מעצב הפנים ירון טל עיצב בית קפה חדש במנהטן, בשם Petite Shell- המגיש קפה גורמה ורוגלך משובח בעבודת יד, בסגנון “Third Wave of Coffee” שפושה כעת בארצות הברית מחוף לחוף
בית קפה אולטרה גורמה חדש באפר איסט סייד במנהטן, מתכנה Petite Shell (צדפה קטנה), מגיש קפה משובח ביותר בסגנון Third wave of coffee. “קפה גל שלישי” היא תנועת קולינריה שקונה אחיזה בארצות הברית ומתייחסת לכל כוס קפה כאל יצירת אומנות. כדי להעשיר את החוויה, לצד הקפה מוגש רוגלך קטן ואיכותי בעבודת יד בלבד. לעיצוב המקום נבחר מעצב הפנים החווייתי ירון טל.
בית הקפה פונה לאניני טעם, המתענגים על קפה משובח ממש כפי שחובבי היין מעריכים את הניואנסים העדינים של טעמים וזנים, החל מסוג הקרקע ועד איכות הבציר. הקריצה החדשנית היא במאפה קטן ומדוייק שלא יעפיל על החוויה, שנותן פרשנות חדשה לרוגלך הקלאסי עם טעמים חדשים. לכן ההקפדה בעיצוב היא על קווים מינימליים, אשר שומרים את הפוקוס על חוויית הקפה והדגשת מגוון הכלים והטכניקות הייחודיות להכנת המשקה השחור.
לאורך הקירות, הציב טל פוסטרים עם טיפוגרפיה עדינה של אותיות ומספרים בגווני חום ושחור. הריהוט כולו עושה שימוש בחומרים טבעיים, כמו שולחנות שחושפים עץ גושני, רצפת פרקט מעץ מלא ומדפי עץ עליהם מונחים באלגנטיות קופסאות קפה ומערכות לטפטוף קפה שנראות כאילו נלקחו ממעבדת כימיה מתקדמת.
לדברי ירון טל “הקונספט של Petite Shell הוא פשוט ומדויק. קפה הגל השלישי עם מוצר משלים מזערי בטייק-אוף של טעמים. הדגש הוא בעיצוב החווייה שהמקום יוצר שתפור במיוחד לקהל במנהטן יחד עם מיתוג מאוד ייחודי שיצר סטודיו ‘בלנד איט'”.
בית הקפה יושב על קרן הרחובות לקסינגטון ו 85 ובעזרת חלונות ראווה גבוהים, יוצר מחיצה רגעית מהמולה האורבנית, אך באותו הזמן מאפשרים לא להתנתק מהסביבה הדינאמית.
בית קפה שמגיש third wave of coffee, מתייחס לקפה כאל מזון ולא כמוצר מעובד. לכן, עושה שימוש בקפה שמקבל טיפול מסור הכרוך בעיבוד וקטיף ידני, שלבי ייצור מתקדמים, קלייה מיוחדת הגשת סוג אחד בלבד של פולים לכל כוס ודגש רב על סחר הוגן וקשר עם מגדלי הקפה.