סביר להניח שאם אתם חובבי סושי ובכלל אוכל אסייאתי, איכשהו יצא לכם לטעום מהמוצרים אותם מייבאת חברת "מזרח ומערב". משרד האדריכלים אורבך הלוי, הופקד על התכנון והעיצוב של משרדי החברה וזהו הסיבוב השני של שיתוף הפעולה ביניהם, הראשון קרה לפני 15 שנה, כאשר תוכנן המשרד הראשון של החברה.

 

 

לאורך השנים החברה גדלה והתרחבה ולשם כך עברה למשרדיה החדשים בסמוך למרלוג הראשי במודיעין. המשרדים בני 800 מ”ר מתפרסים על פני 3 קומות. הבעלים עודד ואשתו נוריקו כליף, בהתאם לאני מאמין של החברה דוגלים בתרבות המזרח הכוללת אסתטיקה, עיצוב נעים ובגובה העיניים, לצד שימוש בחומרים טבעיים, כמו שהם, ללא מניפולציות.

 

 

 

 

הקומה הראשית כוללת הרבה חדרים סגורים, עם מפתחים שקופים, ורצפת בטון. כ- 200 גופי תאורה נתלו, אלו מפוזרים בחלל התקרה ועשויים מקרטון, מה שמוסיף הרבה מאוד עניין וכאמור תומך באג’נדה של חומרים טבעיים. משרד על פניו מאוד פשוט ויחד עם זאת מאוד יפה.

 

 

במבואה של המשרדים לא ניתן להתעלם מאקווריום גדול ומרשים, עם מי ים, אהבה שמלווה את כליף. האקווריום חופה בנגרות עם לייסטים מעץ כחלק מהתכנון הכולל של החלל הציבורי, הוא דומיננטי ועוצמתי, כ-3 מטר אורך ומטר גובה.

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד חומר שמככב בחלל הוא העץ. השימוש בו נעשה בצורה עדינה ומינימליסטית. מחיצת לייסטים תוכננה כך שהיא יוצרת הפרדה נעימה בין החלל הציבורי למבואת השירותים. החציצה ממשיכה לכיוון חדר הישיבות.
הגוון האדום שהינו דומיננטי בתרבות המזרח וגם מוטיב בלוגו של החברה, בא לידי ביטוי בפאן העיצובי בנגיעות עדינות באלמנטים שונים ברחבי המשרד.

 

 

 

 

הקומה האחרונה, כל כולה מוקדשת לאירוח. אירוח ואירועי לקוחות, קולגות, עובדים וחברים. לטובת האירוח תוכנן מטבח פעיל עם 30 מקומות ישיבה סביב עמדת הבישול. זאת, לטובת התנסות במוצריה החדשים של החברה. בסמוך למטבח תוכננו מדפים מודולריים ממתכת בגווני אדום, לטובת תצוגת המוצרים.
הגג עצמו מתפרס על פני 600 מ”ר בתכנון חברת “גנן על הגג” והוא כולל מטבח חוץ דומיננטי, טאבון עוצמתי במשקל 2 טון , שאגב “התנחל” על הגג עוד בשלב השלד, והתכנון נעשה סביבו. עוד בגג פינות חמד עם צורות ישיבה שונות, מוטיבים שונים, והכל עם צמחייה שופעת שמוסיפה לשהייה ומעצימה את הנוף הכפרי הנושק למשרדים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בית הבטון של חובבי האמנות
עיצוב פנים ישראלי
בית הבטון של חובבי האמנות
  הבית נדחק לכיוון חלקו האחורי של המגרש והותיר מקום לגינה בחצר עם נוף
בית בעיר עתיקה מהמאה ה-12, נבנה בעבודת-יד כמו בעבר הרחוק
עיצוב פנים ישראלי
בית בעיר עתיקה מהמאה ה-12, נבנה בעבודת-יד כמו בעבר הרחוק
  האדריכלית שהירה פהמי היא ילידת מצריים, שגרה בלונדון בשנים האחרונות. לאחר שקיבלה אישור
האם סנדלים יכולים להיחשב כאומנות? Birkenstock אומרת שכן, אבל בית המשפט אומר שלא
עיצוב פנים ישראלי
האם סנדלים יכולים להיחשב כאומנות? Birkenstock אומרת שכן, אבל בית המשפט אומר שלא
  בירקנשטוק, שמרכזה ב-Linz am Rhein, גרמניה, מתפארת במסורת של ייצור נעליים עוד מאז

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*