנו בחדרים השונים. בעלי הבית, שניהם אנשי היי-טק, עובדים לא מעט מהבית אל מול מסכי מחשב בשעות שונות ולא תמיד לפי שעון ישראל לכן יצרנו עבורם שני חדרי עבודה – אחד לבעל ואחד לאישה – שאינם ממוקמים באותה קומה אל במפלסים נפרדים ומנותקים. כך, לכל אחד מהם יש את המקום והפינה שלו.
המפגש ביניהם מתקיים בפרט בארוחת הצהריים, באי המטבח – כך הקשר ביניהם נשמר ובה בעת הם מנותקים מספיק מההווי הביתי ושומרים על הפרטיות והריכוז הנדרשים בזמן העבודה. חדר העבודה של אבי המשפחה מעוצב כמעין לופט עכשווי בסגנון צעיר, שמזכיר במעט חללי עבודה בענף ההייטק. לעומתו, חדר העבודה של האם הוא צבעוני מחד ומאידך רך ורומנטי כשהתחושה השוררת בו בו יותר שלווה ורגועה”.

 

 

 

“העיצוב הלונדוני שב וחוזר בעיצוב הפנים בחלקים שונים של הבית. כך למשל טפטים בהדפס בריקים שהיו לפתרון מצוין להעביר את התחושה מבלי להיגרר להוצאה כספית גבוהה של חיפוי בריקים אמיתיים. שילבנו גם כריות בעיצוב דגל אנגליה, תמונה לונדונית מפורסמת, יצירות שלוקטו בלונדון עצמה, ציור הביג בן ועוד.
מרתף הבית ייחודי, מעוצב ומאוד חוויתי ויש בו הווי של ספורט, פאב, חיי פנאי ובילויים. שילבנו בו שולחן סנוקר, מתקן חיצים למטרה, פטיפון עם עמדת תקליטים, גיטרות, ספריה מעוצבת וכדומה. אל מול חלל זה ניצב חדר סאונה יבשה שמחזק את תחושת הפאן והנופש ששוררת בבית המגורים”.

 

 

 

“חדר השינה של בני הזוג פונה אל החצר והבריכה. חדר הרחצה הצמוד מעוצב בסגנון מלכותי ויש בו דגש על כל פרט ופרט. האריחים איתם חיפינו את הקירות משלבים בין גווני הזהב, הלבן והאפור – אזכור לפלטת הצבעים של הבית. אמבטיה ה-free standing מחזקת את האווירה הקלאסית ומעצימה את החוויה המעוצבת והיוקרתית השוררת בסוויטה כולה”.

היכן: אחת מערי השרון
הנכס: בית פרטי עבור משפחה בת חמש נפשות ששבה משהות ארוכה בלונדון
שטח המגרש: כ-450 מ”ר, שטח בנוי: כ-300 מ”ר
אדריכלות ועיצוב פנים: אדר’ בועז שניר
צילום: רן ארדה

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים מעוצבים
+כתבות מומלצות
האדריכלית שבנתה בתים מבד
עיצוב פנים ישראלי
האדריכלית שבנתה בתים מבד
  העבודות הידועות ביותר שלה, The Live-in-Environment (1971) ו-Wiz Bang Quick City #2 (1972),
בית כמו מבצר, על חוף בכווית
עיצוב פנים ישראלי
בית כמו מבצר, על חוף בכווית
  התכונות המבצריות אופייניות לבתי המפרץ הצפוני, השואפים לפרטיות ודיסקרטיות, כשהקירות העבים והגבוהים מספקים
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
עיצוב פנים ישראלי
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
  הקהילה האוטופית בונה בתים שאינם משתמשים בדלק מאובנים או מייצרים פסולת. באתר המשתרע

6 תגובות

  • ש הגיב:

    יפהפה באמת

  • טלי הגיב:

    פריבילגים. הבית כל כך יפה.
    אבל אין בו תחושת אנושיות. זה כמו לחיות במוזיאון.
    צלמו קצת חיים בבית, ילדים ואנשים ברקע. זה נותן יותר הרגשה של בית עבור בני אדם ולא סתם מיצג במוזיאון שאסור לשבת ואסור לדרוך שמה יהרס או יתקלקל…

  • לילי הגיב:

    הבית מקסים ביופיו. טוב טעם. שיהנו בו.

  • מכשפה הגיב:

    שמו טפט במקום בריקים כדי לצמצם עלויות? בית שעולה מיליונים ושיפוץ פסיכי ומסבירים לי על חסכון של 40 אשח? יש לכם יותר הזוי מזה???

  • היית פעם באנגליה? הגיב:

    נחמד, לא קשור ללונדון בשיט

  • יולי הגיב:

    מה בדיוק בריטי בבית הזה?
    מתוך ניסיון אישי – לא לשים כורסא מתחת למדרגות עץ! האפשרות השניה – לא להשתמש במדרגות.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*