לא משנה באיזו מסעדה נהדרת תסעדו, תמיד תזכרו בערגה באוכל שהסבתא שלכם הכינה, מנות מעוררות תיאבון שמחזירות זיכרונות מתוקים ואהובים. כעת, במסעדת Enoteca Maria ב-Staten Island, תוכלו לעצור לרגע בחיים הקדחתניים וליהנות מארוחה שסבתא מכינה בכל כך הרבה אהבה.

במחווה מלאת השראה לסבתו האיטלקית, הזמין בעל המסעדה Joe Scaravella סבתות מקומיות – נונאות – לבשל מאכלים איטלקיים אותנטיים במטבח שלו. “אחרי שאיבדתי את כל הדמויות המטריארכליות בחיי, גם אחות גם אמא וגם סבתא, רציתי לנסות לשחזר אותן מבשלות ליד הכיריים”, אמר לניו יורק טיימס. למעשה הוא חיפש תחילה עקרות בית איטלקיות, שיאיישו את המטבח שננטש על ידי בנות משפחתו המנוחות ועם הזמן הרעיון התגבש למה שהוא כיום.
רק חצי מהתפריט הקבוע הוא איטלקי, חציו השני של התפריט משלב מאכלים מכל העולם. בכל ערב, סבתא ממוצא אחר מעצבת תפריט טרי, נותנת כבוד למטבח המקומי שלה ומציעה את האוכל שהיא הכי אוהבת.
“הנונה שלי הלכה לשוק כל יום, הייתה עוצרת בחנויות ירקות ונוגסת באפרסק או פרי אחר – ואם הוא היה טוב היא קנתה אותם ואם לא, היא ירקה אותו על הקרקע עם הבעה של גועל על הפרצוף. אני התפלאתי שאף אחד לא כעס עליה על זה, אבל כולם שם הכירו אותה”.
סקראבלה הבין שסבתו אוצרת את התרבות והזהות של משפחתו “גיליתי שכמוה, מיליוני סבתות בכל העולם מעבירות את המורשת שלהן לנכדים שלהן”, אמר.
בהתחלה התקיים המטבח על טהרת הטעם האיטלקי והפך פלורליסטי בהמשך, עד שבשנת 2015, נולד המיזם “הנונאות של העולם”. מדינות נוספות שנציגות שלהן מבשלות במטבח הן פרו, טרינידד, ארגנטינה, יפן, צ’כיה, ברזיל, פורטו ריקו, סרי לנקה ועוד, כ-30 נשים מלאומים שונים.
המסעדה הממוקמת בסמוך למנהטן, ראתה הצלחה משמעותית במהלך השנים האחרונות וכמעט כל יום, הנונאות זוכות למחיאות כפיים סוערות מהלקוחות.
רעיון דומה מתרחש בלונדון, שם מסעדת La Mamma Mia מציעה מאכלים מהמטבח האיטלקי שבושלו על ידי אימהות איטלקיות.

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
יוטיובר שכר את כל הפירמידות המצריות, כדי לצלם סרטון
מקומות
יוטיובר שכר את כל הפירמידות המצריות, כדי לצלם סרטון
  קברי הפרעונים בפירמידות בגיזה, מצרים, מתוארכים לשנת 2000 לפני הספירה. היוטיובר האמריקאי MrBeast,
רוצים להיות בריאים ושמחים? עשו אמבטיה במי קרח
מקומות
רוצים להיות בריאים ושמחים? עשו אמבטיה במי קרח
  “הפעם הראשונה שלי הייתה בסקוטלנד, בנובמבר כשהמים קרים יותר וככל שהם קרים יותר,
עונת קציר עץ הספגטי השוויצרי
מקומות
עונת קציר עץ הספגטי השוויצרי
  ב-1 באפריל, 1957, תוכנית האקטואליה של ה-BBC “פנורמה”, סגרה את התכנית שלה, עם

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*