דירת מגורים, סטודיו לצילום או בוטיק אופנה? ובכן, במקרה שלפנינו כל התשובות נכונות, בדירת הלופט המטריפה של רווק בשנות ה-30 לחייו - צעיר נמרץ ואמביציוזי, שפעל בתבונה ורכש מחסן חלפים שממוקם מעל מוסך, בלב אזור התעשיה של בת-ים והפך אותו לקומפלקס בו הוא חי, עובד, יוצר ומארח חברים וקהל. מעצב הפנים ליעד יוסף, שאחראי על תכנון המרחב הייחודי, משתף בתהליך.

 

מה שנכון לניו-יורק, לונדון וברלין נכון גם לבת-ים: באזור התעשייה הדינמי והומה האדם, מסתתרת דירת לופט מיוחדת שמשמשת לא רק למגורים, אלא גם כבוטיק אופנה לבגדי גברים וכסטודיו לצילום אופנה – מרחב אופטימלי עבור בעליה החדשים שם הוא חי, יוצר ומנהל את עסקיו.

 

 

 

 

“ברחבי העולם מדובר במגמה של ממש וצעירים רבים, שרוצים להנות מנוחות וחיסכון, משלבים בחלל גדול ופתוח, שממוקם לרוב בלב מתחמי תעשיה ומסחר, את פונקציות המגורים והתעסוקה”, מסביר מעצב הפנים ליעד יוסף שאמון על הפרויקט.
“הבעלים החדשים רכש את מחסן החלפים המאובק באזור התעשיה של בת-ים, העיר בה גדל ובגר ויחד יצרנו מתחם שמעבר להיותו פונקציונלי ומדויק לצרכיו, גם מספר את סיפורו של האזור כולו. הרעיון היה לייצר אווירה, לספר סיפור באופן לא מילולי והחוויה המיוחדת מתחילה כבר בחזית הרחוב שעמוסה במוסכים ובבתי תעשיה. היא ממשיכה כל הדרך בגרם המדרגות ומתעצמת בכניסה לדירה, שבה נוצר הניתוק המתבקש מההמולה שבחוץ, ואז גם נחשפים לוויבים הנקיים והנעימים שעושים הרבה כבוד לאזור ולהיסטוריה של החלל הזה”.

 

 

 

 

“שנינו נדלקנו מיד על המאפיינים התעשיתיים של המקום, בפרט על תקרת ורצפת הבטון והחלטנו להשאיר את המעטפת כמעט כפי שהיתה במקור- כל שעשינו הוא לצבוע את התקרה בגוון כהה דרמטי, לסדר את המערכת על פי ה-layout החדש, ועל הרצפה מרחנו שכבת סילר שמשמרת את המראה המשומש והמתועש ובד בבד משווה לה מראה מעט יותר נקי ומהוקצע, כיאה לחלל שחיים ומתנהלים בו”.
“הקדשנו מחשבה יתרה על הגדרת הפונקציות, הרי זהו מרחב שמשמש למגורים, לצילום הפקות אופנה וגם כבוטיק לבגדי גברים. חשוב היה לנו לבחון שריח הבישולים לא ידבק בבגדים או שלקוחות אקראיים שמבקרים במקום יחשפו בצורה מאוד מבוקרת לאזורים הפרטיים. הפרקטיקה היא ערך חשוב בדירה הזאת ופעלנו לייצר מרחב דינמי שנהנה מזרימה מדויקת ונכונה, אותו עטפנו בנראות אורבנית, מעט מחוספסת וגברית”.

 

 

 

 

 

 

“האזור הגדול ביותר בשטחו הוא חלל תצוגת הבגדים שמשתרע על פני כ-24 מ”ר. תא המדידה נמצא בסמוך לאזור הזה, במאסטר השינה שממוקם בירכתי הדירה. הותרנו את הקירות כפי שהם- לא ביצענו בהם תיקונים ורק צבענו אותם בגוון בהיר כדי ליצור לוק רענן יותר”.
“בסמוך לאזור התצוגה ממוקם גם שולחן העבודה: שם ממוקמת הקופה ושם עורך הבעלים את הצילומים של הפקות האופנה, אותן הוא מצלם על קיר לבן וחלק שיצרנו לטובת העניין בסלון. ככלל, אזור הסלון אינו רגיל- הוא נטרלי יחסית, נעים ונוח, נהדר לשכיבה ואירוח של חברים, ובמקביל קל מאוד לשנות את התצורה שלו כשנדרש להפוך אותו למרחב עבודה. כך למשל, בחרנו שלא להתקין מסך טלוויזיה קבוע שיתפוס שטח קירות, ובמקומו תכננו מקרן עילי שאינו נראה לעין”.

 

 

 

 

 

המטבח פתוח ומאוד מדויק לצרכיו של רווק שלא מרבה לבשל, והוא גם דוגמה לשימוש שעשינו ברחבי הדירה הזאת בחומרים לאו דווקא יקרים, וודאי שלא ‘מפונפנים’, שקולעים לאווירה הלופטית-תעשייתית שביקשנו ליצור. יצרנו שתי יחידות פרלליות ונוחות. את הקיר חיפינו בפלטות עץ שנצבעו באפקט בטון ואת רהיט המטבח יצרנו מפורניר עץ אגוז. במקביל אליו ממוקם האי רחב הידיים שאותו יצרנו מפלטות אבן קיסר, שם תוכננו הכיריים והכיור. בהמשכו יש שולחן אוכל שמורכב מרגלי מתכת ופלטת עץ אגוז ובהיקף שיבצנו כיסאות משני סוגים, חלקם עמוקים ונוחים לישיבה ואכילה וחלקם סטולים מברזל ועץ, ממש כמו בבר”.

היכן: בת-ים
עבור: רווק בשנות ה-30 לחייו, צלם ומעצב אופנה
שטח הנכס: כ-95 מ”ר
תכנון ועיצוב פנים: ליעד יוסף
צילום: אלעד גונן

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
כשהאורווה היא מקור ההשראה של הבית / אדריכל רון שפיגל
עיצוב פנים ישראלי
כשהאורווה היא מקור ההשראה של הבית / אדריכל רון שפיגל
  שפיגל, שמלווה את המשפחה כבר קרוב לעשור, אחראי על תכנון המבנים שבמשק, אשר
הבית המקושת, באיראן
עיצוב פנים ישראלי
הבית המקושת, באיראן
לבאסאן, איראן אדריכלים: NextOffice – Alireza Taghaboni שטח: 734 מ”ר שָׁנָה: 2024 צילומים: Reza
בית בסגנון אנגלי, בישוב בשרון / בועז שניר
עיצוב פנים ישראלי
בית בסגנון אנגלי, בישוב בשרון / בועז שניר
  בשיא תקופת הקורונה, נרכש הבית הישן שממוקם בלב שכונה פסטורלית ומבוקשת בעיר מרכזית

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*