כזה עוד לא ראינו: הבית שתכננו שריתה ורון פלד, בעלי סטודיו ECHO DESIGN עבור משפחה בת ארבע נפשות מקיבוץ ניר-עם הוא חגיגה לעיניים ומסתבר שעם אינטואיציה בריאה וחוש מפותח לצבע אפשר ליצור סביבת מגורים דינמית, תוססת ולחלוטין ייחודית - בית מלא אופי שמשלב אלמנטים בלתי רגילים, בית שעל אף שהוא לגמרי חדש נדמה שהיה שם תמיד.

פתחים מברזל בלגי יוצרו על ידי חברת ארפטרו, המתמחה בעיצוב ויצור חלונות בלגיים מברזל. זכוכיות צבעוניות על פי דוגמה שתכננו המעצבים ויוצרה על ידי ארטפרו

 

ברוכים הבאים לביתם של בני משפחה מקיבוץ נירעם שבנגב הצפוני-מערבי, שכפי שתיווכחו מיד זכו למרחב מחייה לגמרי לא שגרתי. מי שאחראיים על העיצוב היצירתי הם שריתה ורון פלד, בעלי סטודיו ECHO DESIGN, שמתמחים בתכנון ועיצוב של בתי מגורים, דירות, עסקים ומתחמי תיירות וידועים בחתימת ידם הססגונית.
“בני הזוג רכשו את המגרש מיזם והיו מחויבים לבנות על פי דגם שהוגדר מראש, עם סייג לבצע שינויים. בפועל, את תכנית האב שקיבלנו שינינו כמעט לחלוטין והבית החדש, שעומד על קווי המתאר שהוגדרו, עונה לצרכים של בני המשפחה ומתייחס לכיווני הרוח והאוויר”. מסבירה פלד.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הבית תוכנן בצורת ר’ מובהקת: החלל הציבורי כולל מטבח, סלון ופינת אוכל בגוש פתוח ממנו מעבר לפינת משפחה פתוחה וגלויה לחלוטין דרכה ניתן לעבור לאגף חדרי השינה של הילדים ומאסטר ההורים. ברמה העיצובית, הבית תוכנן בסגנון אקלקטי עם נגיעות אוריינטליות ואלמנטים שאולים מהעיצוב הערבי באינטרפרטציה עדכנית וצבעונית. “העיצוב חופשי, פרוע ושמח, זאת המהות שלנו כמתכננים והקו הזה תאם את רצון הלקוחות. הם רצו בית ייחודי, נתנו לנו דרור והיו מעורבים לכל אורכו של התהליך. עבדנו אינטואיטיבית ומה שעלה במוחנו, וברור היה לנו שיעבוד, ייושם בפועל. המטרה היא לשחק ולהנות- אנחנו לא עובדים מול לקוחות, אנחנו משחקים איתם”.

 

 

 

 

 

 

 

 

בחזית הקדמית תוכנן פטיו כניסה קריר ונעים דרכו אפשר לעלות למרפסת בגג שצופה לשדות הירוקים. “מאחר והעיצוב אקלקטי, אחד הסממנים הבולטים באזור הזה הוא תמהיל אריחי הבטון המצוירים שהונחו רנדומלית ויוצרים מראה דינמי, לא מוקפד וצבעוני. כמו כל הדלתות בבית גם דלת הכניסה הקשתית היא דלת מפירוק. החזיתות נצבעו טיח ווגה מינרלי בגוון אוקר חולי והפתחים מברזל בלגי יוצרו על ידי חברת ארפטרו שמתמחה בעיצוב ויצור חלונות בלגיים מברזל: “המטרה היתה לייצר מראה טבעי, בית שבבני הבית יכנסו אליו וירגישו שגרו בו תמיד וחלונות הברזל של ארטפרו סייעו לנו מאוד בכך. כחלק מהרצון לשלב בהם צבע בחרנו להוסיף לזגוגית השקופה זכוכיות צבעוניות על פי דוגמה שתכננו ויוצרה על ידי ארטפרו.

 

 

 

 

 

 

 

עם פתיחת דלת הכניסה פוגשים את החלל הציבורי מולה פינה האוכל שמעברה רואים את פינת המשפחה ב- one shotמה שמעיד על אופיים של בני הבית; הכל outdoing וכלום לא נסתר. מימין לכניסה תוכנן סלון נטול טלוויזיה וכשבני המשפחה מעוניינים לצפות בסרט או משחק כדורגל הם עושים זאת בפינת המשפחה. המטבח ממוקם גם הוא בציר זה. הקירות טויחו בטיח מינרלי בגוון חול טבעי בהיר שמהווה רקע מושלם לצבעוניות בחלל.
“לי ולבעל הבית יש אהבה משותפת לברזל. הוא אוהב ליצור בברזל לכן החלטנו לשלב כמה יותר אלמנטים מהעולם הזה”, מסבירה פלד. “כך למשל קורות הברזל הדקורטיבית בתקרת החלל הציבורי, תעלת המיזוג החשופה והתקרה האקוסטית המתכתית שנצבעה בטורקיז בחדר המשפחה”.
“עבור ייצור המטבח חיפשתי חברה שתייצר עבורנו רהיט reuse מעצים מפירוק ומי שנרתם למשימה הוא שי מ- Shaycle design . יחד יצרנו מטבח גדול ופתוח עשוי כולו מעץ משומש בשילוב תריסים ממוחזרים וידיות משומשות שחודשו. עבור המשטח בחרנו אבן שחורה כדי לאזן את הצבעוניות והחום של העץ. גופי התאורה מעל האי גם הם נאמנים לנרטיב המשומש והצבעוני. מצאנו חברה אירופאית שמייצרת גופי תאורה במראה משומש ותעשייתי בגוונים עזים שמשתלבים בקונספט הצבעוני, בהם השתמשנו גם בחללים נוספים. את האריחים במטבח ייצרה בעבודת יד אומנית הקרמיקה יעל חיון שייצרה גם את הכיורים בחדרי הרחצה ובשירותי האורחים.

 

 

 

 

 

 

 

ביחס לבית הסלון נתפס כסולידי באופן יחסי. אל מול הצבעוניות העזה בחרו המתכננים להשתמש בצבעים ניטרליים ובגווני פסטל שמטרתם לאזן ולהרגיע מעט. “הסלון לא מהווה מבחינת בני המשפחה את לב הבית ולכן האזור הזה קלאסי יחסית אבל גם כאן הקפדנו לשמור על מראה אותנטי. כך למשל שולחנות קפה מפח מרוקע עם גלזורה בגוון פסטלי. בסלון תכננו קיר בלגי ענק ומכיוון שטכנית לא ניתן ליצור מפתח בגובה שכזה השתמשתי בידע שלי בברזל ובתוך הוויטרינה תכננתי מחיצות מעמודי ברזל קונסטרוקטיביים על שמייצרים חלוקה אסתטית. מהוויטרינה יוצאים לפרגולה יוצאת דופן אותה יצר יחד עם בעלי הבית האומן דורון אלבז. שניהם התאימו אותה ושילבו בה קורות עץ רגילות לצד צבועות ומשרביות עם גלזורה. את החגיגה הזאת מאזנים השדות הירוקים”.

 

 

 

 

 

 

בדומה למטבח, גם את שולחן האוכל והספרייה יצרו Shaycle design מקורות ואלמנטים ממוחזרים מעץ אלון. הכיסאות משתלבים בסגנון האקלקטי הלא מסודר וכל אחד מהם בגוון אחר. “האהבה לפלדה הובילה אותי לתכנן ספרייה פתוחה ואוורירית שתייצר במקביל עניין בבית. היא משולבת בקיר בו הותקן הקמין ועובדת עם קיר הקשתות שמוביל לפינת המשפחה. במקור אגב תכננו את הקיר הזה כסגור אך בעלי הבית העדיפו אותו פתוח, כך האזור בו הם אוהבים לבלות יחד נשקף כמעט מכל פינה בבית. גם שם תכננו ספריית ברזל עם מעט עיטורים בסגנון ערבי ששילבנו בדלתות. שיבצנו שם ספת רביצה נוחה להפליא ובמידה ומארחים ניתן להסיר ממנה את הכריות ולישון. בסמוך לפינת המשפחה תכננו פינת עבודה עבור הילדים ולכשיגדלו יוכלו ללמוד בה ולהכין שיעורים”.
פינת המשפחה צופה למרפסת ומובילה לחדרים. הדלתות בבית הן דלתות מפירוק- אף אחת מהן לא זהה לשנייה והפתחים יוצרו על פי גודלן המקורי. כולן נצבעו ווש לבן, כל אחת מהן מעוצבת אחרת ויש לה אופי משלה.
גם בחדרי הרחצה הרציונל היה ליצור מראה שהבית קיים זה זמן רב, לכן המתכננים השתמשו במינימום אריחים. “רוב הקירות נמרחו בטיח טדלק מרוקאי בגוון אדמה, עבור הרצפה בחרנו אריחים משופשפים שנראים ישנים והשתמשנו בשידות ישנות שרכשנו בשוק הפישפשים אותן מחזרנו והסבנו לארונות אמבט”.
בחדר השינה של ההורים הצבעוניות הססגונית מתחלפת בפלטת צבעים ניטרלית ומרגיעה -זה הוא מקום המפלט, האזור האינטימי בו נרגעים בסופו של עוד יום רווי משימות ואתגרים, לכן נבחרו עבורו גוונים בהירים. “תכננו לבני הזוג חדר ארונות פונקציונלי וויטרינה שפונה לכיוון השדות ומשרה תחושה של צימר. דלת האסם שמובילה לחדר הרחצה עשויה עץ מלא וכבד; היא נותנת מקום של כבוד לאהבתם של בני הזוג לעץ- עיצוב פשוט נטול קישוטים או גחמות”.

היכן: קיבוץ נירעם
עבור: זוג בשנות ה-40 לחייהם להם שני ילדים
שטח מגרש: כחצי דונם
שטח הבית: כ-180 מ”ר
צילום: מאור מויאל
מפתחים ארטפרו

לכל הכתבות בקטגוריית בתים מעוצבים
+כתבות מומלצות
תלבושות כלה ביום חתונתן, מרחבי העולם
עיצוב פנים ישראלי
תלבושות כלה ביום חתונתן, מרחבי העולם
                           
האסיינדה בעיצוב מקסיקני עתיק ועכשווי
עיצוב פנים ישראלי
האסיינדה בעיצוב מקסיקני עתיק ועכשווי
  האדריכלים Reyes Ríos + Larraín Arquitectos, שימרו את הנופך ההיסטורי של המבנה, מבלי
האדריכלית שבנתה בתים מבד
עיצוב פנים ישראלי
האדריכלית שבנתה בתים מבד
  העבודות הידועות ביותר שלה, The Live-in-Environment (1971) ו-Wiz Bang Quick City #2 (1972),

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*