הנה עוד סיבה מדוע כדאי לעבור לעבוד בחברת סטארטאפ: חללי המשרדים הפסטליים והמרהיבים של חברת טסטים, בגווני גלידה, המעטרים את החלל המעוצב באלגנטיות ובצורה מרעננת.

 

עיצוב חלל משרדי מכוון לשדר עיצוב נעים, נינוח, שכיף להישאר ולעבוד בו שעות נוספות, עם תחושה של בית. החללים המעוצבים של חברת טסטים ממחישים את כל זה. חברת הסטארטאפ ישראלית Testim.io (טסטים), מפתחת בדיקות אוטומציה מבוססות בינה מלאכותית, עם משרדים בסן פרנסיסקו ובתל אביב. הם ביקשו ליצור בסניף התל-אביבי משרד שמבוסס על פונקציונליות, “גוון ו-FUN”, בריף שבוצע בהצלחה רבה.

 

 

חלל פתוח בשיטת “אופן ספייס” חופה בעזרת פרקט באופן שמסייע להציג מראה הומוגני, זורם ומאוורר בחלל, מחד, אך חמים וביתי במהותו. האתגר המרכזי בחלל עבודה פתוח, שגם נמצא בבניין שוקק בלב תל אביב, הוא כמות הרעשים שצריך לסנן בצורה חכמה. לכן עיקר העבודה התרכז בעיטוף אקוסטי של החלל: שפריץ עשוי מקצף מבודד מיוחד הותז על התקרה והפך אותה לתקרה אקוסטית. שטיח מיוחד עם גומי תחתיו משמש אף הוא אלמנט אקוסטי בולם רעשים וזעזועים, וכן מחיצות צבעוניות על השולחן, מבודדות רעשים משני צדיו. הרעיון המרכזי היה לעטוף את העובד ולהקיף אותו באלמנטים אקוסטיים, לשיפור הביצועים ולהגברת היעילות שבחלל המשותף. כל הפריטים הללו הם פיתרון היקפי מבית מיידסק, שמציעה, בין היתר, מענה לאתגרים בסביבת עבודה משותפת.

 

 

מחיצות זכוכית פונקציונליות לחלוקת החלל, שעליהן שולבו לוחות מחיקים דו כיווני, אף הן מבית מיידסק, מציעות מראה מתוחכם, אלגנטי ופרקטי. מחיצות הרצפה, מדגם M2, מאפשרות שקיפות בעבודה, תרתי משמע, ומזמינות לשיתוף פעולה יצירתי. מחיצות הזכוכית כוללות כמה סוגים של חדרי ישיבות, כמענה לצרכים השונים במשרד: חדר ישיבות גדול הפונה לנוף האורבני בחוץ, שלושה חדרי לאונג’ מפואר המיועדים לעד שלושה אנשים, ועוד שלושה חדרי BOOTH שהם בעצם תא טלפון בשילוב בר ועוד שני חדרי ישיבות קטנים המיועדים לעד חמישה אנשים. החללים הממוסגרים בשקיפות עוצבו בצורות שונות, בעזרת מגוון טקסטורות וגוונים, שמעניקים להם תחושת אופי ועניין, וכמובן משדרים נינוחות בחלל העסקי. הרעיון שמאחורי החללים הללו הוא לאפשר ישיבה בצוותא, עם אופציות שונות ל”בריחה”. אפשרות לנהל שיחת טלפון בפרטיות יחסית, לנהל פגישה, או לשמש כחדרי עבודה נוספים לאורחים מזדמנים. מבין כל החללים האלה משתקף גם חלל ישיבה מרווח ומזמין, שנראה ממש כמו סלון ביתי מעוצב.

 

 

אחד האלמנטים הגרפיים שמורן קיבלה לידיה עוד משלב הבריף הראשוני היה רובוטים מאויירים ומשובבים, שעוצבו כחלק ממיתוג החברה. היא החליטה לשלב אותם בעיצוב החלל, ואלה הוגדלו ועברו לככב על הקירות, בדמות חיפוי ייחודי שמדגיש אותם בצורה מרהיבה וססגונית. דרך נהדרת “לשדר עסקים” עוד לפני שמדברים. הרובוטים מבליטים בחן גם את הקירות השונים במשרד, כאשר כל אחד מהם “מספר סיפור” משלו. לדוגמה, רובוט שמטפס על קיר של צ’יפים, או רובוט שיורה בבאגים. משעשע וכובש-לב כאחד.
המטבח ממוקם בפינת הקומה ומשקיף על רחוב מנחם בגין. הוא עוצב במעין משחק צבעוני, ואופיין בגווני פסטל של גלידה: ורוד וצהוב, שביחד עם גווני הכיסאות והעמוד הממותג הופך למקום שמח וכייפי, זאת מבלי ליצור עומס ויזואלי של צבע.
ואחרון חביב, מיתוג מרכזי על קיר הזכוכית שבמטבח, המורכב מצורות גאומטריות בצבעוניות המשתלבת בהרמוניה עם גווני החלל כולו, הוא בעצם פיתרון שניתן לחלל המושכר מאחורי המטבח. ברגע שהחברה תחליט להתרחב, ניתן יהיה להסיר את המדבקה וליהנות מחלל נקי, הרמוני, שכמעט ולא חשים בהפרדות שבו.

שם המשרד: חברת טסטים, סניף תל אביב
מחיצות : חברת מיידסק
שטח המשרד: 700 מ”ר
תכנון ועיצוב: לירון מורן
צילום: יואב פלד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
לגור במושבת ספינות האדמה בטאוס
עיצוב פנים
לגור במושבת ספינות האדמה בטאוס
  הקהילה האוטופית בונה בתים שאינם משתמשים בדלק מאובנים או מייצרים פסולת. באתר המשתרע
הבית היפני בלב פאריז, שעיצב קנגו קומה
עיצוב פנים
הבית היפני בלב פאריז, שעיצב קנגו קומה
  למרות שהוא לא ממוקם ביפן, קנזו האוס הוא עדיין בית יפני משובח וגם
בית תה אקסצנטרי מאת Terunobu Fujimori
עיצוב פנים
בית תה אקסצנטרי מאת Terunobu Fujimori
  האדריכל Fujimori מתמחה בבניית בתי תה בצורה הרחוקה מקודים ומוסכמות מסורתיות. חלקם יושבים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*