מעצבים רבים ולקוחותיהם מבקשים להכניס את החוץ, לרוב החצר ההיקפית, אל תוך הבית ולייצר מראה מתמשך של הפנים והחוץ. בית אחד בשרון מדגים בצורה מוצלחת כיצד משלבים בין פנים וחוץ. בבית השקוף קשה להבדיל בין חלל הפנים לגינה המעוצבת.

 

חזית הבית כמו גם גם דלת הכניסה, שקופות ומרגע הכניסה לחצר הבית נפרש לפנינו. קיר הכניסה בחזית מחבר בין הבית לבין מרפסת גדולה ויוצר קשר בין שני החללים.
הקומה הראשונה בבית כוללת את החללים הציבוריים – סלון, מטבח ופינת אוכל. "החלטנו לבנות את החלק הציבורי כחלל אחד כדי לייצר תחושת מרחב", אומרים הדיירים, בני הזוג רומי וקובי חליפה "בזכות קיר הזכוכית והמפתחים הגדולים הצלחנו לשלב בצורה מושלמת בין הפנים לחוץ ויש תחושה שהבית ממשיך עד לחצר. בהמשך הקומה מיקמנו את סוויטת ההורים המופרדת מהחלל המרכזי. רומי אשתי העוסקת בעיצוב חללי תצוגה, הייתה אחראית לעיצוב ולבחירת החומרים שמגדירים את החיבורים של הבית. כדי לייצר את האווירה הביתית והחמימה אותה רצינו, בחרנו באלמנטים כמו אריחי חלילה או מטבח המעוצב בסגנון חם וכפרי שפתוח לחצר גם הוא. את חדרי הילדים מיקמנו בקומה העליונה אותה עיצבנו כשהחדרים מקיפים חדר משפחה מרכזי ולצידו חדר רחצה. התקרה מזכוכית מחופה בקורות עץ ולרצפה בחרנו בפרקט בגוון לבן".
חליפה הוא בעליה של חברת ארטפרו, המתמחה באלמנטים מעוצבים לבית מברזל והדבר ניכר בבית, כמו במדרגות ברזל שעוצבה על ידו, כמו גם שערי הכניסה, פרגולה, מתקן לתליית הסירים במטבח מעל האי, מטבח חוץ כולל פריג'ה (גריל ארגנטינאי), תאורת חוץ ופריטים נוספים בהם ארונות, שולחנות וכסאות מברזל.

מיקום: שרון
גודל: 200 מ"ר
הדיירים: זוג + 3
ברזל: ארטפרו
צילום: גלעד רדט
אדירכל: יונתן מונג'ק

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
וילה מקוביות ומחצרות, בעיצוב מסורתי
עיצוב פנים
וילה מקוביות ומחצרות, בעיצוב מסורתי
  הסתת הנפחים בגובה שלהם, מאפשרת הצללה עצמית של המבנים, תוך יצירת דפוסי סיוגרפיה
האדריכלות של המתחם החווייתי באיים הקנרים, בנוייה מלבה
עיצוב פנים
האדריכלות של המתחם החווייתי באיים הקנרים, בנוייה מלבה
  מנריקה, יליד ארסיפה ב-1919, חזר ללנזרוטה בשנות ה-60, לאחר שנים של עיסוק אמנותי
בית קפה בהודו, בנוי מבוץ וגללי פרות
עיצוב פנים
בית קפה בהודו, בנוי מבוץ וגללי פרות
העיצוב בא להעניק קסם כפרי, עם ריהוט מינימליסטי עשוי נצרים ועץ, רצפות אבן קוטה,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.