על קו התפר שבין גבעתיים לתל-אביב ממוקמת אחת מדירות הפנטהאוז המרשימות בישראל, ביתה של בני משפחה בת חמש נפשות שממש כמו מיקומה עוצבה גם היא על התפר שבין המודרני, האלגנטי והכפרי. מעצבת הפנים נורית מור יוסף, שאחראית על התכנון המרשים, משתפת בבחירות ובתהליך.

ריהוט: ארז לוי

 

ברוכים הבאים לדירתם של זוג בשנות ה-40 לחייהם, להם 3 ילדים צעירים, שממוקמת בקומה גבוהה מאוד בבניין חדש בגבעתיים ומשקיפה לנוף האורבני של תל-אביב. את הדירה רכשו השניים שנתיים לאחר אכלוס הפרויקט כשהיא עירומה וריקה וכהמשך ישיר פנו למעצבת הפנים נורית מור יוסף בכדי שתתאים אותה במדויק לרצונות, לצרכים ולמאוויים של כל אחת ואחד מבני המשפחה. היא מצידה יצרה עבורם סביבת מגורים חווייתית שעושה הרבה כבוד לצבעוניות המונוכרומטית, לחומרים הטבעיים ולקו הנקי והמעודן שזכה לטוויסט פרובאנסי וכפרי.

 

 

 

“הדירה משתרעת על פני שטח של 195 מ”ר, וביציאה מהסלון יש מרפסת גדולה ונעימה בגודל מכובד של 85 מ”ר. במקור היו ארבעה חדרי שינה, שני חדרי רחצה, חדר ארונות ושירותי אורחים אך בפועל הדירה סבלה מחלוקה שלא תאמה את הדרישות לכן חלק מהקירות נהרסו ותהליך החלוקה התחיל מחדש. כך ביטלתי את חדר הארונות בסוויטת ההורים, ובמקומו יצרתי חדר רחצה מרווח ונאה, שירותי אורחים וחדר עבודה. באגף הצפוני, שם ממוקמים חדרי הילדים, בוצעו שינויים קלים בלבד: חדרי השינה די קטנים לכן העדפנו ליצור עבורם שדרת ארונות במסדרון, כך שמרנו על חללים כמה שיותר פתוחים ומוארים” משחזרת מור-יוסף.

 

 

“הלקוחות, זוג מאוד סולדי, רצו להעניק לדירתם מראה חמים ונינוח, לכן הבחירות נעשו בצורה מאוד מחושבת וקפדנית גוונים שניתן לחיות איתם לאורך שנים. הדירה שיצרנו היא בעלת אופי אלגנטי עם נגיעות מודרניות בשילוב אלמנטים כפרים -לייט, דירה שנעים להיכנס אליה ולא להרגיש מאוימים מהמרחבים הציבוריים הגדולים והגבוהים במיוחד, שכן גובה הדירה הוא 3.20 מ’. כל הנגרות בבית היא ניטרלית, בסקאלת גווני הנס קפה, פודרה ולבן. בחדרי הרחצה השתמשתי בארונות עם חזיתות באלון טבעי. בתוך כך, הדירה חופתה כולה בפרקט אלון טבעי ומעושן במראה מעט גולמי ובהתאמה למראה הכפרי שרציתי לייצר. הסלון הולבש בספות בגוון חול, על גבול הלבן, ועבור הפתחים הגדולים בחרנו וילונות במראה פשתן”.

 

 

 

בתהליך התכנון שמה המעצבת דגש על יצירת חלל ציבורי גדול ככל הניתן, הכולל מטבח מארח ולצידו פינת אוכל עגולה שנפתחת בעת הצורך ל-16 סועדים. “החלום הראשוני היה לייצר מטבח רחב ידיים עם משטחי עבודה גדולים והרבה מקומות אחסון אך היות ובפועל לא יכולתי לייצר משטחי עבודה רבים לצד הכיור והכיריים, בחרתי לייצר אי גדול מימדים, שבחלקו משמש כמשטח עבודה, ובהמשך מקום ישיבה לכל בני המשפחה”.

 

 

 

 

 

“מדובר במטבח פעיל במיוחד, בדירה בה מתגוררים 3 ילדים צעירים יחסית, לכן הצעתי לתחום את אזור המטבח בריצוף ולא בפרקט, לטובת ניקיון ותפעול פשוט יותר. מייד ידעתי שארצה לתחום את החלל בריצוף דמוי דמקה. הלקוחה היססה רבות, אולם כאשר נמצא לבסוף האריח המיוחל והלא מעובד שחיפשתי, היא החליטה שהיא זורמת איתי, ויהי מה. על אף החשש הגדול של דיירי הבית חזרתי והדגשתי שאריחי הדמקה ייצרו את החלל הנכון. ואין סיבה לפחד מאריח פחות שיגרתי בחלל, להפך- בפועל האריחים הללו הפכו את המרחב לייחודי ויצרו הרמוניה נפלאה בין החללים”.

 

 

 

 

מעברה השני של פינת האוכל ממוקמים הסלון ומיד אחריו פינת העבודה. הצבעוניות בסלון מונוכרומטית והכורסה הירוקה מהווה כתם צבע, מייצרת דינמיות ומוסיפה עניין. “בעוד הלקוחה שאפה שכל פרטי הריהוט יהיו לבנים, הבנו כולנו שפרקטית, בבית בו גרים שלושה ילדים, זה פשוט לא ישים. יחד עם מעצב הרהיטים ארז לוי, שאחראי על עיצוב וייצור הרהיטים בסלון, בחרנו לרפד את מערכת הישיבה, שמורכבת מספה ארוכה וספת שזלונג, בבד בגוון חולי שמייצר מראה נקי ואלגנטי, ולצידן הוספנו כורסה מרופדת עור בגוון ירוק מעושן ועמוק”.

 

 

 

 

 

“על גבי שטיח אותנטי אותו רכשה הלקוחה בסינגפור ניצבים גם שולחן קפה מאלון מושחר, בסילואטה מעט אמורפית ושולחנות צד; האחד מברזל והשני מברזל בשילוב עץ אלון מושחר. מכיוון שהחלל הציבורי די צר וארוך, ורצינו להותיר את הסלון כמה שיותר אוורירי, את מכשירי המולטימדיה של הטלוויזיה הטמענו בארון אותו מיקמנו בחלל העבודה הסמוך”.
כחלק מהפרוגרמה בני הזוג שיוו גם למשרד ביתי, פונקציה שממוקמת באזור בו היו בעבר שירותי האורחים. “מכיוון שלא רצינו להקטין את חלל הסלון יצרנו עבורם מעין אקווריום עשוי מחיצות זכוכית ופרופיל בלגי שהועלו מעלה במבצע מורכב על ידי מנוף והותקנו במקום. כך בני הזוג, שעובדים לרוב מול לפטופ, יכולים לשמור על קשר עין יחסי עם הילדים; הם יושבים עם הגב לסלון, יכולים לעבוד ברציפות ללא הפרעות ולהציץ מידי פעם בפעם על המתרחש במטבח או בסלון”.

 

 

 

 

 

 

 

לאורך הוויטרינה ממתינה לבני המשפחה ואורחיהם מרפסת גדולה ומטופחת שניכר כי טופלה באהבה. יש בה מטבח חוץ, פינת אוכל ופינת ישיבה תחת פרגולה ובהיקפה נשתלה צמחייה.
האגף הפרטי חולק כאמור לשניים, בשני קצוות הדירה: זה הצפוני הוא ממלכת הילדים ובזה הדרומי ממוקמת סוויטה השינה רחבת ידיים של ההורים. כל ילד קיבל חדר משלו; שניים מהם חולקים חדר רחצה משותף ואילו הבית הבכורה זכתה למאסטר שינה לו חדר רחצה צמוד.
העיצוב בכל אחד מהחדרים הוא אלגנטי ועל-זמני מתוך שאיפה שיוותר רלוונטי גם שנים קדימה: “עבור הבן בחרנו בפלטה מונוכרומטית על טהרת השחור-אפור-לבן אותה מאזנת רצפת העץ. עבור הבת הבכורה יצרנו קיר כוח בגוון ורוד מעושן שאפשר לגדול איתו, בפלטת גוונים דומה השתמשנו גם בחדרה של הבת הצעירה, עבורה בחרנו פריטים כיאה לגילה. בחדר הרחצה הכללי ביקשנו לייצר אלמנט צבעוני- בחרנו באריחים דמויי בטון ויצרנו ארון אמבט בגוון כחול מעושן אותו עיטרנו בידיות ברונזה.
סוויטת השינה של ההורים רחבת ידיים ועל מנת שלא תיתפס גדולה יתר על המידה השכילה מור- יוסף לחלק אותה למקטעים: “מעטפת החדר כוללת שתי צלעות ויטרינה מרצפה עד תקרה לכן לא יכולנו להעמיד רהיטים וארונות בהיקף. במרכז החלל יצרתי קיר נמוך שמעגן את מיטת ה- free standing וחוצץ בין אזור השינה לארון קיר גדול באורך 4 מטרים עבורו בחרנו חזיתות בגוון מוקה וידיות שחורות. מעברו השני של החדר, מול המיטה, תוכננה טלוויזיה תלויה על עמוד”.
“חדר הרחצה של הזוג שב ומשלב בין הסגנון המודרני לזה הכפרי; הקירות חופו אריחים גדולים במיוחד (1.2/60 מ’) דמויי בטון, שבאזור ארון האמבט והאסלה מתחלפים לאריחי בריק קטנים, גם הם במראה בטון במרקם מעט מחוספס שלוקח את המרחב למחוזות הפרובאנס”.

 

 

עבור: זוג בשנות ה-40 לחייהם להם 3 ילדים
שטח הדירה: כ-195 מ”ר+ 85 מ”ר מרפסת
תכנון ועיצוב פנים: נורית מור יוסף
עיצוב רהיטים עבור הסלון: מעצב הרהיטים ארז לוי
צילום: שירן כרמל

לכל הכתבות בקטגוריית בתים מעוצבים
+כתבות מומלצות
דירת זוג צעיר בהוד השרון / אורלי דקטר
עיצוב פנים ישראלי
דירת זוג צעיר בהוד השרון / אורלי דקטר
  הדירה בהוד השרון, בת 120 מ”ר ו-150 מ”ר גינה, נרכשה על ידי זוג
דירה ליד המקומות הקדושים, בירושלים / פרנקל אדריכלות ועיצוב פנים
עיצוב פנים ישראלי
דירה ליד המקומות הקדושים, בירושלים / פרנקל אדריכלות ועיצוב פנים
  זהו דופלקס הממוקם במבנה ישן, בן כ-100 שנה, שעבר הסבה לבניין דירות. השינויים
בית פתוח לסביבה ולנוף, בשרון / אדריכל יואל יושפה
עיצוב פנים ישראלי
בית פתוח לסביבה ולנוף, בשרון / אדריכל יואל יושפה
  ביתם החדש של זוג בשנות ה-60 לחייו, הוא מענף הנדל”ן והבניה והיא ציירת-פסלת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*