הנה אחת הדרכים המקוריות לאסוף שמיכות רבות ככל האפשר, כדי לחמם נזקקים ונצרכים בחורף הקשה.

 

שמיכה סרוגה בגודל 464 מ”ר, שנוצרה עבור קורבנות רעידת האדמה והצונאמי ב-2011, ביוזמתו של סורג גרמני בשם Bernd Kestler, הוכרה כשיא גינס בשנת 2012. הוא ביקש להעניק שמיכות חמות ומפנקות לאנשים שנפגעו מאסונות הטבע באזור טוהוקו ופנה באמצעות האינטרנט לסורגים באשר הם, לשלוח ריבועים סרוגים בגודל 20 ס”מ. קסטלר אסף בסופו של דבר יותר מ-11,000 חלקים כאלה ויחד עם אנשים שנפגעו מהאסונות כמו גם עם מתנדבים, קסטלר, תושב יוקוהמה, תפר את אלפי החלקים באולם התעמלות באישינומאקי, מחוז מיאגי. מאמציהם הניבו שמיכה שעלתה בהרבה על גודלה של השמיכה השיאנית הקודמת, ששטחה היה 306 מ”ר. השמיכה חולקה מאוחר יותר לשמיכות קטנות יותר, שחולקו לניצולי אסון המתגוררים בדיור זמני.
באוגוסט 2018, יותר מ-1,000 סורגים מ-32 מדינות, התכנסו באירלנד כדי לסרוג שמיכה שתשבור את שיא גינס. גודל השמיכה הסופית היה 1,994.81 מ”ר (כשני דונם) והיא חולקה לאחר מכן לשמיכות קטנות יותר, שנתרמו לצלב האדום האירי. המארגנת נעזרה במדיה החברתית כדי ליצור קשר עם סורגים מרחבי העולם שיהיו מעוניינים לקחת חלק באתגר. הסורגים הגיעו מבריטניה, טורקיה, גרמניה, פינלנד, בולגריה, שוודיה, יוון, הונגריה, פורטוגל, שוויץ, מלטה, בלגיה, ארה”ב, דרום אמריקה, קנדה, דרום אפריקה, סינגפור, יפן, ניו זילנד ואוסטרליה. אחת השמיכות ששובצה בשמיכת הענק, הגיעה מהכלא בדבלין.
שנה אחר כך נשבר השיא, כאשר סורגים מרחבי הודו ו-13 מדינות נוספות התכנסו בצ’נאי, הודו, ביוזמת קבוצת הפייסבוק Mother India’s Crochet Queens וסרגו שמיכה שגודלה היה מעל 11,100 מ”ר. השמיכה הורכבה מיותר מ-8,000 שמיכות בודדות והייתה גדולה פי שישה מהשיא העולמי הקודם. כדי לשים את זה בפרספקטיבה: השמיכה הייתה גדולה מספיק כדי לכסות כשני מגרשי כדורגל.

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית תרבות
+כתבות מומלצות
תלבושות כלה ביום חתונתן, מרחבי העולם
תרבות
תלבושות כלה ביום חתונתן, מרחבי העולם
                           
לבנים מספרות / אדריכל ערי גושן
תרבות
לבנים מספרות / אדריכל ערי גושן
  שש מיליון לבנים לאחר כנון יחסים דיפלומטים בין גרמניה לישראל (בשנת 1965), שכנה
כשסוף העולם הגיע: גשם של מטאוריטים הומטר על כדור הארץ ב-1833
תרבות
כשסוף העולם הגיע: גשם של מטאוריטים הומטר על כדור הארץ ב-1833
  סערת המטאורים ליאוניד נראתה ברחבי ארצות הברית בלילה ובשעות הבוקר המוקדמות של ה-12

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*