העיצוב יוצא דופן ונושם את הגולן: החל מהאבן היוונית המחפה את קירות החוץ ועד לפרטי ריהוט עץ מאינדונזיה. הכל על רקע נופה המרהיב של הכנרת, שנדמה כי אפשר לגעת בה מבריכות האינפינטי הפרטיות.

 

את הפרויקט הזה, יהודית שניידר, בעלת סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים ביצעה בזמן שיא של חודש. בעלי המלון שנבנה במושב גבעת יואב ברמת הגולן, רצו להספיק לפתוח אותו לאירוח בקיץ האחרון וביקשו ממנה שתעמוד בלוח הזמנים הצפוף, אך לא תתפשר על העיצוב. “קיבלתי לידיי תכנון מאוד סטנדרטי של קוביות פשוטות, שבהן חלוקה פנימית לא מדויקת והתעלמות מהנוף והטבע במקום. הלקוחות נתנו לי יד חופשית, הם ביקשו רק שני דברים- שאהפוך את המקום למיוחד ושאעמוד בלוח זמנים קצר ביותר. המטרה שלי הייתה להפוך את המקום למדהים תוך התייחסות לסביבה ושימוש חומרים מהטבע”. מספרת שניידר שתוך שבועיים העבירה ללקוחות הדמיות ויצאה לדרך.

 

 

שש הוילות נראות זהות מבחוץ, בכל וילה 5 סוויטת אשר כל אחת מהן מאופיינת עיצובית מעט שונה, אך עם מוטיבים החוזרים על עצמם כמו חיפויי קירות חיצוניים העשויים אבן יוונית הקרויה רנגן דיאז אמורפית-, שנבחרה בכדי להפיח במבנים אופי כפרית אותנטי ועניין. אותה אבן מחפה גם את קיר הכוח בכל סוויטה. הריצוף בסויטות חופה בפרקט פישבון. גופי תאורה מעץ, קש וברזל מעטרים את התקרה שהושארה כבטון חשוף. הפתחים תוכננו באלומיניום שחור דגם באוהאוס על מנת לאפשר חלוקות עדינות ומעוצבות עם גריד מינימליסטי עדין.

 

 

בכדי למקסם את השטח של כל סוויטה ולהתאימה למטרות נופש, שינתה שניידר את החלוקה הפנימית של הווילות ויצרה וילות מרווחות, מפנקות ומזמינות. “פלטת הצבעים והחומרים היא בגווני אדמה- חרדל, כתום ובז’. הרעיון היה להשתמש בחומרים טבעיים כמו אבן, עץ גושני, ברזל וקש המתאימים לטבע של האזור. המיטות והספות בכל סוויטה הוזמנו בהזמנה אישית מבדי סקיי בגווני אדמה. הברזל חוזר על עצמו גם בארון שהונח בכל סוויטה ויוצר בהזמנה אישית, גם בחדרי הרחצה כמתקן שעליו מונח השיש וגם בפרופיל החלונות. כדי לייצר תחושת רכות נעימה בחרתי בווילונות פשתן לבן”. מסבירה המעצבת.
חדרי הרחצה תוכננו כך שחלקו העליון והתחתון עשוי זכוכית שקופה המעניקה תחושת קלילות והמשכיות והאזורים שמצריכים פרטיות מירבית תוחמו בזכוכית חלבית אטומה.

 

 

כל וילה אובזרה עד הפרט האחרון. החלל הציבורי כולל מטבח, שולחן אוכל ופינת ישיבה. הצבע הנבחר למטבח ‘קובלט בלו’ המתכתב עם הכנרת הכחולה עם חיפוי שיש אפור המתכתב עם גווני הרצפה- רצפת בזלת, אשר ממשיכה גם החוצה -מול המטבח שולחן בוצ’ר וסביבו ספסלים ומעליו גוף תאורה בשילוב עץ ומנורות פחם עם גופי תאורה עם כבלים גלויים. לצד השולחן הונחו שני מעמדי עץ שמקורם באינדונזיה ומעניקים עניין בחלל.

 

 

הספה שנבחרה לפינת הישיבה יוצרה בהזמנה אישית בגוונים של אדמה ומאחוריה קיר אבנים ענק. שתי כורסאות בגוון חרדל ואהילי קש משלימים את הקו העיצובי של החומרים מן הטבע. בכדי להשלים את חוויית הנופש היוקרתית נבנתה בכל מתחם וילה בריכת אינפינטי ענקית המשתלבת עם השתקפות הכנרת ויוצרת מראה של אופק אין סופי. מסביב לבריכה הונח דק ומיטות שיזוף גדולות בצבע אבן, מעניקות לנופשים חוויה מפנקת במיוחד. “בחוץ ישנן הרבה פינות ישיבה, שמשיות גדולות, אמפי דק ופינת מנגל ובה שולחנות ברזל ועליהם מונחת אבן. כל מה שצריך כדי להעניק חוויית נופש יוקרתית ונעימה”. מסכמת שניידר.

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים ישראלי
+כתבות מומלצות
דירה בוטיקית למשפחה צעירה, שרצתה שינוי / צביה קזיוף
עיצוב פנים ישראלי
דירה בוטיקית למשפחה צעירה, שרצתה שינוי / צביה קזיוף
  מאחר והשיפוץ היה מסיבי למדי וכלל החלפת כל התשתיות בדירה וחלוקה מחדש של
d+a הוצאה לאור של ספרי איכות
עיצוב פנים ישראלי
d+a הוצאה לאור של ספרי איכות
  איך להוציא לאור את הספר שלך? בכל אחד ממאות הספרים שהוצאנו לאור, התמודדנו
הריזורט נבל דוד גליל, מחדש פעילותו בצפון
עיצוב פנים ישראלי
הריזורט נבל דוד גליל, מחדש פעילותו בצפון
  הכינרת יחד גם אתרי הקדושה והפסיפסים הקדומים שבסביבתה, משמשים כמוקד היסטורי ותרבותי, המושכים

2 תגובות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*