kengo kuma תכנן את מבנה המוזיאון המונוליטי הזה ביפן, אשר ניפתח לקהל הרחב ב-1 באוגוסט 2020. הוא ממוקם כ-30 ק"מ מערבית למרכז טוקיו, 'kadokawa culture museum' הוא חלק מפיתוח גדול יותר של העיר.

 

המבנה מכיל חמש קומות עטופות חזית גרניט והוא כולל חלל המציג יצירות אנימה, מנגה, רומנים ומשחקים פופולריים ביפן, כדי לקדם את תרבות הפופ של יפן ברחבי העולם, חנות ספרים, מסעדה, חנויות וביתן מקורה למגוון אירועים. הפרויקט כולל אפילו קבר קדוש, שתוכנן אף הוא על ידי קומה וצוותו. פרויקט השיקום העירוני כולו נבנה על חורבות מרכז שפכים המשתרע על כ-40,000 מ"ר.
קנגו קומה תכנן נפח בצורת פיקסל, החזית נוצרת מ-20,000 פיסות גרניט בודדות והמבנה בצורת פוליהדרון מחולק לחמש קומות, כולל גינה, גלריה לאמנות, שני מוזיאונים ובית קפה. המאפיין האטרקטיבי ביותר שלו הוא חלל המוקף במדפי ספרים בגובה שמונה מטרים, המכונה "הונדנה ג'קיג'ו" (תיאטרון הספרייה), המכיל כ- 50,000 ספרים, כולל פרסומי קדוקאווה. במקום ספריה המתגאה באוסף של 2.5 מיליון קומיקס ו"רומנים קלים". המתחם כולל את מלון EJ Anime, בו יופיעו אימגי'ם של אנימה וקומיקס ב-33 חדרי האירוח.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית כנסת חב"ד חדש, נבנה כעת בנשר, כבית לקהילה
אדריכלות
בית כנסת חב"ד חדש, נבנה כעת בנשר, כבית לקהילה
דבר האדריכלים: החלל שנוצר בין מישור ה"אוהל" למרובע הבנוי, מזוגג בזכוכיות צבעוניות, רמז מופשט
בית שהוא סימפוניה של בטון
אדריכלות
בית שהוא סימפוניה של בטון
  הבית במוהאלי, פנג'אב, שואף לאתגר תפיסות קונבנציונליות ומעיד על עיסוקו של הדייר Er.
הביתן ההולנדי באקספו 25 באוסקה
אדריכלות
הביתן ההולנדי באקספו 25 באוסקה
  הביתן מעוצב כמבנה עגול, הכולל שמש אנתרופוגנית ("מעשה ידי אדם") במרכזו. עיצוב זה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.