המשפחה, זוג פלוס 3 מתבגרים, שבנתה לפני כ-15 שנה בית בשכונה בקיסריה, החליטה לבנות בית חדש על מגרש אחר בישוב. ההחלטה נבעה מצרכים חדשים של הילדים שגדלו וביקשו מרחב פרטי גדול ומרווח משלהם. בתוך כך רכש הזוג מגרש במיקום מושלם, עם מרחבים פתוחים, שבו הנוף פתוח וייחודי, זאת, ביחס לבית הישן שהיה ממוקם בלב השכונה מוקף בבתים וללא נוף.

 

בעוד שהבית הישן עוצב ותוכנן בסגנון כפרי ייחודי, מחופה באבן כורכרית וחומרים טבעיים. הפעם הם החליטו שהם רוצים בית חדש שיתוכנן בשפה אדריכלית מודרנית עכשווית ולשם כך פנו לאדריכל איציק ניב.
על המגרש עמד בית ישן שנהרס ועליו נבנה הבית החדש. חלקת המגורים הייחודית במינה ממוקמת בשכונה ותיקה בישוב קיסריה ונושקת מדרום בקו ראשון למתחם הגולף המרהיב ביופיו. “התפיסה המרחבית הבסיסית היתה לתכנן מבנה שהנוף עוצר הנשימה של פארק הגולף ישתקף מבין פתחיו, ברוב חלקיו ובעיקר מחלקיו הציבוריים, כך שהמרחב של המטבח פינת האוכל וחדרי המגורים בקומת הקרקע ובקומה א’ ישקיפו לעבר נוף מדשאות המוריקים של פארק הגולף”, מסביר האדריכל איציק ניב.

 

כל הריהוט והלבשת הבית נעשו בגלריית OKNIN

 

 

 

קומת הקרקע הראשית מכילה את הפונקציות המרכזיות, בהן יחידת ההורים והחללים הציבוריים המרכזיים של הבית. בקומה א’ תוכננו סוויטות של שלושת הילדים וקומה זו עצמאית. בקומת המרתף תוכננו חללים שיאפשרו פעילות ספורט פנאי וחדרי עבודה פרטיים לבני הזוג. הבית תוכנן ועוצב בסגנון מודרני, נקי ומינימליסטי. פתוח ושופע אור ונוף. למרות העיצוב הנקי השימוש בהרבה עץ הקנה לבית אוירה חמימה ביתית ולא מנוכרת.

 

 

 

 

קומת קרקע – כשדלת הכניסה רחבת הידיים הממוקמת על החזית הראשית של הבית נפתחת, ניתן לראות במבט ראשון את הנוף האינסופי המשתקף מבעד לויטרינה הארוכה, המפרידה בין חוץ לפנים הבית, במבט ראשון נראה ה”רחוב הפנימי”, כאשר משמאלו ניצבת ספריה מוארת, מעוצבת ממתכת ועץ ומימין פאטיו המחבר בין שלושת הקומות ומחדיר אור טיבעי לחללי המרתף. בהמשך, חלל מרכזי רחב מימדים של המטבח משמאל וחדר המגורים ושולחן האוכל מימין כאשר מעליהם מתנוסס חלל המחבר את קומת הקרקע עם חדר המגורים בקומה א’ של המתבגרים.

 

 

 

 

כל הריהוט והלבשת הבית נעשו בגלריית OKNIN, על ידי תכנון ייעודי CUSTOM MADE לצרכי הלקוחות, בהתאם לסגנון העיצובי של הבית. תכנון קומת הכניסה החל מהספות ועד לכסאות הבר המרופדים בעורות איטלקיים, ריהוט סוויטות חדרי השינה של ההורים והילדים כאחד, שולחנות העבודה וכלל הרהיטים תוכננו ועוצבו ב-OKNIN.
סוויטת ההורים תוכננה בקומה זו והיא נסתרת מהחלל הציבורי. הסוויטה פונה לגינה קטנה ופרטית. כאמור, היא מנותקת מהחללים הציבוריים של הבית ומהסוויטות של הילדים. ההורים קיבלו החלטה לאפשר לילדים מרחבים שונים ומגוונים, תוך שמירה על פרטיותם ובתוך כך ויתרו על שילוב הסוויטה בחלקו האחורי של בית המגורים.
מבעד לויטרינה הגדולה, ניתן לראות את בריכת השחייה הניצבת לבית המגורים ומגיעה כמעט עד קצה המגרש ומצד שמאל פרגולת עץ המאפשרת ישיבת חוץ מוגנת משמש וגשם. לצד הפרגולה תוכנן מטבח חיצוני המאפשר למשפחה להינות מארוחות משפחתיות במרחב החיצוני אל מול נוף הפארק.

 

 

 

 

קומת הילדים (קומה א’) מחופה כולה בפרקט ומורכבת מ”רחוב” מרכזי הממוקם מעל לרחוב בקומת הקרקע ובחלל הזה מלבד היותו מחבר בין הסוויטות משמש כחדר מגורים המשקיף על נוף הפארק עוצר הנשימה, ומימין על חדר המגורים הממוקם בקומת קרקע. מחדר המגורים של הילדים ניתן לצאת למרפסת המקורה בחלקה המשמשת את הילדים לפעילויות ישיבת חוץ. בקצה השני של ה”רחוב” ממוקם חלל עבודה המשקיף על איזור הכניסה לבית המגורים. לכל סוויטה תוכנן חדר רחצה קטן ומאובזר וחדר שינה מרווח הכולל ארון בגדים המוטמע בנישות המתוכננות מראש.

 

 

 

 

 

 

קומת המרתף – גרם המדרגות המלווה על-ידי פאטיו חיצוני, מגיע לחלל המרתף המחופה בפרקט אלון בהיר. הפאטיו נמצא במרכזו ומכניס אור אויר וצמחיה לקומה זו. בחלל המרכזי ניצב מטבח וחדר מגורים המיועד להקרנת סרטים על מסך ענק המשלב אודיו איכותי וחווית צפייה מרשימה. מצידו השיני של הפאטיו מעוצב חלל חדר הכושר המצויד במיטב המכשירים וצופה אל הפאטיו. במקביל בצידו השני ממוקמים שני חללים המשמשים כחדרי עבודה פרטיים של בני הזוג.

אדריכל ומעצב: איציק ניב
מהנדס הפרויקט: ירון שדה
מגרש 1000 מ”ר, שטח בנוי 600 מ”ר
ריהוט הבית בהתאמה אישית: OKNIN

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים מעוצבים
+כתבות מומלצות
בית שאדריכל ביקש שירגש משפחה דלת אמצעים
עיצוב פנים ישראלי
בית שאדריכל ביקש שירגש משפחה דלת אמצעים
עבודתו של וראס גודוי אינה מוכרת במיוחד אבל זו עבודה שבהחלט ראוייה להתייחסות מיוחדת.
מודל המגורים הסולארי Heliodome – Cosswiller
עיצוב פנים ישראלי
מודל המגורים הסולארי Heliodome – Cosswiller
לאתר                      
הבית בסידני עלי: האם על עירייה להרוס מבנה לא חוקי, שהפך לאטרקציה אמנותית?
עיצוב פנים ישראלי
הבית בסידני עלי: האם על עירייה להרוס מבנה לא חוקי, שהפך לאטרקציה אמנותית?
    עשרות רבות של מתחמים שכאלה, הוקמו לאורך השנים, במקומות רבים בעולם (ביניהם

תגובה אחת

  • Iris Stern הגיב:

    הבית מתוכנן ומעוצב נפלא, השילוב של מנורות העץ המעובד במרחב הבית ועם הגוונים מכפיל את האפקט הכולל. המונוכרומטיות הבסיסית מאפשרת הוספת תמונות ואביזרים בכל צבע ןוצורה.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*