סטודיו האדריכלים הארי וסאלי, תכננו את “חדר האורחים הווינאי” עבור מבשלת החומץ Gegenbauer בווינה. הם יצרו בקומה התחתונה של המפעל 5 חדרי אירוח, המהווים מתחם מגורים וינאי, עם התערבות עיצובית מינימאלית, המבוססת בעיקר על הרהיט העיקרי וכמעט היחיד במקום: ערימת קורות עץ סרוגים זה בזה ומשתנים לפי הצורך.
ערימת קורות העץ המרובעות, סרוגות זו בזו ויוצרות אזור שינה מרכזי, אשר אפשר להשתמש גם במרחב שסביבו. כל זה משלב ומכיל את כל הפונקציות של חדר אורחים, כל רהיט נוסף מיותר, המרכז הוא חדר, מזוקק למינימום שלו. לדברי האדריכלים, אנחנו לא באמת צריכים יותר מכך.
לבנים, תקרות, רצפות, כל אלה נותרו חשופות ומשאירות את ההיסטוריה של הבית גלויה וגם מדגישות את סגפנותו החומרית. גם מתקנים חדשים כמו כבלים, צינורות, שרשרות או חבלים, נותרו גלויים.
צורות חלופיות לאירוח צצות עתה באזור זה של וינה, שהוא מחוז של מעמד פועלים והן בולטות במרכיב החזותי השונה ובאינדיבידואליזם קיצוני. לעומת בתי המלון המעוצבים לעילא, חדרי האירוח החלופיים הללו מבטיחים חוויה חושית מאוד סגפנית.
האורחים אולי עדיין לא מוכנים לכך ובהתחלה סובלים מהלם תרבות קטן, כאשר הם מתעמתים עם הצחיחות הפרובוקטיבית של החדרים. עם זאת, כשלומדים את ההיסטוריה של מתחם האירוח במבשלה, חמישה החדרים נועדו להיות אבני חן של שאיפה חושנית, חגיגה של צרכים יסודיים וערכים הקשורים באופן הדוק לבניין ולהיסטוריה שלו . הערכים קשורים לאג’נדה של Erwin Gegenbauer, בעל המפעל, שנוסד על ידי סבו בשנת 1929. החומץ המיוצר על-ידו כיום ייחודי, בשל הייצור הידני והאיכות הארומאטית שלו המוערכת על-ידי שפים נודעים ברחבי העולם. כשגריר למטבח האוסטרי, ארווין נוסע הרבה ולן בבתי מלון רבים. “כשאני נכנס לחדר במלון אני לא רוצה לקרוא את הוראות הפעלה – אני רק רוצה להירגע “, הוא אומר. בהקמת חדרי האירוח בקומה הראשונה של מבשלת החומץ הקטנה שלו, הוא יישם לדבריו את האני מאמין שלו “בטוהר בהקשר עם הנרטיב המרחבי שלו”.
בעיניו, מינימאליות, נוחות והנאה מרבית, לא צריכות לעמוד בסתירה . צמד האדריכלים אימץ את הפשטות שבאג’נדה, הפנו גבם לפיתויים טכנולוגיים והציעו סוג של עיצוב שלילי המאדיר את ההיסטוריה של הבניין. כל המהלך עושה רושם של אלתור מקסים. עם חומרים פשוטים, צנרת וברזים חשופים ומשתלשלים לכאורה ללא סדר, אך מצוידים בחיישנים שמגיבים למגע בכדי לשלוט על הזרימה והטמפרטורה של המים או אסלה מחוממת.

Photograph Petra Meisel

Photograph peter popp

Photograph peter popp

Photograph peter popp

Photograph peter popp
תכנון, אדריכלות ועיצוב
heri&salli
Heribert Wolfmayr, Josef Saller, Vienna
הצוות
Wolfgang Novotny
הלקוח
Erwin Gegenbauer
מיקום
וינה, אוסטריה
תחילת בנייה
ספטמבר 2014
גמר בנייה
ינואר 2015
צילום
Hans Schubert
דוגמנית צילום
Minna Liebhart