מסעדת הילדים הפנטסטית Family Kitchen, באתר הגנים הבוטניים המלכותיים Kew Gardens, דרום מערב לונדון, עוצבה בהשראת הסרט צ'רלי ומפעל השוקולד, עם תאי ישיבה בצורת תפוח ופסלי פטריות ענקיים. 

 

“רצינו ליצור עולם קסום”, אומרים המעצבים Mizzi Studio “של יערות וגנים, שבהם בני אדם הצטמצמו לגודל של יצורים קטנים החיים בטבע, כמו במעבדת המדע הבוטני של צ’רלי ומפעל השוקולד”.
הגנים הם אתר מורשת עולמית של אונסק”ו ואדריכלי הבניין שמכיל את המסעדה, משרד HOK, דאגו שהמבנה ישתלב בסביבה, למשל, בשימוש בעץ חשוף מבפנים ומבחוץ.

 

 

 

המסעדה חולקה לשישה אזורי העשרה מרכזיים: גיוון, סתיו, מדע, מים, שמש ואביב. כל אחד מהנושאים הללו חשוב בייצור, עיבוד והכנה של מזון בריא. המשפחות מתחילות את המסע שלהן בטבע – בשמש, בגשם ובעננים. קיר השמש עם תאורת LED, מושבי פסיפס כחולים בהשראת גאודי, מייצגים את הים ותאורה בצורת ענן גשם תלויה מעל.
לאחר מכן, הם מגיעים לתחנת מים בוטנית, המדגישה את חשיבות ההיגיינה ומציגה את התכונות האנטיבקטריאליות של צמחים כמו לבנדר ורוזמרין.
תהליך קסם הנביטה של הזרעים מתעורר לחיים באזור המוקדש לאביב, שבו לוחות עדשים ומתגים מוארים ב-LED מעוררים את תהליך צמיחת ופיזור הזרעים.

 

 

במרכז המטבח המשפחתי יושב תנור פיצה, עם אריחי מראה אינסופיים, באדום בוהק המציגים פירות וירקות. זה המקום שבו הילדים ילמדו הכל על אופן הכנת האוכל, מהיכן מגיעים המרכיבים וכיצד לזהות ולשמוע את המאכלים השונים המרכיבים את הארוחות שלהם.
לבסוף, משפחות ייכנסו לאזור אוכל גדול בצבע מגנטה, מרוהט בעץ, מוקף במראות ומקומות ישיבה צבעוניים, עם תא לישיבה בצורת תפוח ענק.
המסע עוקב גם אחר ארבע עונות, עם מרקמים המאפיינים את החלקים השונים ברחבי המסעדה. צבעי המסעדה שאובים מהגוונים הטבעיים של כל עונה ומתפקדים הן כמראי דרך והן כעיצוב שובב. בחלק הסתווי, למשל, האמן טום הייר יצר פסלי פטריות ערבה ענקיים, ארוגים בעבודת יד.

מקום: Royal Botanic Gardens, Kew, London, UK
עיצוב פנים: Interior design: Mizzi Studio
עיצוב פנים חנות: Shop interiors: Lumsden Design
אדריכלי מבנה: Architect: HOK
צילום: Photography James McDonald

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
האדריכלית שבנתה בתים מבד
עיצוב פנים
האדריכלית שבנתה בתים מבד
  העבודות הידועות ביותר שלה, The Live-in-Environment (1971) ו-Wiz Bang Quick City #2 (1972),
בית כמו מבצר, על חוף בכווית
עיצוב פנים
בית כמו מבצר, על חוף בכווית
  התכונות המבצריות אופייניות לבתי המפרץ הצפוני, השואפים לפרטיות ודיסקרטיות, כשהקירות העבים והגבוהים מספקים
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
עיצוב פנים
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
  הקהילה האוטופית בונה בתים שאינם משתמשים בדלק מאובנים או מייצרים פסולת. באתר המשתרע

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*