בית המגורים נבנה במושב "רחוב מזרח", שנמצא בעמק המעיינות, עם נוף של הרי הגלבוע, בצד האחורי של המגרש, בן כ-500 מ"ר, עליו נבנה הבית בן 170 מ"ר. הפרוגרמה תוכננה למשפחה עם שני ילדים בוגרים, אשר ביקשו בית מאוד פרקטי ולא גדול במיוחד, שיתאים בדיוק לצרכיהם.
הדיירים פנו ליהב בן סידון, הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים רשויה, ממכללת כנרת, שמשרדה יהב אדריכלות ועיצוב פנים בעמק המעיינות, מתמקד משנת 2016 בעיקר (אבל לא רק) בתכנון למגורים, מתחילת התכנון ועד גמר הביצוע, תוך ליווי הדוק. בן סידון תכננה את הבית עם שלושה אגפים:
אגף לחללים פרטיים, הכולל חדרי שינה מאסטר, גם לילדים, עם מרפסות לנוף וחדרי רחצה לכל אחד, כך שנוצרה פרטיות מוחלטת לכל ילד ובין ההורים לילדים. הדיירים ביקשו לייצר הפרדה כמעט מוחלטת, בין חדרי הילדים לחדר ההורים ולכן, תוכננו 2 יחידות מגורים לילדים, שכוללות חדר שינה וחדר רחצה עם מרפסת לכל אחד מהם. בין חדרי השינה לחדר ההורים יש פינת ישיבה ומרחב מוגן דירתי, כך שכל אחד מהדיירים מקבל פרטיות מוחלטת.
אגף לחללים ציבוריים-משותפים, שכולל מטבח לא גדול במיוחד, אבל כזה שאפשר לעבוד ולהכין בו אוכל, מאחר והדיירים מבשלים ומארחים הרבה. במטבח הם ביקשו שהאי ישמש אותם לישיבה ביומיום, במקום פינת אוכל ואילו בשבתות ובחגים, כאשר הם מארחים חברים ומשפחה, האירוח יתקיים בחצר ושם יש מספיק מקום כדי לפתוח שולחנות ולארח בהתאם. לכן, תוכננה מרפסת מקורה מחומרים קלים, בשטח שבין שני האגפים של הבית, כלומר מול הכניסה לבית, אבל בחצר.
אגף הכניסה לבית, שכולל כניסה ראשית, עם מבט מהרחוב שחוצה דרך הכניסה ואזור הישיבה בחוץ עד אחרי המגרש. בנוסף בחצר, תוכננה בריכת גלישה לשחיה, בגודל של 50 מ”ר, עם חדר מכונות ותא איזון מתחת לקרקע. לצידה אזורי ישיבה מקורים וגם כאלו שלא, שמנצלים את כל המרחב במגרש. אזור הכניסה לבית הוא כמעט פרטי לגמרי, זאת אומרת, שרוב התנהלות הדיירים היא בצד האחורי של הבית.
הדיירים ביקשו מספיק חניות בתוך המגרש שלהם, כדי שלא יחנו מחוץ לבית. בחצר הקדמית תוכננו מקומות חניה עבור 2 רכבים חשמליים וחניה מקורה נוספת בצד השני עבור אופנועים, בחניה המקורה, שם יש להם גם מספיק מרחב לחלוץ את המגפיים, לשטוף את ציוד הרכיבה ולהיכנס לאזור החלל המרכזי, ישר ומבלי לחזור לכניסה הראשית.
צורת המגרש היא מניפתית, זהו מגרש צר שהולך ומתרחב. בריכת השחיה ממוקמת תחת העץ הותיק שנותר בסמוך למגרש ונעשה בו שימוש גם בתכנון האזור הציבורי, שיהיה מוצל גם בשעות החמות של העמק. האתגר היה למקם את הבית כך שיקבל הרבה נוף פתוח, שלוש יחידות אגפים לא סימטריות ויחד עם זאת, עם קווים מאוד ישרים וחלקים. שני האגפים הפרטי והציבורי, ממוקמים בזויות של כ-80 מעלות במקביל לקווי המגרש המניפתי ובאמצע ממוקם אגף הכניסה, כך שהוא במקביל לכניסה לבית. מיקום המבנים בצורה הזו, היה מאתגר מאוד בגלל ריבוי הזוויות ויחד עם זאת אפשר להתחבר לצורת המגרש בצורה המיטבית, כך שהלקוחות קיבלו מרחבים עצומים במרכז הבית ומחוצה לו, עם אוויר ואור באופן מושלם ואזור בריכת שחיה ואירוח חיצוני גדול ומרווח.
“כשאני רואה את הבית הבנוי ומתפקד, אני מרגישה שלמה”, אומרת בסיפוק יהב בן סידון “תכנון בית הוא דיאלוג אינסופי בין האדריכלית ללקוחות, הבית נוצר אך ורק בשבילם ותפור למידות שלהם ואני מאמינה שהוא לא ישרת רק אותם אלא יהפוך למקום חם ומזמין עבור משפחותיהם וחבריהם”.