חלון לים התיכון: הצצה לדירה שתכננה מעצבת הפנים צביה קזיוף ונותנת לנוף את מלוא הכבוד.
ברוכים הבאים לדירה הלא מאוד גדולה אך בהחלט מרשימה של בני זוג בשנות ה-50 לחייהם, הממוקמת במרחק של מטרים בודדים מחוף סירנית שבנתניה. השניים, תושבי ירושלים, כלל לא תכננו לבצע מהלך כה משמעותי בחייהם, אך הנוף הפנורמי החד פעמי של הים התיכון שנשקף מבעד לחלונות שבה את ליבם והם בחרו לעבור. על תכנון ועיצוב הדירה שממוקמת בבניין דירות ותיק אמונה מעצבת הפנים צביה קזיוף שמשתפת עתה בתהליך.
“גם היום שני בני הזוג תמימי דעים: אם לא הלוקיישן המושלם בו הדירה ממוקמת, הסיכוי שהיו חיים יום אחד מחוץ לבירה הוא די נמוך”, אומרת קזיוף. “על הנכס שהוצע למכירה הם שמעו ממכר שרכש גם הוא דירה בפרויקט, שנבנה במקור כבית מלון והוסב עוד טרם סיום הבניה לבית דירות. המשמעות היא שהדירות אינן גדולות בשטחן וצורתן מלבנית מה שהצריך תכנון חכם ויעיל כך שכל הפונקציות יוותרו מרווחות וייהנו ככל הניתן מהנוף הפתוח שנגלה ממערב. זאת ועוד, הנכס הושכר במשך שנים ובאופן טבעי היה די מהוה ומוזנח. שברנו את החלוקה הפנימית ויצרנו פרוגרמה שונה לחלוטין”.
בקשתם של בני הזוג היתה פשוטה: שכל אחד מהחללים ישדר אווירה של ים, ים ושוב ים. עם זאת, נמנענו מליפול לקלישאות: לא בחרנו בגוונים כחולים או בסימבולים מעולמות הנאוטיקה. נהפוך הוא- הדירה כולה עוצבה על טהרת גווני האבן והחול הרגועים והיא עתירה בחומרים ובמרקמים טבעיים שמשמשים כמעין פספרטו לים שמקבל כאן מקום של כבוד”.
“על אף שהדירה לא מאוד גדולה בשטחה הצלחנו לשבץ בה את כל הפונקציות הנדרשות. הגדרנו מבואת של ממש ועם פתיחת דלת הכניסה הדבר הראשון שחווים הוא הים. תכננתי ספריה אוורירית שבנויה מבסיס עץ אגוז, מעליו קונסטרוקציית פרופילי פליז דקיקים ובתוכה שיבצנו מדפי זכוכית. בקיר הנגדי נתלתה מראה גדולה שמכפילה את שטח החלל, מייצרת רפלקציה של אור ומבעדה חבוי חדר מזווה שירות והכביסה. עבור הרצפה בחרנו באריחי גרניט פורצלן גדולים במיוחד (1/3 מ’) בגוון בז’ בהיר עם גידים בהירים ששומרים על מרחב רציף והמשכי, כמעט נטול פוגות”.
“הספרייה היא גם זו שמגדירה את ראשיתו של המטבח הפרללי, שם תוכננה חזית גבוהים בגוון גרייז’ מתכתי שצבעה משתנה לאורך היום על פי עוצמת האור. ויתרנו על פינת אוכל פורמלית ובמקומה שיבצנו קונזולה בגב הספה שבסלון, שנפתחת על פי דרישה לכדי שולחן אוכל מרווח וגדול. כיסאות האוכל נמצאים בחדר האורחים שם יצרתי בגומחה קיימת אזור לאחסון חפצים גדולים ומאסיביים”.
“בסלון ספה ארוכה מרופדת בד טקסטורלי בגוון בז’ אפרפר. על גבי שטיח החבלים ניצב שולחן קפה עשוי עץ רקוע בסילואטה אמורפית ובטקסטורה שמזכירה מחצב טבעי. את החלון המקורי החלפנו לחדש מפרופיל אלומיניום מינימלי בגוון גרייז’ ובהמשכו הותקנה מראה שמכפילה את נוכחות הים ומאפשרת להנות ממנו מזווית נוספות. בחרנו בתמונות ואמנות (שיוצרה במיוחד עבור הדירה) על טהרת גווני הזהב והחום שמשתלבים נפלא בפלטת הצבעים השולטת בדירה”.
בין האגף הציבורי לאגף הפרטי חוצץ קיר נגרות בגוון חולי מעוטר בפסי פליז דקיקים שמדגישים את מימד הגובה ובחלקם משמשים כידיות לדלתות החדרים. בחדר השינה יצרנו מפתחים מקסימליים ובאישור קונסטרוקטור גרענו חלק מהקיר הקיים והשלמנו את החלון המקורי לכדי חלון פינתי- כך כששוכבים במיטה, ניתן להנות מזווית פנטסטית נוספת לים. השתדלנו ליצור מראה מינימליסטי ופרט למיטה ולצמד שידות לילה יצרנו ארון בגדים מקיר לקיר מוקף מסגרות עץ אלון בתוכן שיבצנו מילואת זכוכית מאסטר ליין עם פסים שממסכת את תכולת הארון ומייצרת תנועתיות שמתמזגת עם זו של הים”.
“ריצוף הדירה ממשיך וחודר גם את חדר הרחצה והוא משמש גם כחיפוי הקירות פרט לקיר הראשי שחופה באבני פסיפס בגוון וטקסטורה שמקנים להם מראה של פנינים. טרם השיפוץ החלון המקורי בחלל היה מאוד נמוך לכן ביצענו מעין מבחן פיזיקלי: ממפלס הרחוב בחנו עד לאיזה גובה ניתן לתצפת ומהיכן נשמרת הפרטיות. חלקו התחתון עשוי מזכוכית מאסטר ליין ומעליה הותקנה זכוכית שקופה- כך, מי שיושב על הספסל הבנוי, נהנה מהים באופן כמעט בלתי אמצעי ואין דבר שחוסם את הנוף. בשעת הרחצה מי המקלחת מתמזגים עם מי הים והחוויה היא ללא ספק עוצמתית. הכלים הסניטריים וארון האמבט עשויים מחומרים שמפציעים בחלקים שונים של הדירה: הארון עשוי פורניר אגוז וראש הגשם והברזים מפליז”.
שטח הדירה: כ-60 מ”ר
עבור: זוג בשנות ה-50 לחייהם
תכנון ועיצוב: צביה קזיוף
צילום: עמית גושר