ההשראה לתכנון ועיצוב משרדי חברת הסטארט-אפ מומנטיס' הייתה בבסיסה המוצר אותו היא פיתחה - זרוע לחדרי ניתוח שנראית כאילו לקוחה מסרט בדיוני ומציגה הצצה לעולם הרובוטיקה שאט אט נכנס לחיינו. התוצאה- משרדים עם מוטיב חוזר הבא לידי ביטוי באלמנט חוליות בעץ, וגם מעבדות וחדר ניתוח כמו בבית חולים.

 

כשאורבך הלוי אדריכלים ראו לראשונה את המבנה ששכרה חברת מומנטי’ עבור משרדיהם החדשים, חשכו עיניהם. מבנה ישן ולא מטופח המנותק מהקדמה והטכנולוגיה שמייצגת חברת ההייטק הביו רפואית. כבר בשלב ראשוני הובן שבכדי לתכנן עבור החברה משרדים מותאמים, לא יישאר כל זכר מהקיים.
“משרדי החברה כבר היו קטנים עבורם ובתור חברה מתפתחת הם חיפשו נכס גדול יותר שיתוכנן לפי הצרכים של החברה. הם שכרו נכס מאוד ישן ומוזנח באור יהודה וכשראינו אותו לראשונה היה לנו ברור ש’נגלח’ את כולו ונשאיר רק את קירות החוץ שלו”‘ מסבירה הדר להב מטרני, מעצבת פנים באורבך הלוי, אחראית על הפרויקט.
כבסיס תכנוני ועיצובי למשרדים, התמקדו האדריכלים במוצר אותו החברה פיתחה. מדובר במערכת רובוטית ניתוחית, הכוללת זרועות רובוטיות בעלות יכולות תמרון חסרות תקדים, המאפשרות פרוצדורות חדשניות בחדרי הניתוח “ראינו את הזרוע שפיתחה החברה וזה מיד הציף לנו את העולמות מסרטי המדע בדיוני, חיבור זרועות רובוטיות עתידניות לחיי היום יום של האדם. זו הייתה ההשראה שלנו והבסיס לתכנון ולעיצוב – חוליות שקשורות אחת לשנייה כמו החוליות שיש בזרוע הרובוטית במוצר אותו פתחה החברה”, מספרת להב מטרני.

 

 

 

 

המבנה משתרע על ארבע קומות ולכולן נעשה תכנון מחדש בהתאם לפרוגרמה חדשנית. בקומת הקרקע תוכנן הלובי המרשים בגובה 15 מטר ובו קיר ענק הנמתח עד לקומה הרביעית, מחופה באריחים אפורים, גוף תאורה בנוי מחוליות עץ אשר מזכיר את הזרוע הרובוטית, נתלה מהתקרה הגבוהה וכבר מכניס את האורחים לאווירה העתידנית אשר היוותה עקרון בתכנון המשרד. כבר בקומת הקרקע נחשף המבקר דרך חלון הזכוכית, למעבדה המרכזית בה מפתחים ומחדשים את מוצר הדגל של החברה . משם ממשיכים לקומה הראשונה- לחלל אשר משמש כסימולציה לחדרי ניתוח בבתי חולים ומעבדות נספות .
המטרה המרכזית הייתה לייצר חוויה שחושפת את עולם התוכן של החברה, המציגה את פיתוח המוצר הייחודי דרך החשיפה למעבדות וחדרי הניתוח. בקומה השנייה והשלישית נמצאים המשרדים שתוכננו כאופן ספייס לצד משרדים פרטיים וחדר ישיבות גדול.
אלמנט מרכזי לעיצוב בקומות המשרדים המחברת בין אזורי העבודה ללובי הכניסה הקומתית היה “מנהרה”: אלמנט המורכב מפרוסות עץ ופרספקס חלבי ומואר. האלמנט בנוי בחלקו בצורה גלית, המזכיר את החוליות של הזרוע הרובוטית. האלמנט מתחיל בקפיטריה הקומתית ומסתיים בחדר הישיבות הגדול. בחלקים מסוימים פרוסות העץ מתרחבות ומשמשות למקומות ישיבה. .את המוטיב הזה ניתן למצוא בחללים נוספים במשרד, כמו בחדר האוכל ובמחיצות בין משרדים. קומת הגג משמשת לאירועי חברה.

 

 

 

מאחר והמשרדים כוללים גם חדר ניתוח ומעבדות נעשה שימוש רב בעץ בכדי לתת תחושה ביתית וחמה. בקומה בה נמצא חדר הניתוח שהוא מאוד לבן וקר נבחר מטבח צבעוני מאוד לעומת הצבעים הרגועים והנעימים שנבחרו לשאר חללי המשרד.
תכנון המשרדים היה מורכב יותר מאחר והוא כלל בניית חדר ניתוח ומעבדות המחייבים התייחסות מיוחדת. “מאחר ומדובר במוצר רפואי היינו צריכים לתכנן חללים לא קונבנציונליים עם מערכות של סינון אוויר, משטחים אנטי בקטריאליים וסביבה סטרילית, מה שהיווה אתגר תכנוני לצד התכנון והעיצוב המקורי והייחודי למבנה”, מסביר אורי הלוי, אדריכל שותף באורבך הלוי.

 

 

תכנון ועיצוב: אורבך הלוי אדריכלים
פרויקט: תכנון ועיצוב משרדי חברת ‘מומנטיס’ באור יהודה
ניהול פרויקט: טופ הנדסה
שטח: 3500 מ”ר

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
האדריכלית שבנתה בתים מבד
עיצוב פנים ישראלי
האדריכלית שבנתה בתים מבד
  העבודות הידועות ביותר שלה, The Live-in-Environment (1971) ו-Wiz Bang Quick City #2 (1972),
בית כמו מבצר, על חוף בכווית
עיצוב פנים ישראלי
בית כמו מבצר, על חוף בכווית
  התכונות המבצריות אופייניות לבתי המפרץ הצפוני, השואפים לפרטיות ודיסקרטיות, כשהקירות העבים והגבוהים מספקים
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
עיצוב פנים ישראלי
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
  הקהילה האוטופית בונה בתים שאינם משתמשים בדלק מאובנים או מייצרים פסולת. באתר המשתרע

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*