"חדרי השירותים בקניון, אינם משרתים שום מטרה מסחרית - מסדרונות, כיורים, אסלות, אלו הם החללים האפורים שלרוב מתעלמים מהם במרכזי קניות. זה נתן לי את ההזדמנות לשנות מקום כזה לחוויה אמנותית", אומרת המעצבת Li Xiang, בסטודיו X+Living. בקניון Deji Plaza Phase, בסין, היא יצרה סדרה של 5 חדרי שרותים מעוצבים, בעיצוב שונה לכל אחת מ-5 הקומות. שווה את המאמץ לטפס ולבקר בכל אחד מהם.

המעצבת שמצליחה בכל פעם להרחיב את גבולות הדימיון ולהגיע לשיא עיצובי חדש, עובדת לרוב על פרויקטים סידרתיים, כמו ספריות, גני שעשועים לילדים ועכשיו גם סדרת חדרי שרותים במרכזים מסחריים. היא רואה אתגר בחללים הללו, שבדרך כלל נחבאים ואצלה הופכים ליצירת אמנות שזוכה להדהד במגזינים. “המטרה שלי היא להביא הפתעה ואושר לחיי היומיום המשעממים ולגרום לאנשים להיות שקועים בעולם גחמני ואמנותי”, היא אמרה פעם. אם שרותים ציבוריים מצליחים להתפרסם בכל העולם בזכות העיצוב שלהם, אזי כנראה היא עומדת במשימה שלה.
בקניון הסיני Deji Plaza Phase בעיר Nanjing, הביקור בשרותים הציבוריים הוא דרך כניסה חגיגית, המובילה לחוויה ויזואלית, עשירה, שובת עין אך מוקפדת. עיצוב החללים הללו, במקום המסחרי השוקק, מספק אתנחתא של איכות ויכול אף הוא לבדר את המבקרים ולספק להם אטרקציה, עם הנוחות והאסתטיקה האמנותית שלו.
חלוקת החלל תלת-שלבית – אולם חוויתי, אזור המתנה, חדרי שרותים. האסתטיקה הקלאסית היא עם סימטריית ציר מרכזי ותקרת או קירות מראה, המגדילים את העומק הוויזואלי של החלל והופכים את המבנה המרחבי לתלת מימדי ועשיר יותר. השימוש בפסי אור ליניאריים במעבר, מבטל את התחושה הכבדה של החלל ויוצר נתיבים מנחים לזרימת הנכנסים לחלל.
בשרותים של קומה אחת, הספות בצורת מכונית ספורט-רטרו והשילוט בצורת ציורי אמנות מופשטים ואילו בחלל אחר, הספות, כיור הרחצה ושולחן האיפור לנשים, כולם בהשראת ריהוט קלאסי אירופאי.
השפה העיצובית לרוב תמציתית אך עשירה, יוצרת תחושה של רבדים מרחביים גליים, מרחיבים את חווית הצרכן לכל פינה במרחב הציבורי המסחרי.

השרותים בקומה 5: גאומטריה של אר דקו

 

 

 

 

 

 

 

השרותים בקומה 4: השקט של הגינה הסינית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


השרותים בקומה 3: אורות הניאון האורבניים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


השרותים בקומה 1: ארמון מלכותי אירופאי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
האדריכלית שבנתה בתים מבד
עיצוב פנים
האדריכלית שבנתה בתים מבד
  העבודות הידועות ביותר שלה, The Live-in-Environment (1971) ו-Wiz Bang Quick City #2 (1972),
בית כמו מבצר, על חוף בכווית
עיצוב פנים
בית כמו מבצר, על חוף בכווית
  התכונות המבצריות אופייניות לבתי המפרץ הצפוני, השואפים לפרטיות ודיסקרטיות, כשהקירות העבים והגבוהים מספקים
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
עיצוב פנים
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
  הקהילה האוטופית בונה בתים שאינם משתמשים בדלק מאובנים או מייצרים פסולת. באתר המשתרע

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*