ליפן הייתה אינטראקציה עם האיסלאם, כבר במאה ה-8, דרך הסחר ואילו בעידן המודרני, האסלאם הופך לגלוי יותר ביפן. במהלך שנות ה-30, גדלה כניסת סטודנטים ואנשי מקצוע ממדינות אסלאמיות ליפן ובמביל, החלו להופיע ביפן מסגדים ומרכזי תרבות עבור הקהילה המוסלמית שהלכה וגדלה. על פי ה-Economist יש כיום כ-230,000 מוסלמים ביפן (לעומת 600 ב-1941), רובם מתגוררים בטוקיו (כ-30 אלף מתוך אוכלוסייה כללית של כ-14 מיליון) והיתר בערים כמו אוסקה, נגויה ויוקוהמה.

 

האיסלאם הוא אחת מאמונות המיעוט הקטנות ביותר ביפן, המהווה כ-0.18% מכלל האוכלוסייה נכון לשנת 2019. למרות זאת, ההגירה ממדינות מוסלמיות, הפכה את האסלאם לאחת הדתות הצומחות ביותר במדינה – צמיחה של כ-110%, מ-110,000 ב-2010 ל-230,000 בסוף 2019 (אוכלוסיית יפן מונה כ-126 מיליון). כ-95% מהמוסלמים ביפן היגרו אליה והשאר הם ילידי יפן.
בהתאמה, נמצאת “תיירות חלאל” במגמת עליה ביפן, זו תיירות הנותנת מענה לצרכים של מטיילים מוסלמים, כגון אספקת מזון חלאל ומתקני תפילה. מגמה זו הובילה לעלייה במספר מסעדות ומלונות חלאל ביפן.

 

 

 

נשים מוסלמיות המבקרות ביפן, יכולות לשכור, למשל, חיג’אבים מסוג ‘וואגרה’ כדי להתאימו לקימונו בקיוטו. תיירות רבות מבקשות לשכור קימונו לצילומים או סתם לתחושה אותנטית. בקיוטו קיימות חנויות להשכרה לתיירות והן ממשיכות להיפתח ברחבי העיר. החנות להשכרת קימונו Yumeyakata בקיוטו, דאגה אפילו לכך שנשים מוסלמיות יכולות ליהנות מהחוויה, בלי שהחיג’אב שלהן יתנגש ויפריע. לכן, הם החלו להשכיר חיג’אבים מיוצרים במיוחד ומודפסים בעיצובים של wagara 和柄 (בדוגמה יפנית) התואמים באופן מושלם את הקימונו שלהן. ל-Yumeyakata כבר יש 20 חיג’אבים בדוגמאות המתאימות לעונת האביב כמו סאקורה (פריחת הדובדבן) או יוקיווה (טבעת שלג) והם מצפים לקבל 50 עיצובים ובדים נוספים לקיץ.

 

 

למדיה החברתית היה חלק לא מבוטל בקידום האסלאם בקרב האוכלוסייה היפנית. למשל, ל-YouTube היפני המוסלמי Takashi יש יותר מ-800 אלף מנויים, להם הוא מסביר את תורות האיסלאם.
אתר האינטרנט Japanese Muslims, מפרסם מאמר הדרכה למוסלמים היפנים “כיצד להציל את ילדינו מאש הגיהנום?”, בו הוא מדריך כיצד להקפיד שימלאו את חובותיהם הדתיות כראוי ולא יעזבו את חיק הדת.

 

 

 

 

למרות שהאוכלוסייה המוסלמית ביפן קטנה יחסית לקבוצות דתיות אחרות, נוכחות האסלאם בולטת בה, בין היתר באמצעות 110 מסגדים, כמו: מסגד דאר אל-ארקם ダール・アル・アルカム・マスジド המכונה אסקוסה 浅草モスク ממוקם באסאקוסה, טוקיו. נבנה בשנת 1998, הוא מנוהל על ידי קרן מסגד יפן (JMF) אחת מהמחלקות במכון האיסלאמי Circle of Japan. מרכז התרבות האסלאמית פוקואוקה מסג’יד אל נור アン ヌール イスラム文化センター 福岡マスジド הוא המסגד הראשון ביפן, ממוקם בהאקוזקי, היגאשי-קו בעיר פוקואוקה. הוא נבנה בשנת 2009 ומשרת כ-1,000 מוסלמים בפוקואוקה. מסגד גיפו או מסגד באב אל-איסלאם גיפו (ביפנית: 岐阜モスク) נבנה ב- 2008. מסגד קובה (神戸モスク), נוסד באוקטובר 1935 בקובה והוא המסגד הראשון של יפן. הוא ממוקם ב-Hyōgo העיר קובה, בסגנון הודו-אסלאמי מסורתי על ידי האדריכל הצ’כי יאן יוזף שוואגר (1885–1969). מסגד נגויה (名古屋モスク) הוא מסגד בנקאמורה-קו, נאגויה, מחוז איצ’י, שנבנה ב-1998. למסגד טוקיו 東京ジャーミイ יש מרכז תרבות טורקי צמוד, הממוקם ברובע Ōyama-chō של מחוז שיבויה בטוקיו. זהו המסגד הגדול ביותר ביפן. נבנה במקור בשנת 1938, הבניין הנוכחי הושלם בשנת 2000. הוא תוכנן על ידי Hilmi Şenalp, בסגנון בהשראת האדריכלות העות’מאנית.

קראו גם: האיסלאם צומח יותר מאשר כל דת אחרת בעולם

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
“האסם הסודי של קולין”, הוא טירה שבנה רועה כבשים
תרבות
“האסם הסודי של קולין”, הוא טירה שבנה רועה כבשים
  האתר נבנה בין 1989 ל-1999 והוא מורכב ממקבץ מגובב של מבנים, המצוידים בדלתות
הבר שבו מוצרט, לנין, היטלר ולואי ארמסטרונג, היו לקוחות קבועים
תרבות
הבר שבו מוצרט, לנין, היטלר ולואי ארמסטרונג, היו לקוחות קבועים
  וולפגנג אמדאוס מוצרט התגורר בסמוך למסעדה, בסוף המאה השמונה עשרה ובין כתביו, הוא
הקאפלה באחוזתו של הרוזן: Rocchetta Mattei
תרבות
הקאפלה באחוזתו של הרוזן: Rocchetta Mattei
  את האחוזה בנה ב-1850 הרוזן Cesare Mattei, אשר היה ידוע ביכולותיו ובסגולתו לרפא

2 תגובות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*