בחצי האי המרוחק של רוזלנד, שם בחיק הטבע ובאוויר הפתוח, על גבעה ירוקה המשקיפה לאוקיינוס, מתגלה בקתה זעירה, מוקפת שולחנות קבוצתיים ארוכים, סביבם סועדים משפחות וזוגות מאפים, לובסטרים מעושנים וסרדינים שניצלו על עצים. בלילה, כשהשמש שוקעת, הם יורדים לחוף וסועדים מתחת לכוכבים, כאשר הילדים משחקים בים והגלים מלטפים את רגליהם.

 

בני זוג שפים צעירים והצוות שלהם, מגישים אוצר קולינרי מתוצרת מקומית, של הים והשדות שמסביב והכל מצריף פשוט עם סככת עץ צבועה בירוק, עם צוהר פתוח, על צוק המשקיף על מפרץ הים.
זו לא הודו, או האיים הקריביים – אלא קורנוול. אנחנו בחצי האי רוזלנד בקצה חוף Porthcurnick Beach, אחד המפרצונים הקטנים שנוגסים בקו החוף של המחוז הדרומי ביותר של בריטניה, ב-Hidden Hut.

 

 

 

 

 

 

מאז ש-Simon Stallard ובת זוגו, Gemma Glass, השתלטו על הצריף הישן והרעוע משנות ה-20, לפני ארבע שנים, הם הפכו אותו לאחד היעדים החמים ביותר במחוז ואולי גם במדינה. כאשר כרטיסים לסעודות השבועיות יוצאים למכירה מקוונת בשעה 19:00, הם אוזלים בתוך שעה, גם לחודשים הבאים. ביונסה לא מוכרת כרטיסים להופעות שלה בקצב כזה.
הסועדים משתפים עם חבריהם לשולחן, סיפורים על איך הם הצליחו להזמין מקום. “לקח לנו שנתיים להשיג מקום”, מודה זוג בן עשרים ומשהו שמתארח בקמפינג מקומי. “אתה צריך להיכנס לאינטרנט בשעה שבע בול”, מנדב מישהו עצה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה הופך את הצריף הנסתר לסנסציה כזו? זה בהחלט לא אוכל משובח או כוכבי מישלן. הנוסחה טמונה בפשטות שלה. הסועדים מביאים מהבית יין ובירה משלהם, יחד עם צלחות, סכו”ם, כוסות וגם, כל מה שעושה להם נוח, כמו כריות, כיסאות מתקפלים, שטיחים, אפילו אוהלים קטנים. ביקיני ובירקנשטוק ממולצים יותר מאשר עניבה שחורה ושמלה אופנתית.
סיימון, שבישל בלונדון, צרפת, אוסטריה ואיטליה, מיומן בבישול בכמויות, הוא מבשל בדרך כלל עבור 80 עד 100 סועדים. השירות הוא כמעט כמו בחתונות – יש תור מסודר המחכה שימלאו לו את הצלחת עד גדותיה.
אבל מה שמיוחד במקום זה האווירה. כולם מדברים אחד עם השני, מציגים את עצמם, כמו מסיבת ברים או ארוחת ערב לא רשמית. השולחנות המשותפים האלה הם חלק מהעניין, עבור הבריטים זה פריצת גבולות, מה שעבורנו הישראלים זה כבר לא חדש במסעדות (נדמה לי ש”זוזוברה” הייתה הראשונה). “אנשים פשוט אוהבים לשבת בחוץ”, אומר סיימון.
את הבקתה הרעועה על החוף סיימון מצא בזמן שחיפש עשבי תיבול על שפת הים. הגישו שם כריכים ותה בכוסות קלקר, שאנשים לקחו איתם כשירדו לחוף, כי לא היו שם מקומות ישיבה. הרשות המקומית הוציאה את המקום למכרז וסיימון וג’מה זכו בו. הם קנו בולי עץ ממנסרה מקומית ובנו שני שולחנות וספסלים ענקיים. אחר כך קנו גריל פחמים והזמינו אורחים לגריל דגים. “קנינו מספיק דגים ל-100 איש; הגיעו 200. בפעם הבאה קנינו ל-200 ובאו 300. זה הרגע שבו הבנו שאנחנו צריכים  להיות ערוכים”.
המחירים נמוכים. הארוחה היקרה ביותר שהם עושים היא לובסטר מקומי וצ’יפס ב-20 פאונד וארוחות אחרות עולות רק 8 פאונד. יש גם תוספות פשוטות כמו חומוס וזיתים וגם שתייה קלה. סיימון אומר שהם לא מתכוונים לנצל את ההצלחה שלהם ולהעלות מחירים.

The Hidden Hut, Porthcurnick Beach, Cornwall TR2 5EW

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
לגור במושבת ספינות האדמה בטאוס
מקומות
לגור במושבת ספינות האדמה בטאוס
  הקהילה האוטופית בונה בתים שאינם משתמשים בדלק מאובנים או מייצרים פסולת. באתר המשתרע
בית הארחה כפרי בצרפת, ניבנה באסם בן 120 שנה
מקומות
בית הארחה כפרי בצרפת, ניבנה באסם בן 120 שנה
                           
אדום בעיניים: פסטיבל פלפלים חריפים בסין
מקומות
אדום בעיניים: פסטיבל פלפלים חריפים בסין
                     

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*