במבוק הוא צמח הגדל במהירות הרבה ביותר. חלקם (קיימים כ-1,400 זנים) צומח למטר תוך יממה וחלקם צומח במהירות כה רבה, שניתן לצפות בצמיחה שלהם מול עיני המתבוננים. ביפן ובמקומות שונים בעולם, הוא בוקע בצורה לא צפוייה וממיט הרס בבתים.
ביפן קיימות 72 עונות בשנה, לפי לוח השנה העתיק וכעת זמנה של עונה 21: העונה בשנה שבה “הבמבוק נובט”. לצמחים הרעבים הללו, הידועים כ-takoko ביפן, יש שימושים רבים ביפן, הן כחומרי בניין וגם כירקות אכילים. אפשר לקנות אותם בחנות כמעדנים, אבל צריך לקטוף ולאכול אותם מיד, אחרת הם מתקשים. ציורים יפנים מלפני מאות שנים, מתעדים נשים אצילות המטיילות לאיסוף נצרי במבוק.
עם זאת, המהירות והנחישות המדהימות שבה הם גדלים, ממיטים לעתים הרס בלתי צפוי בבתים, במיוחד באזורים הכפריים. השבוע למשל, במבוק בקע דרך רצפת מרכז קהילתי בעיר איזומו (מחוז שימאן) ונודע על קני במבוק שבקעו מרצפות מטבחים וחדרי שינה, באזורים כפריים ביפן. קני הבמבוק בוקעים כמו חניתות ויכולים להבקיע גם אבני שפה, אספלט ויסודות של בית.
מסתבר שמקומות נוספים בעולם, מתמודדים עם התופעה. במיוחד בבריטניה (שם גידול הבמבוק בגינות, הפך לפני שנים לטרנד אופנתי), קמו חברות המעניקות שרותי עקירת במבוק, לדיירים המזעיקים אותן. חלק מהזנים מכים שורשים לאורך של מאות מטרים ועקירתם דורשת שימוש בדחפורים. ב-the guardian דווח למשל, על בית בו עובדים שהרימו לוחות רצפה, גילו רשת עצומה של קני שורש שהתפשטה מתחת לבית לאורך שנים ומקורה בגינה של שכן. במקרה זה, נאלצו להרים את כל לוחות הרצפה והאריחים במטבח ובחדר האמבטיה ואז להשתמש בדחפור ובאתי חפירה, כדי לשלוף מאות מטרים של שורשים.
חברות הביטוח בבריטניה מתייחסות לאסונות ביתיים כאלה, כרשלנות של הדיירים, זהה להשארת ברז מים פתוח, אשר גרם לשיטפון. כך, חלה בבריטניה עליה בתביעות של דיירים נגד שכנים, שצמחי במבוק משטחם, פלש וגרם נזק לדיירים שכנים.