בנקודה הדרומית ביותר של קו החוף הנורבגי, על ידי הכפר Båly, האדריכלים Snøhetta עיצבו את המסעדה הראשונה באירופה, הנמצאת מתחת למים.
בשל מיקומה זה, המסעדה, תפעל גם כמרכז מחקר לחיים ימיים והיא סוג של מחווה לעולם החי הימי וקו החוף הסלעי של נורבגיה.
שם המסעדה בעל משמעות כפולה בנורווגית, “מתחת” יכול להיות מתורגם ל”פלא”. חציה שקוע 5 מטר מתחת לים, שוכבת על קו החוף, כמו אקווריום, מהווה חלק מהסביבה הימית. למבנה קירות בטון בעובי מטר, כדי לעמוד בלחץ תנאי הים. כמו פריסקופ שקוע, החלונות האקריליים והמסיביים של המסעדה, מציעים נוף של קרקעית הים, כפי שהוא משתנה לאורך כל עונות השנה.
לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות