בני זוג בגילאי ה-60, חיפשו דירה להשקעה ומצאו פנינה עיצובית, במתחם אנדרומדה שביפו. דירה קומפקטית בת 65 מ"ר. מעצב הפנים שי דוד התבקש לעצב ולהתאים את הדירה, כאשר בתחילת הדרך הבקשה שלהם היתה – דירה להשקעה. כך שהמעורבות היתה עסקית לחלוטין.

עיצוב פנים: שי דוד. צילום: טלי קנדל

 

בד בבד ותוך כדי התהליך, בני הזוג הבינו שהדירה הזו תשמש אותם כדירת חופש, בזכות המיקום הסמוך לים, המקום הפסטורלי ובעיקר זמן איכות זוגי בסופ”שים. באותו זמן הם התגוררו בדירה רחבת ידיים בגבעתיים, בת 200 מ”ר. כך שהבקשות מהמעצב השתנו תוך כדי התהליך והמטרה התחלפה מדירה להשקעה – לבית חופש.

 

 

 

בתוך כך החליט המעצב למקם פרקט בכל הדירה, שיספק מגע של חמימות. הצבע הנבחר הוא על טהרת הלבן, עץ, ונגיעות אפורות, על מנת לתת לים הנשקף מכל עבר את מלוא הבמה.
לאור העובדה שהבית קטן מימדים, כל ס”מ נוצל בצורה מיטבית ופרקטית. המטבח הקומפקטי כולל אי עם 4 כסאות בר סביבו, שמשמשים את בני הזוג. הוחלט שלא למקם פינת אוכל, על מנת לא להעמיס על הבית. בסמוך לפינת האוכל, תוכננה נישה קטנה לטובת פינת עבודה.

 

 

 

 

 

הסלון כולל ספת רביצה מפנקת ולבנה, עם שתי כורסאות נינוחות לצידה, שטיח לבן מודרני, וספרייה קלילה ואוורירית. גופי התאורה שנבחרו קלילים ואינם מעמיסים על החלל.
המרפסת המשגעת עם החיפויים בסגנון ערבסק, מזכירים לנו בדרך נפלאה את יפו. עוד במרפסת פינות ישיבה בסגנונות שונים וקלילים, שמאפשרים אירוח וישיבה בלתי פורמלית.
חדר השינה גם הוא ממשיך את הצבע הלבן, עם ארון אחסון לרוחבו של החדר ובמרכזו נישה קטנה שמשמשת גם היא כפינת עבודה. השירותים גם הם עם חיפויים בסגנון ערבסק, מוסיפים חן רב לעיצוב.

 

 

 

 

לדברי שי דוד “מפה לשם, ולאורך הזמן, התאהבו בני הזוג בדירה המשגעת. כיום הם מבלים וגרים בה 100% מזמנם. הדירה בגבעתיים הושכרה והדירה ביפו שבתחילת דרכה יועדה להשקעה, הפכה לדירת נופש, וכעת היא בית הקבע של הזוג”. “לדבריהם – התחושה היא של חופש כל ימות השנה”, מסכם דוד.

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
בית הבטון של חובבי האמנות
עיצוב פנים ישראלי
בית הבטון של חובבי האמנות
  הבית נדחק לכיוון חלקו האחורי של המגרש והותיר מקום לגינה בחצר עם נוף
בית בעיר עתיקה מהמאה ה-12, נבנה בעבודת-יד כמו בעבר הרחוק
עיצוב פנים ישראלי
בית בעיר עתיקה מהמאה ה-12, נבנה בעבודת-יד כמו בעבר הרחוק
  האדריכלית שהירה פהמי היא ילידת מצריים, שגרה בלונדון בשנים האחרונות. לאחר שקיבלה אישור
האם סנדלים יכולים להיחשב כאומנות? Birkenstock אומרת שכן, אבל בית המשפט אומר שלא
עיצוב פנים ישראלי
האם סנדלים יכולים להיחשב כאומנות? Birkenstock אומרת שכן, אבל בית המשפט אומר שלא
  בירקנשטוק, שמרכזה ב-Linz am Rhein, גרמניה, מתפארת במסורת של ייצור נעליים עוד מאז

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*