בית המלוכה Savoy שלט באיטליה מ-1861 עד 1946, אז ביטלה המדינה, כיום ריפובליקה, את המלוכה והמלך האחרון, ויקטור אומברטו השני Umberto II, הוגלה לאחר שבילה רק חודש על כס המלכות (בין היתר גם בשל מעורבותו במשטרו הפשיסטי של בניטו מוסוליני). נכדו של אומברטו והיורש היחיד של מלך איטליה הגולה, הנסיך Prince Emanuelle Filberto Di Savoia, נולד וגדל בז'נבה וחזר לאיטליה ב-2002, לאחר ששינוי חוקתי איפשר לבני משפחת המלוכה הגולה לחזור לארץ.
כיאה לנסיך, Emanuele Filiberto חיי את חיי הדולצ’ה ויטה והופיע בתוכניות טלוויזיה איטלקיות שונות, כמו “רוקדים עם כוכבים”, בה התמודד עם אשתו (השחקנית הצרפתיה Clotilde Courau), הנחה את תחרות מיס איטליה וכיכב בתכנית ריאליטי. אלא שיום אחד, הנסיך שלא היה צריך לעבוד אפילו יום אחד בחייו, מאס באורח החיים הריקני שלו והחליט לעבוד, ממש לעבוד בעבודה אמיתית ומועילה וגם ערכית.
באחד מביקוריו בלוס אנג’לס, שם נצפה בדרך כלל על השטיח האדום שחברת חבריו המפורסמים, בטקס האוסקר, הוא צפה מהופנט במשאיות האוכל food trucks “היפות והצבעוניות” בלוס אנג’לס, והבחין שכמעט כולן מציעות אוכל אסייתי ומקסיקני, אבל לאף אחת אין מטבח איטלקי בתפריט. “היה להם הכל – המבורגרים, נקניקיות, סושי, טאקו, כל מה שתעלה על הדעת, אבל לא פסטה. חשבתי, למה שלא אנסה להוסיף משאית אוכל עם פסטה איטלקית טרייה שאוהבים ברחבי העולם” מספר הנסיך. אז הוא קנה לעצמו משאית מזון, צבע אותה בצבעי בית המלוכה סבוי וקרא לה “הנסיך מוונציה”. המשאית נשאה גם כיתוב גדול עם הציטוט הזה של הקולנוען האיטלקי פדריקו פליני: “החיים הם שילוב של קסם ופסטה”. הוא חבר לשף האיטלקי האהוב עליו Mirko Paderno והתחיל לנסוע עם משאית הפסטה שלו ברחבי לוס אנג’לס ולמכור מנות כמו פטוצ’יני עם שרימפס וצדפות, או לינגוויני עם כמהין, במחיר של 15 דולר בלבד.
האמריקאים אהבו את מנות הפסטה גורמה, בצורה ובמחיר של אוכל מהיר, כמו שהם אוהבים והעסקים פורחים. אחרי הכל, איפה עוד באמריקה אפשר להגיד שהאכיל אותך נסיך איטלקי?
החודש, הנסיך עמנואל הודיע על תוכניתו להתרחב ולפתוח בשכונת ווסטווד, לוס אנג’לס, את מסעדת המזון המהיר “הנסיך מוונציה”, ב-1091 Broxton Ave, שם יגיש פסטה בעבודת יד, פיצה בסגנון רומי, ארנצ’יני סיציליאני וקינוחים איטלקיים. הוא גם מקווה בקרוב להתחיל בתכנית זכיינות ברחבי אמריקה, אסיה ואירופה.