"לאיביזה יש ארכיטקטורה ייחודית משלה, שמתאימה לאי כבר מאות שנים והיא טובה יותר מכל מבנה מודרני", אומר הצלם המפורסם, שבין לקוחותיו נמנים Fear of God, אדידס, The Crown, עטיפת אלבום של פיטר גבריאל, דיוקן של המלך צ'ארלס השלישי התלוי בגלריה הלאומית לפורטרטים של לונדון, לצד צילומי אופנה ומסעות פרסום. בבית הנופש על האי הספרדי, יחד עם משפחתו, הוא נוטל פסק זמן להירגע מקצב החיים הלונדוני, שם הוא גר ועובד.
נדב ואשתו ביקרו באיביזה בקביעות במהלך שנים, אבל רק לאחרונה בנו בה בית כדי ליצור מקום בו יוכלו לבלות יחד עם שלושת ילדיהם. הסגנון של הבית הוא איביצ’נקו, הגרסה של איביזה לפינקה, שהוא בית כפרי ספרדי ממוצא מורי – חמישה נפחים דמויי קובייה לבנים, עם מסדרון המחבר בין חדרי שינה וחללי מגורים משותפים.
הבית, תוכנן על ידי האדריכל Rolf Blakstad, הבקי במסורת האדריכלית האיביזאנית. “רצינו לנצל את האתר”, מסביר בלקסטאד “שנמצא על גבעה יפהפייה המשקיפה על הים ממזרח, טרסות אבן מדרו וממערב, עמק מורנה, שמציע נופי שקיעה על רצף של גבעות רחוקות”. בהשראת השקיעות הציוריות, הבית נקרא Can Luna, שפירושו “בית הירח” בקטלאנית. “בלילות הטובים ביותר נוכל לשבת במרפסת שלנו ולראות את הירח עולה ממש מולנו”, אומר נדב.
בלקסטאד מאמין שמה שעבד בסביבה הזו לפני מאות שנים עובד גם היום. “לבנאים המסורתיים כושר המצאה לעצוב מבנים ללא עזרת הטכנולוגיה המודרנית, לשמירה על קרירות הבית באקלים הים תיכוני, מיקום מודולי בניין ביחס לשמש, שימוש בקירות עבים במיוחד ורצפות אבן ואריחים, יצירת פתחים שתופסים בריזה ותכנון שפע של חללים חיצוניים מוצלים היטב. כתוצאה מכך, Can Luna מסוגל להפעיל מכשירי חשמל בחשמל סולארי שהוא מייצר”.
הבית נמצא במרחק של חצי שעה נסיעה בלבד ממועדוני הלילה הידועים של איביזה. אבל מבחינת נדב, הוא רחוק מעולמות אלה, “לא באנו לכאן בשביל זה”, הוא צוחק “הצפון מזרח הוא יותר הצד ההיפי של איביזה. לא חלק מה’סצנה'”.
קנדר Nadav Kander נולד בתל אביב (1961) והחל לצלם כשהיה בן 13, במצלמת פנטקס, אותה קנה בכספי הבר מצווה שלו. ב-2009, הקדיש מגזין הניו יורק טיימס לקנדר גיליון, לראשונה בהיסטוריה, עם 52 דיוקנאות בצבע מלא של האנשים הסובבים את נשיא ארה”ב ברק אובמה. הצילום שלו את דונלנד טראמפ, לשער 2016 TIME Person of the Year הפך לאייקון עטור שבחים.
Photo: Mark Seelen – Dwell

קנדר מצלם את פיטר גבריאל

פיטר גבריאל

נדב קנדר