אומרים שהלבן קשוח בבית. שמאוד קל לראות כתמים, מתלכלך במהירות, שלא טוב הלבן למשפחות עם ילדים קטנים, אז אומרים. לרגל חג השבועות, המזוהה יותר מכל עם הצבע הלבן, החלטנו להציג לפניכם פרוייקטים "לבנים". כן, כן, בתים ודירות בהם גרות משפחות, שבחרו במודע בלבן כצבע המוביל של הפרוייקט. בפרוייקטים הללו אפשר לראות שגם עם לבן אפשר ליצור עומקים בחלל, משחקי חומרים, הרבה אופי ושפע סטייל. תשפטו בעצמכם.

 

 

 

 

עיצוב פנים: ליעד יוסף
אדריכלות: יניב שלמה
צילום: אלעד גונן

הבית הלבן:
מעצב הפנים ליעד יוסף, המתמחה בעיצוב דירות בוטיק ובתי יוקרה, תכנן לאחרונה בית בקיבוץ בגליל עבור זוג צעיר לו 5 ילדים קטנים שכל כולו על טהרת הצבע הלבן! “כן, כן , תתפלאו, אבל זו היתה הבקשה העיקרית של בני הזוג. אחרי שווידאתי מולם שהם מבינים את משמעויות התחזוקה והניקיון – יצאנו לדרך”, משחזר המעצב ליעד יוסף. “כדי לחיות בבית שכולו כל כך בהיר צריך להיות סופר פדנטים, הרי אי אפשר לצפות מילדים קטנים לא למשש ולגעת “.
“מתחתי את הקונספט הבהיר לקצה ואין כמעט פריט בכל המרחב הזה שאינו לבן או שמשולבים בו ניואנסים בהירים. כשעובדים עם לבן במסות גדולות שכאלה אסור לפחד אחרת מהר יתקבל בית משעמם ונטול אופי לכן חיפשנו דרכים מקוריות להעשיר את הלבן והקפצנו אותו בעזרת שילובים מדויקים של טונים, מרקמים ודוגמאות כך ששום פריט לא דומה למשנהו- מערכת ניגודים שיוצרת יחד מראה הרמוני”.
הפרויקט מתחבר לעולם הביטוי והאופנה והדלת היא אחד המוטיבים שממחישים יותר מכל עד כמה התוצר הסופי נותר נאמן לסקיצה הראשונית. השבירה של הלבן נעשית באמצעות פריטים מדויקים כמו משטח הבוצ’ר במטבח, הדגש של פס עץ במעקה המדרגות ובגופי התאורה, בפרט אלה שנמצאים בתקרת הסלון שנישאת לגובה חלל כפול, שם עבדנו עם קוביות זהב שנופלות מהתקרה, שוברות את המסה הבהירה בצורה אלגנטית ומשוות לחלל הציבורי מראה מהוקצע ויוקרתי”
התקרה עצמה כאמור גבוהה, עם נגיעות קלאסיות בצורת דקורים שמככבים במסגרת התקרה. נגיעות צבע מתנוססות בחלל הציבורי באמצעות שולחן אוכל ארוך ודומיננטי בגוון שחור מבריק, ושולחנות סלוניים דקיקים וספה אפורה, היתר ברובו מורכב מאלמנטים לבנים, שעוצבו טון על טון, ומספקים לחלל מראה תלת מימדי, לצד נגיעות של זהב שמגיעות בדרך עדינה ונעימה באלמנטים פחות דומיננטיים, כמו גופי תאורה, פרזול, ופרטי נוי שמפוזרים בבית בסטייל.

 

הצילומים באדיבות גלריית OKNIN

 

 

 

 

 

 

תכנון ועיצוב “מירב ואיל שלום”.
ריהוט גלריית OKNIN, נתניה
צלם אלעד גונן

היא ביקשה רק בהיר והתוצאה קלאסית בניחוח פרובנס:
הבית הישן, שנבנה אי שם בשנות ה 90 ברמת גן, בן 300 מ”ר בנוי, נרכש על ידי זוג צעיר ו 2 ילדים קטנים, שביקש מהמעצבים “איל ומירב שלום” מהפך משמעותי לבית, עם שיפוץ מאד ייסודי שכלל החלפת כל התשתיות, ויסודות הבית כולל גינה. הבית מבחוץ מבחינת המבנה לא שונה, רק עבר מתיחת פנים רצינית. הקונטור נשאר, אולם הכל חודש. הבית שוכן ברחוב מאוד ישן, כיום בולט ושונה בנוף .
החזון העיצובי היה בית קלאסי , אלגנטי , עם צבעוניות בהירה והרבה עץ . הלקוחה חלמה על בית בהיר. לא מחבבת צבעים כהים. רצתה רק בהיר וכך היה.
קומת הכניסה מאירת עיניים, עם שפע עץ וזהב בכיכובו של הלבן. בשלב הראשון הוחלט לשים פרקט עץ פישבון שנמשך גם לגרם המדרגות. כחלק מתפיסת העולם של המעצבים, גם כאן הוחלט בכל מקום שניתן לשלב פתרונות אחסון עשויים נגרות, כפי שבאים לידי ביטוי בשלל חללים בבית בין בקומת הכניסה ממוקם ארון אחסון עם תאים פתוחים, המזנון בסלון ועוד.
בקירות של הבית, ללא נגרות, שולבו קרניזים ביחד עם תאורה נעימה , שמשלימים את הלוק הקלאסי העדין של החלל. המטבח הנבחר הינו קלאסי בניחוח פרובנס בשילוב משטח גרניט יוקרתי בגווני חום זהב. המטבח שופע פתרונות אחסון , על ידי חזיתות גבוהות ואי עם גידים, שמכניסים מעט דרמה. האי המשמש כמקום מפגש ולאכילה יומיומית, ניתן גם לבשל על האי. גם בסלון בחרו המעצבים טקסטיל מבדים רכים ובצבעוניות בהירה בשילוב חומרים טבעים וטקסטורות עדינות. בסלון ממוקמת ספה ארוכה באורך 3 מטר, שתוכננה ועוצבה בגלריית OKNIN. הספה פרי סטנדינג בחלל ולכן תוכנן עבורה גב מעוגל ומעניין. שולחן הסלון גדול יחסית, 1,6 מ’ על 1.6 מ’, הוא נמוך , שופע שיק ולבן, גם הוא תוכנן ועוצב בגלריית OKNIN. פינת האוכל ענקית, מבית OKNIN , מאכלסת סביבה 16 איש. השולחן קלאסי ואלגנטי, עם פלטה דקיקה, ורגל מרשימה בגוון פליז. גופי התאורה דקורטיביים, עשויים מקלות עץ, מאוד מיוחדים ומאווררים.
מאסטר ההורים המפנק קיבל טאץ רומנטי ורך , נגיעות עץ ואלמנטים בגוון זהב , והוא ממשיך את הקו של הבית. המעצבים יצרו חדר רומנטי ורך, בגוונים בהירים, בכיבובם של הפודרה וניוד עם אווירה של בית מלון.. המיטה מפנקת תוכננה ב OKNIN עם שידות משיש בצד המיטה, גופי תאורה צמודי קיר. מאוורר תקרה להשלמת הלוק הפרובנסי.. חדר הרחצה רחב ידיים, אריחים משוייפים גרניט פורצלן, בגוון אבן.

 

 

 

 

 

 

תכנון ועיצוב: קינן אדריכלות ועיצוב פנים
ארונות ארונות דלקוב
צילום: עודד סמדר

בית מוקפד על טהרת הלבן
אחרי שנים במהלכן גרו בני המשפחה, זוג פלוס 4 ילדים, באחת מערי הדרום בשלה העת לעבור לבית פרטי רחב ידיים שיענה במדויק על צרכיהם העכשוויים והעתידיים. לטובת העניין הם רכשו מגרש של כחצי דונם באזור החדש והמתפתח במושב ופנו למשרד קינן אדריכלות ועיצוב פנים על מנת שיתכננו עבורם בית שיקלע לטעמם ומידותיהם.
“הבית תוכנן בסגנון מודרני ובעיצוב הפנים הכנסנו ניואנסים אלגנטיים ואומנותיים”, משחזר קינן.
עם פתיחת דלת הכניסה המרשימה והגבוהה במיוחד, שתוכננה מסרגלי אלומיניום שחורים, נגלה החלל הכפול והסלון שיושב במרכזו. בעומק החלל ניצבת פינת האוכל כאזור מוגדר, במרכז הקומה גרם מדרגות בהירות ומרחפות שנדמה כי אינן נאחזות בדבר ובקרבתן המטבח המוצנע שמוגדר במתחם משלו. את סבכת המתכת הגיאומטרית שחוצצת בינו לציר המדרגות יצר אומן הברזל אמיתי אריכא והיא זו ששומרת על התחושה הפתוחה והאוורירית.
מהסלון ישנה תצפית פנורמית מרהיבה למרחבים הפתוחים כשברקע נגלית גם רחבת האירוח החיצונית שתוכננה בקפידה לפרטי פרטים. כמו כל הבית גם רצפת הסלון חופתה אריחי גרניט פורצלן מדוקקים ומבריקים מסוג אוניקס ביאנקו גדולים במיוחד וככאלה הם יוצרים מראה המשכי. בנוסף הם מבריקים וכך נוצרת רפלקציית אור שמאירה את החלל אף יותר.
עבור בני הזוג הוקדשה הקומה העליונה שם תוכנן עבורם מאסטר שינה גדול ומרווח בו חדר שינה, חדר רחצה וחדר ארונות מאובזר שכמו הארונות בחדרי הילדים גם הוא יוצר על ידי ארונות דלקוב. “יצרנו בה מפתחים גדולים שצופים לנוף ושמרנו על מראה מינימליסטי ואוורירי”, אומר קינן.

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים מעוצבים
+כתבות מומלצות
הבית הורוד במקסיקו
עיצוב פנים ישראלי
הבית הורוד במקסיקו
  הבית עוצב כבית שני למשפחה ממקסיקו סיטי והוא מהווה מחווה לבנותיו הקטנות של
בית בצורת גל, בנוי על מזח אגם
עיצוב פנים ישראלי
בית בצורת גל, בנוי על מזח אגם
  הבית מלא באור טבעי, מתחת לתקרה המעוקלת והקורות החשופות, זכוכית ממלאת פערים במבנה,
אמן פיסל לעצמו בית פלדה בעבודת-יד
עיצוב פנים ישראלי
אמן פיסל לעצמו בית פלדה בעבודת-יד
  הבית הניצב על רכס המשקיף על קניון אגם Lake Ransom Canyon, עשוי מ-150

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*