בשנת 1893, פתחו שני בני דודים יהודיים שהגיעו לפאריז מאלזס, את Les Galeries Lafayette - חנות מתנות קטנה, בת 70 מ"ר בשדרות Champs-Élysées בפריז, בפינת רחוב rue La Fayette ו-rue de la Chaussée d’Antin. מול החנות, אגב, התגורר הסופר מרסל פרוסט, שיכול היה להשקיף עליה ממרפסת ביתו.

photo: mariano de angelis

 

 

למיקום חנות יש כידוע חשיבות מכרעת ומיקומה של החנות, בין היתר, בבניין מספר 1 ברחוב ההומה, בסמוך לצירי הרחובות המרכזיים בעיר, הפך את החנות למבוקשת ושוקקת קונים. לאור ההצלחה, בני הדודים השאפתניים, Théophile Bader & Alphonse Kahn, רכשו שלוש שנים אחר כך את הבניין כולו וכעבור 7 שנים, רכשו מספר בניינים סמוכים.
האדריכל Georges Chedann החל לשפץ את המבנה לחנות ענקית ויוקרתית, שנחנכה בטקס חגיגי באוקטובר 1912, למבנה אייקוני מפואר בסגנון האר-דקו, גרם מדרגות ראשי שנבנה בצורת רמפה, שואב את השראתו מהאופרה של פריז ועם כיפה ניאו-ביזנטית מזכוכית ממוסגרת במתכת, מעוטרת במוטיבים פרחוניים, 33 מטרים גובהה, שהפכה לסמל של החנות ואילו החנות עצמה מהווה את אחת מסמליה של העיר.
האדריכל הדני BIG-Bjarke Ingels העניק למבנה בשנת 2019, מראה חדש של קומפלקס קמעונאות היברידי, המקרין יוקרה עכשווית

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית תרבות
+כתבות מומלצות
הזוהר והתהילה של האמנית הנעלמת מריסול
תרבות
הזוהר והתהילה של האמנית הנעלמת מריסול
    מריסול, שנולדה כ-María Sol Escobar בפריז, למשפחה עשירה מונצואלה, כונתה על ידי
מה חושב עליכם זבוב על הקיר? מדענים יצרו מפת מוח של זבוב, עכבר ואדם
תרבות
מה חושב עליכם זבוב על הקיר? מדענים יצרו מפת מוח של זבוב, עכבר ואדם
  בהישג מדעי חסר תקדים, הצוות יצר בהצלחה מפת סינפסה אחר סינפסה של מוחו
אביב בלונדון: תערוכה ענקית ומקיפה על פרחים, בגלריה סאצ'י
תרבות
אביב בלונדון: תערוכה ענקית ומקיפה על פרחים, בגלריה סאצ'י
  אוצרות התערוכה Katherine Benson and Rosie Grant, מתחקות אחרי התפקיד שממלאים פרחים באמנות,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.