לתכנון ועיצוב חדר המורים בבית הספר אורט דרסקי, בעכו, הגיש סטודיו "מעצבות חוויה" שלוש אופציות והן הופתעו, כאשר הצוות החינוכי בחר באופציה הנועזת יותר. כך, קיבל בית הספר, חדר מורים בצבעוניות רעננה ומלאת חיים, בסביבה נעימה וביתית. צוות הסטודיו "מעצבות חוויה", שתי מעצבות פנים ואדריכלית, מספרות על תהליך התכנון.

הקרבה לים קבעה את הקונספט העיצובי – קווים אמורפיים, תנועה זורמת במרחב, כמו הגלים הרוחשים

 

פרויקט תכנון ועיצוב חדר המורים באורט דרסקי בעכו, התחיל בד בבד עם תחילת שנת הלימודים, בניגוד לרוב הפניות מבתי הספר, שמגיעות רק לקראת הקיץ. הפרוגרמה שגיבשו המנהלת והצוות החינוכי, כללו נתונים על כמות המורים, האחסון הנדרש, הבעיות הקיימות בחדר המורים הנוכחי והחלומות לחדר המורים החדש. הצענו להם שלוש אופציות תכנוניות ועיצוביות. אנחנו רגילות שרוב אנשי החינוך מעדיפים ללכת על בטוח, אך לשמחתנו, כולם פה אחד, ללא התלבטות – בחרו באופציה של תכנון ועיצוב נועז ומיוחד.

 

 

 

החלל שקיבלנו היה מורכב מהרבה חדרונים וחללים קטנים, לכן, החלטנו לפרק את הכל עד לרמת מעטפת. כך יצרנו חלל גדול ופתוח לשני כיווני אוויר והרבה אור טבעי שמגיע לכל המרחב.
אמרנו עכו – אמרנו ים. לא יכולנו להתעלם מקרבת הים לבית הספר וחשבנו איך להכניס אותו לתוך חדר המורים. בהתאם לכך, נקבע הקונספט העיצובי בהשראת הים והטבע – קווים אמורפיים, תנועה זורמת במרחב, את רחש הגלים מרגישים גם עם חלונות סגורים. אווירה שמעניקה למורים הרגשה של רוגע, נינוחות ושלווה, אי של שפיות בזמן ההפסקה, מקום להטען בו באנרגיות ולעשות ריסט לנפש ולגוף.

 

 

 

מצד שני צריך לטפל גם בצד הפונקציונלי, כי בחדר מורים צריך גם לעבוד, לאכול ולעשות ישיבות. איך משלבים בין הרוחניות לפונקציונליות?
התחלנו מחלוקת החלל וצירי התנועה בו. בחרנו ציר מרכזי שמחלק את החלל לשני אגפים ומיקמנו את המטבח בלב ציר התנועה. מסביב למטבח הצבנו אזורי ישיבה ועבודה, פינות מחשבים ופינות מנוחה ורוגע, מסודרים לפי אזורים.
בהתאם לכמות אנשי הצוות הגדולה, בחרנו להכפיל את הפונקציות בחלל ובכך להפחית את העומס בזמן ההפסקות – כדוגמת שני מטבחים, כמה אזורי עבודה על מחשב, פינות ישיבה וארונות אחסון.

 

ספריה מרשימה המשלבת ברזל ועץ, פוגשת את הנכנסים לחדר המורים ומאפשרת הצצה מסקרנת לתוך החלל

 

התבקשנו לייצר חדר ישיבות מרווח, לישיבות צוות מרובות משתתפים. גם כאן, המשכנו את השפה העיצובית בהשראת הים, שילבנו עם טכנולוגיה שלא מביישת חברות היי-טק וקיבלנו חדר ישיבות מרשים ומכובד. את חזיתות הזכוכית ציפינו במדבקות חצי שקופות, שמייצרות פרטיות, מצד אחד ומצד שני, מאפשרות הצצה מבחוץ אל עבר קיר הכוח המרשים מחופה סרגלים בצורת גל, בתוך חדר הישיבות.

 

 

 

בחלל כל כך גדול שבו נמצאים הרבה אנשים, צריך לתת פתרון אקוסטי. החלטנו להשתמש באלמנטים אקוסטיים שמשתלבים עם הקונספט ומוסיפים לתחושת הזרימה הכללית: הנמכת גבס בצורה גלית שמהדהדת ברצפה, אלמנטים עגולים תלויים שמשתלבים עם התאורה. השתמשנו גם בפינות ישיבה מרופדות, שבולעות רעש ותורמות לשיפור האקוסטיקה בחלל.

 

פתרון אקוסטי באמצעות הנמכת גבס בצורה גלית

 

כמו בבית, גם בחדר המורים המטבח הוא הלב, לכן פינקנו את המורים בשני מטבחים מאובזרים: המטבח המרכזי כולל שולחן אכילה ארוך ומיוחד הפך להיות האזור המועדף על המורים והמטבח המשני, הממוקם קרוב לכניסה משמש יותר כפינת קפה.

 

בחדר המורים וכמו בבית, המטבח הוא הלב, לכן נבנו למורים שני מטבחים מאובזרים

האחסון בחדר מורים כולל לוקרים אישיים, אחסון לפי מקצועות, ארון מעילים ליד כל כניסה, הרבה אחסון במטבחים וספריה מרשימה המשלבת ברזל ועץ, פוגשת את הנכנסים לחדר המורים ומאפשרת הצצה מסקרנת לתוך החלל.

 

 

 

 

בכל חדר המורים שילבנו הרבה צמחיה שמדגישה את מוטיב הטבע ותורמת לאווירה. מעבר לנראות, השתמשנו בצמחיה גם כאביזר הסוואה למערכות, לדוגמה שקעי חשמל במרכז שולחן חדר הישיבות.
גולת הכותרת בפינוק המורים היא פינת מדיטציה: פינה שקטה ונעימה מופרדת משאר הפונקציות בחלל עם כורסאות נוחות ואוזניות לשמוע מוזיקה, להרגע ולהיטען בכוחות מחודשים.

 

גולת הכותרת בפינוק המורים היא פינת מדיטציה: פינה שקטה ונעימה

 

 

תכנון ועיצוב פנים: “מעצבות חוויה” סטודיו לתכנון ועיצוב מרחבי למידה מכווני עתיד
אלכסנדרה גולדשטיין, אלינה פיירמן, נעמי דנקנר שרמייסטר

 

תכנית מצב לפני

תכנית אחרי

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
האדריכלית שבנתה בתים מבד
עיצוב פנים ישראלי
האדריכלית שבנתה בתים מבד
  העבודות הידועות ביותר שלה, The Live-in-Environment (1971) ו-Wiz Bang Quick City #2 (1972),
בית כמו מבצר, על חוף בכווית
עיצוב פנים ישראלי
בית כמו מבצר, על חוף בכווית
  התכונות המבצריות אופייניות לבתי המפרץ הצפוני, השואפים לפרטיות ודיסקרטיות, כשהקירות העבים והגבוהים מספקים
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
עיצוב פנים ישראלי
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
  הקהילה האוטופית בונה בתים שאינם משתמשים בדלק מאובנים או מייצרים פסולת. באתר המשתרע

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*