ללא סקיצות או שרטוטים שינחו אותם, משפחת Tramontin בנתה את הגונדולות האייקוניות של ונציה, במשך חמישה דורות. כל סירה בעלת תחתית שטוחה, מותאמת אישית לגונדולייר שלה ולקח אלפי שעות עבודה להשלים אותה. כיום, שתי האחיות Elena & Elisabetta Tramontin ממשיכות את המסורת של משפחתן בת מאות השנים.

מספנת הגונדולות ההיסטורית Domenico Tramontin & Figli, נוסדה ב-2 בפברואר 1884 על ידי דומניקו טרמונטין, שלמד את אמנות בניית הגונדולות במספנה. העיצוב שלו אומץ על ידי כל שאר בוני הסירות הוונציאניים.
ונציה היא עיר שמתנהלת לפי חוקים עתיקים ולא כתובים, כולל זה שגונדולות מיוצרות ומנוהלות על ידי גברים. כך מאז 1884, עד אשר רוברטו טרמונטין נפטר בשנת 2018 ובנותיו אלנה ואליזבטה ירשו את הסדנה והפכו לנשים הראשונות במשפחת טרמונטין שמנהלות את עסקי ייצור הגונדולות ושתיהן גם עושות חלק מהמלאכה בידיהן. “מעולם לא עבדנו עם אבינו וכשהוא נפטר לא רצינו שהעסק ימות איתו. אז, השתלטנו על החברה. רצינו לשמור על המסורת הוונציאנית הזו בחיים ולהמשיך את החלק הזה של התרבות של העיר”, אומרת אלנה.
בוונציה עובדים 4 יצרני גונדולות, שהיא מסורת ונציאנית בלבד ואין כמוה בעולם. בוונציה יש כ-5,000 גונדולות.
את הגונדולות של טרמונטין משווים ליצרנית רכבי היוקרה האיטלקית, פרארי, הודות לעיצובים הייחודיים והחדשניים שלהן ולהקפדה על האומנות ובחירת סוג העץ המושלם, הגונדולות זכו למוניטין של יציבות ואיזון, תוך שהן גם מושא ליופי ואֵלֶגַנטִיוּת.
כדי ליצור גונדולה, מתחילים עם 8 סוגים שונים של עץ. לכל עץ יש מאפיינים משלו, כל אחד מגיב אחרת, וכל אחד משמש חלק אחר. למשל, חזית הגונדולה עשויה מעץ מהגוני כי עליה להיות עמידה. באגוז משתמשים כי הוא גמיש וקל לנו יותר לעצב אותו. חלקים שלא זזים עשויים מעץ דובדבן והחלקים התת מימיים עשויים מעץ אלון. חלק הקצה עשוי מלזה או אשוח. אומנים עושים את הקישוטים, את הזהב שמעטר אותה וכדומה. הכל נעשה במאמץ קבוצתי.

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
מפגשים: bite – רשת נשית כסוכנת שינוי חברתי
מקומות
מפגשים: bite – רשת נשית כסוכנת שינוי חברתי
  באירוע ישתתפו גם תמר ארזי בפרפורמנס-משך שהוא ניסוי ביצירה, ויוצגו פרינטים והדפסים של
בודהיסטים, נוצרים ומוסלמים, מתפללים ביחד בפסגת המגדל הזה
מקומות
בודהיסטים, נוצרים ומוסלמים, מתפללים ביחד בפסגת המגדל הזה
  המגדל בפאתי העיר Gampola, הוא אחד מציוני הדרך הייחודיים בסרי לנקה. זה מקום
חנות הספרים בבנקוק שמעוצבת כקליידוסקופ
מקומות
חנות הספרים בבנקוק שמעוצבת כקליידוסקופ
  החנות המסוגננת רב מפלסית, בשטח של 3,000 מ”ר, מלאה עד אפס מקום בספרים,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*