על מגרש של כחצי דונם בישוב כפר אורנים בנתה מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו את בית החלומות עבורה ועבור משפחתה. הבית ששטחו הבנוי הוא 380 מ"ר הוא תמצית של הרצונות, השאיפות והמאוויים של בני הבית כולם ומגבה תפיסת עיצוב טוסקנית- קלאסית מחבקת ומזמינה שלא נס ליחה.

 

הסגנון
את הבית הפרטי שלנו בחרתי לעצב בסגנון כפרי טוסקני. כמי שמאוד אוהבת ומחוברת לחומרים, עשיתי שימוש בחומרים טבעיים ואלמנטים שיובאו מאיטליה: ריצוף בורגון, בריקים מפירוקים, פרקט אלון צרפתי מעושן, חיפוי עץ מפירוקים של סירות , פסיפס אם הפנינה השחורה, מדרגות חוץ מפירוקים, פונטנה אותנטית, תריסי עץ ומרזבי נחושת.
כדי להפוך את העיצוב ליותר נועז ומעניין שילבתי בחלל גם אלמנטים קלאסיים כמו ספות מבדי קטיפה מהודרים שמשדרים הידוק ויוקרה לצד גופי תאורה ואביזרים מתועשים, השילוב הזה יוצר אקלקטיות מעניינת וגיוון רב במעבר בין חללי הבית.
זהו פרויקט בו בוצע רכש של כל חומרי התשתיות, הגמר והתכולה מאירופה ומהמזרח.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תכנון
הבית, שתוכנן על ידי האדריכליות מירית שטרן אשוח ואיקה דוידס, כולל קומת מרתף, קומת כניסה וקומת מגורים ונבנה משני אגפים במרכזם יחידה המקשרת בניהם: הכניסה ממוקמת בחיבור בין שני אגפי הבית, מבואת כניסה בעלת גובה כפול מזמנת מפגש חזק מול חדר האוכל המרכזי התחום בעמודי בריקים דומיננטיים כשבאופק ניצב עץ זית עתיק.
קומת קרקע: האזור הציבורי – באגף אחד ממוקם מטבח רחב ידיים, ובצמוד אליו חדר המשפחה, באגף השני אזור האירוח הסלוני והיציאה לבריכה ולאזור האירוח בחוץ.
אזור המטבח תוכנן כלב העשייה וההתרחשות של הבית, ופרט לאי רחב ידיים מוקם שולחן עץ עתיק עגול המותאם להסבה של 8 אנשים לארוחות יומיומויות. המטבח מקושר לחדר המשפחה ומופרד בשתי דלתות הזזה .
קומה ראשונה: האזור פרטי – אגף הילדים הכולל שלושה חדרי שינה עם עליה לגלריות וחדר רחצה ומרפסת שירות, ואגף ההורים הכולל חדר שינה, גלריה, חדר רחצה , חדר ארונות, חדר נעליים ויציאה למרפסת. בין שני האגפים מקשר מסדרון ארוך שנוצל לפינת טלוויזיה משפחתית.
גגות הרעפים שמעל שני אגפי החדרים אפשרו ניצול מרבית הגובה, לכדי יצירת גלריות גם כחלל פונקציונאלי וגם כאלמנט עיצובי. תקרות עץ והקורות הגושניות נצבעו בלבן ונותנות מימד מודגש של גובה ועוצמה.
קומת המרתף : כוללת חדר כושר, חדר קולנוע ביתי, יחידת אירוח עם מטבח וחדר רחצה,ממ”ד ומשרד.
הנגרות הקבועה בבית נעשתה בהזמנה ושאר פרטי הריהוט כמו גם התאורה, הטקסטיל והאקססוריז יובאו ע”י המעצבת במסעותיה באירופה ובמזרח.
דגש מיוחד ניתן להכנסת האור והחוץ לפנים הבית, הבית עטוף בחלונות ודלתות מפרופיל בלגי, שמאפשרות שטיפה של אור יום וחיבור של החצרות והגינה פנימה מכל זוית בבית.
החוץ והפנים: כבר במבט מחוץ לשער הכניסה יש מפגש עם אלמנטים מאוד מאפיינים בסגנונם: תריסי העץ, גגות הרעפים, שער הברזל ומרזבי הנחושת שעברו תהליך חמצון ומראה מיושן נותנים תחושה של בית שמאוד מסקרן להיכנס אליו והשפה העיצובית נשמרת גם כשנכנסים פנימה והדיאלוג הזה בין החוץ לפנים היה קו עיצובי מנחה עבורי.
שאר החללים בבית מרווחים גם הם, אך תחומים במידה שמייצרת אינטימיות, מענה פונקציונאלי של כל אזור, חללי אחסון מרובים, ותשומת לב רבה לפרטים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בניה ירוקה
הבית תוכנן תוך שימת דגש על אלמנטים של בניה ירוקה: מערכת מיזוג גיאואנרגית המבוססת על משאבות סחרור של מים וקידוחים לעומק של 100 מטר לעומק האדמה. אותם מים משמשים לחימום/קירור של הבית, הבריכה, הדוד והחימום הרצפתי. בשל חיבתו של בעל הבית לטכנולוגיה, שולבו בבית מערכות שליטה ובקרה של בית חכם, מערכות אודיו וידאו ותשתיות מחשוב ומיגון מתקדמות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


.

לכל הכתבות בקטגוריית בתים מעוצבים
+כתבות מומלצות
האדריכלית שבנתה בתים מבד
עיצוב פנים ישראלי
האדריכלית שבנתה בתים מבד
  העבודות הידועות ביותר שלה, The Live-in-Environment (1971) ו-Wiz Bang Quick City #2 (1972),
בית כמו מבצר, על חוף בכווית
עיצוב פנים ישראלי
בית כמו מבצר, על חוף בכווית
  התכונות המבצריות אופייניות לבתי המפרץ הצפוני, השואפים לפרטיות ודיסקרטיות, כשהקירות העבים והגבוהים מספקים
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
עיצוב פנים ישראלי
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
  הקהילה האוטופית בונה בתים שאינם משתמשים בדלק מאובנים או מייצרים פסולת. באתר המשתרע

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*