אצטדיון סמי עופר בחיפה, תוכנן בהתאם למאפיינים של אצטדיוני ה”דור החדש”. הוא אצטדיון ייחודי, ברמה אירופאית והראשון בארץ שבו כל המושבים מקורים. האצטדיון המכיל 30,000 מושבים מותאם לתקני פיפ”א ואופ”א ועומד בסטנדרטים המאפשרים קיום משחקים בינלאומיים.

 

 

 

אצטדיון סמי עופר תוכנן על פי גישה חדשה בתכנון אצטדיונים, המאופיינת ביצירת חוויה של ספורט בשילוב בידור ובילוי לכל בני המשפחה.
ההנחה המונחת בבסיס הגישה החדשה אומרת, שיש לפתוח את הספורט הפופולרי הזה לכמות גדולה של צרכני ספורט, אבל לא רק להם, אלא גם למעגל רחב יותר של משתמשים פוטנציאליים.
האצטדיונים החדשים מצטיינים גם בגישה עיצובית יחודית: לא עוד יציעים הצופים לעבר מגרש כדורגל, אלא מבנה “אייקוני” שהופך להיות סמל של עיר, קבוצה, או אירוע. עיצובו של אצטדיון סמי עופר תוכנן על פי מאפיין זה, על פי הנחיית ראש העיר דאז, יונה יהב – מבנה מיוחד, דמוי חללית, מצופה ב”קשקשי זהב” שכבר היום הוא מבנה “אייקוני” המזוהה עם שם האצטדיון ועם העיר חיפה. כדי לצפות את צורתו המורכבת של המבנה, נבחרו “קשקשי” אלומיניום שרק אלה יכלו להתאים לביצוע המדויק. השימוש ב”קשקשים” לציפוי המבנה, שצורתו נובעת ממאות חתכים שונים אנכיים ואופקיים, דרש תכניות בצוע מאד מדויקות לאלפי קבוצות ה”קשקשים”, במידות שונות, שציפו את המבנה. כמו כן נדרשה רמת גימור מאד גבוהה על גבי שכבות של איטומים וקונסטרוקציה מורכבת.

 

 

 

הגג הזיזי של האצטדיון שנבנה מקונסטרוקציית פלדה, “יושב” על מערכת של עמודי V מרחביים מבטון שגם הם נותנים לאצטדיון את חזיתותיו המיוחדות . עמודים אלו מוארים בצבעים שונים, בטכניקה מיוחדת המאפשרת להחליף את גוון התאורה בזמן משחק.
מבנה אצטדיון נכון הוא מה שמכונה BOWL, שבו כל המושבים מקיפים ברצף את כל האצטדיון והצופים מרגישים קרובים וחולקים יחד את האוירה המיוחדת. על פי קונספט זה נבנה אצטדיון סמי עופר כשזויות הראיה מתוכננות בקפידה והיציעים קרובים למגרש. אצטדיון סמי עופר הוא פרויקט מורכב מבחינת קשרים בין המשתמשים. יש בו, תכנונית, את “הבמה הראשית” מגרש הכדורגל עם הצופים אך גם את “אחורי הקלעים” – מתחמי מלתחות לשחקנים, כביש שרות, אזורי אחסון לציוד, מערכות טכניות מורכבות ומערכות אלקטרוניות מתקדמות. ריבוי המערכות והקשרים ביניהם, דרש תכנון מורכב המגדיר בצורה פשוטה את הקשרים בין המשתמשים למיניהם.
האצטדיון מכיל כ- 25,000 מושבים הממוקמים ביציעים הצפוני, המזרחי והדרומי וכן כ-5000 מושבים ביציע המערבי המיועדים למנויי היוקרה של המועדונים השונים.
מועדוני האוהדים הם ברמות שונות. בהתאם לסוג המינוי וכוללים שרותי הסעדה.

 

 

 

 

 

 

לפי התפיסה התכנונית החדשה יש בו אזורים שיאפשרו, מלבד פעילות ספורט, גם פעילות בעלת אופי מסחרי ובידורי, כמקובל באצטדיונים חדישים באירופה ובעולם.
אצטדיון סמי עופר תוכנן גם למופעי ענק הנערכים על כר הדשא.
התכנון שם דגש על נוחות הצופים ועל נגישות לנכים לפי התקנים המעודכנים.
התכנון של האצטדיון הביא בחשבון את הפרשי המפלסים בין צדו המערבי לבין צדו המזרחי, שביניהם 8.5 מ’. האדריכלים ניצלו את הפרשי המפלסים לטובת נוחיות הצופים הנעים בקונקורס היקפי ונכנסים מאותו מפלס, גם ליציעים העליונים וגם ליציעים התחתונים. מה שמאפשר, בין השאר ,נוחיות בהתמצאות ובתנועה וגם לחסכון בבניית גרמי מדרגות מיותרים.
הפיתוח הנופי מייעד את השטחים מסביב לאצטדיון לשימוש גם בימים ללא משחקים וכיכר הספורט הגדולה בחזית המערבית, תשמש למקום כינוס ולקיום ירידים ומופעים בכל ימות השנה.

 

 

 

 

האצטדיון הוא עירוני ביוזמת עיריית חיפה ובוצע באמצעות החברה הכלכלית.
ניהול ופיקוח: קידן בע”מ
תכנון קונסטרוקציה: יוסי שירן
תכנון חשמל: טיקטין
קבלן ראשי: אלקטרה בסט
קבלן קונסטרוקציית הגג: הגבעה
קבלן קירוי הגג ומושבים: D.S הרכבות
קבלן חיפוי המעטפת: דיגום, דני גולן
קבלן קרוסלות: קלרם
קבלן מסכים: ויזואל לד
קבלן דלתות אש: רינגל
קבלן נגרות: רהיטי לביא

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית הפריסקופ עשוי ממראות הניתנות להזזה
אדריכלות
בית הפריסקופ עשוי ממראות הניתנות להזזה
  בית הפריסקופ אמור להיות בנוי כולו מתחת לפני הקרקע וכולל פטיו מרכזי גדול
בניין המשרדים החדש של BIG, אותו תכנן לעצמו
אדריכלות
בניין המשרדים החדש של BIG, אותו תכנן לעצמו
  המשרד שבנייתו הושלמה השנה, ישרת צוות בן 300 איש של החברה שבסיסה בקופנהגן.
הוכרזו המועמדים לפרס RIBA הבינלאומי לשנת 2024
אדריכלות
הוכרזו המועמדים לפרס RIBA הבינלאומי לשנת 2024
הפרס שהושק בשנת 2015, שואף לתגמל פרויקטים המציגים “חשיבה בעלת חזון, מקוריות, מצוינות בביצוע”

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*