השדרנית המאורית Oriini Kaiipara מניו-זילנד, עשתה היסטוריה כשהפכה לאדם הראשון עם קעקועי פנים מסורתיים שמנחה תוכנית חדשות בפריים טיים בטלוויזיה הלאומית. "ממש התמוגגתי. הייתי מעל הירח", אמרה Kaiipara ל-CNN "זה כבוד עצום. אני לא יודעת איך להתמודד עם הרגשות".

 

הקעקועים הם חלק מהמסורת של העם המאורי, שהם הילידים של מה שהיא כיום ניו זילנד. סימני פנים מקועקעים על הסנטר לנשים, מכונים moko kauae, בעוד שלגברים הם מכסים את רוב הפנים ומוכרים כ-mataora. עבור הנשים המאוריות, המוקו מהווה טקס מעבר, המסמן את המעבר בין ילדה לבגרות ומסמל טרנספורמציה.
השדרנית Kaiipara סימנה עצמה ב”מוקו” שלה בינואר 2019, לדבריה מתוך החלטה להזכיר לה את זהותה כאישה מאורית. “כשאני רואה את ההשתקפות שלי במראה, אני לא מסתכלת רק על עצמי”, אמרה ל-CNN “אני מסתכלת על סבתא שלי ואמא שלי ועל הבנות שלי ושלה שיבואו אחרי, כמו גם על כל הנשים האחרות, הבנות המאוריות שם בחוץ וזה מעצים אותי”. אמה של Kaiipara נפטרה ולא הספיקה לראות את בתה ברגע ההיסטורי הזה, אסון אשר העיב על שמחתה של השדרנית.

 

 

למרות כל התגובות החיוביות, היו גם תגובות שליליות להופעתה של Kaiipara, במיוחד מכיוון שהיא מרבה להשתמש בביטויים מאוריים כגון “E haere ake nei” (עדיין לבוא), “Ū tonu mai” (הישאר איתנו) ו”Taihoa e haere” (אל תלך עדיין). השפה המאורית חשובה לה מאוד ויש לה מטרה לעודד אנשים לדבר בשפה ש”נוצרה מהדור של סבתא שלי” ולתבוע אותה מחדש עבור בני המאורים. “עדיין לא התייחסנו להרבה טראומות וקולוניזציה בין-דורית ולנו, למאורים, זה מאוד מאוד רלוונטי ונוקב גם כן”, אמרה Kaiipara “לא הרבה מבחינת יחסי הגזע השתנה כאן אצלנו במשך הרבה זמן”. Kaiipara מקווה שנערות מאוריות צעירות יקבלו השראה מהסיפור שלה כסימן לכך שהזמנים משתנים.
אחת התגובות השליליות שזכתה לחשיפה גדולה, הייתה כאשר צופה ממורמר בשם דיוויד כתב בדוא”ל ל-Newshub והתלונן על הקעקוע ה”אגרסיבי ופוגעני” שלה, שהוא “מראה רע לשדרנית טלוויזיה” והוסיף “היא גם מתפרצת לתכנים עם השפה המאורית שאיננו מבינים אותה. עצרו את זה עכשיו”. השדרנית שיתפה את המכתב שלו בעמוד האינסטגרם שלה ובתגובה הנדירה מצידה, תיארה את המתלונן כ”מתנה שממשיכה לתת”. היא כתבה שהיא מצאה שקשה להתייחס ברצינות לתלונותיו “בהתחשב בכך שאין הפרה של תקני השידור”. היא גם תיקנה אותו על האיות השגוי שלו של Tā moko “אני מבינה שהתלונות שלך נובעות ממקום של העדפה על איך צריך להיראות על המסך לפי דבריך”, כתבה ״מוקו והאנשים הנושאים אותו לא מאיימים וגם לא מגיעה להם אפליה, הטרדה ודעות קדומות כאלה. אנא הימנע מלהמשיך ולהתלונן ורסן את הבורות והסטייה התרבותית שלך וכדאי לך להתעדכן, רצוי מעבר לשנות ה-1800″.
גם לשרת החוץ של ניו זילנד, ננאיה מהוטה, יש קעקוע מוקו והיא החברה הפרלמנטרית הראשונה הנושאת אותו, בגאווה, בפרלמנט.

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
יוטיובר שכר את כל הפירמידות המצריות, כדי לצלם סרטון
השראה
יוטיובר שכר את כל הפירמידות המצריות, כדי לצלם סרטון
  קברי הפרעונים בפירמידות בגיזה, מצרים, מתוארכים לשנת 2000 לפני הספירה. היוטיובר האמריקאי MrBeast,
רוצים להיות בריאים ושמחים? עשו אמבטיה במי קרח
השראה
רוצים להיות בריאים ושמחים? עשו אמבטיה במי קרח
  “הפעם הראשונה שלי הייתה בסקוטלנד, בנובמבר כשהמים קרים יותר וככל שהם קרים יותר,
עונת קציר עץ הספגטי השוויצרי
השראה
עונת קציר עץ הספגטי השוויצרי
  ב-1 באפריל, 1957, תוכנית האקטואליה של ה-BBC “פנורמה”, סגרה את התכנית שלה, עם

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*