הגדלת מספר החדרים בבית לא מחייבת הקטנת החלל המרכזי. הבית שהתאים עצמו למציאות החדשה זכה לשדרוג במראה תעשייתי-מודרני.

כשהצרכים שלנו ממקום המגורים משתנים, זו הזדמנות נהדרת לעשות שינוי שיוכל לשדרג את איכות חיינו. כך בדיוק קרה במקרה של אמא ושתי בנותיה המתגוררות בצפון תל-אביב. כחלק מתהליך הנדסאי של הוספת מרפסות לדירות בבניין בו הן מתגוררות, החליטה האם להחזיר לתכנון המקורי את דירת 3 החדרים שלהן, ל-4 חדרים, וכך לכל אחת מהילדות שהתבגרו, יהיה חדר שינה פרטי. דווקא השינוי שאמור להקטין את החללים בבית, הפך להזדמנות להתחדשות ולריענון הדירה.

 

 

האדריכל בועז שניר שהיה אמון על הוספת המרפסות בבניין, הוביל גם את השיפוץ בדירה, בשיתוף עם מעצבת הפנים סבטה נחןם. “הצורך הפרוגרמתי של הוספת חדר הוא שהוביל את הרצון לשיפוץ הדירה”, מספר האדריכל בועז שניר. “אך לצד זה היה רצון לאוורר את הדירה, להפוך אותה למודרנית, מוארת והרבה יותר דינמית. זאת הייתה דירה חשוכה, עם מרחב ציבורי לא מאורגן ועמוס בפריטים שיצרו אי סדר. המטבח היה סגור, המראה של הדירה היה מיושן והאווירה הכללית בבית לא הייתה נעימה במיוחד”.

 

 

הסגנון העיצובי הבולט בבית הוא עיצוב תעשייתי-מודרני. האדריכל ומעצבת הפנים ייצרו לבית שפה ייחודית, עם נגיעות בולטות של עיצוב תעשייתי אבל מודרני, לצד הצבעוניות שהייתה חשובה לבעלת הבית. כבר בכניסה לבית אפשר להבחין ברשת ברזל הממוקמת מול דלת הכניסה, שמעוצבת בסגנון משרביה המסתירה במעט את המטבח. הרשת הפכה לכוננית עם מגירות ומדפים ומוטיב הרשת צפוי לחזור שוב במטבח ובגוף התאורה מעל השולחן בפינת האוכל.

 

 

 

 

 

 

 

המטבח, ממנו למעשה התחיל הפרויקט והוא זה שמכתיב את הסגנון של הבית, הפך למודרני ועכשווי עם מראה מעט תעשייתי כשהוא בנוי מחזיתות פורמייקה בגוון דמוי חלודה ומעליהן ארון קלפה עליון המשולב גם הוא עם מוטיב רשת הברזל לצד מתכת ויחד עם לוח גיר בכניסה הם מעניקים לבית המון אופי, והדירה זוכה למראה של לופט מעוצב. כחלק מהשיפוץ, נפתח המטבח והפך לחלק אינטגרלי מאזור המחייה של הבית. מחלל לא מרווח, הוחלט כאמור לפתוח את המטבח ואף להוסיף פינת אוכל ולאחד אותם לגוש פעיל. פינת האוכל מורכבת משולחן שמצדו האחד כסאות ומצדו השני ספסל עם כריות, שהפך את האזור ללב הפועם של הבית, בו הן מארחות, סועדות, משחקות ומפטפטות עד השעות הקטנות של הלילה. בפינה הזאת שולבו אלמנטים בנגרות אישית המשלימים אחד את השני, כשמול שולחן האוכל כוורת פתוחה עם ספרים ופריטים דקורטיביים, שלצדם ארונות אחסון.

 

 

 

גם הגוונים שנבחרו לעיצוב מסייעים לשמור על מראה מודרני-על גבול התעשייתי. לרצפה נבחרו אריחי פורצלן גדולים בגודל 1.20 מ’ על 1.20 מ’ בגוון אפור. יחד עם זה, העיצוב הצליח לשמור על חום ואנחנו מקבלים בית שהוא מצד אחד מודרני ועכשווי אבל עדיין בית חם. ללקוחה היה חשוב שהבית לא ישדר יוקרה ולא יהיה מתנשא. העיצוב הצליח להעביר את המסר וכך נוצר בית עם הרבה הומור ושמחת חיים, לא מעט בזכות צבע אפרסק שמלווה את העיצוב התעשייתי ואפשר למצוא על קירות הסלון, כהמשך למסדרון, או בפריטי הנגרות השונים.

 

 

בנוסף, גם חדרי השינה עברו שיפוץ. חדר השינה המרכזי, המאסטר, הותאם לעיצוב על פי בקשת הלקוחה והתווספה בו פינת עבודה שתשמש את האם כשהיא עובדת מהבית. גם בחדרי השינה של הבנות נבנו פינות למידה נוחות ומרווחות, המתאימות למציאות שבעידן הפוסט-קורונה. גם חדרי הרחצה בבית שודרגו והפכו למרווחים ונעימים יותר.

 

 

 

 

 

 

“למרות שבפועל הגדלנו את מספר החדרים, הצלחנו באמצעות מס’ שינויים לתת תחושה הרבה יותר מרווחת ונעימה בבית”, מסכם שניר. “הזזנו מעט קירות, הרחבנו וסידרנו מחדש את המסדרון ושינינו את מיקומי הדלתות כדי לנצל באופן מקסימלי את השטח ולייצר חלוקה מאוזנת בין החלל הציבורי לחדרי השינה והרחצה. הזזת מיקום המסדרון, למשל, יצרה עבורנו קווים נקיים ותכנון שגם מייצר זרימה וניקיון עיצובי וגם שומר על מרחב מחייה למי שמתגורר בבית”.

הפרויקט: שיפוץ דירה בצפון תל-אביב
שטח דירה: 90 מ’
עיצוב: בועז שניר אדריכלים ומעצבת הפנים סבטה נחום
דיירים: אמא ושתי בנותיה
תכנון אדריכלי ועיצוב פנים – בועז שניר אדריכלים וסבטה נחום
צלמת: ולרי זיוז
חיפוי מטבח: בלורן
ייעוץ חומרי גמר: דנה ביטון שנברג – בלורן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
תלבושות כלה ביום חתונתן, מרחבי העולם
עיצוב פנים
תלבושות כלה ביום חתונתן, מרחבי העולם
                           
האסיינדה בעיצוב מקסיקני עתיק ועכשווי
עיצוב פנים
האסיינדה בעיצוב מקסיקני עתיק ועכשווי
  האדריכלים Reyes Ríos + Larraín Arquitectos, שימרו את הנופך ההיסטורי של המבנה, מבלי
האדריכלית שבנתה בתים מבד
עיצוב פנים
האדריכלית שבנתה בתים מבד
  העבודות הידועות ביותר שלה, The Live-in-Environment (1971) ו-Wiz Bang Quick City #2 (1972),

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*